Închide meniul

Secretul din spatele calificării dramatice a României în finala la patru rame masculin: „Inima nu se oprește niciodată!”

Iulian Focșăneanu Publicat: 30 iulie 2024, 16:50

Reclamă
Secretul din spatele calificării dramatice a României în finala la patru rame masculin: „Inima nu se oprește niciodată!

Secretul din spatele calificării dramatice a României în finala la patru rame masculin

Ciprian Tudosă, alături de coechipierii săi / Profimediaimages

Ciprian Tudosă a vorbit despre secretul din spatele calificării dramatice a României în finala la patru rame masculin, de la Jocurile Olimpice 2024. Tricolorii au avut o revenire fenomenală și au reușit să se claseze pe locul secund.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
  • Vezi Jocurile Olimpice de la Paris în AntenaPLAY pe canalele TVR*. Cu AntenaPLAY ai acces la canalele must carry, posturile Antena, dar și canale exclusive. Peste 70 de canale sunt disponibile acum. (*program retransmis în temeiul Legii audiovizualului)

Canotorul Ciprian Tudosă a declarat, marţi, după calificarea în Finala A a probei de patru rame de la Jocurile Olimpice de la Paris, că el şi colegii săi vâslesc cu inima, „pentru că inima nu se opreşte niciodată”.

Secretul din spatele calificării dramatice a României în finala la patru rame masculin

Nici nu am realizat că aveam strocul 50, puteam să ajungem şi la 60 dacă asta ne cererea barca. Noi asta antrenăm, aşa cum ne spune Antonio Colamonici mereu, să vâslim cu inima, pentru că inima nu se opreşte niciodată. Muşchiul se blochează, asta se vede şi la ceilalţi. Ei încep în foarte mare forţă, consideră că finişul contează doar să tragi mai tare.

Nu, contează să fii mai rapid şi atâta tot, să fii mereu într-un tandem cu barca. De aceea vin şi cadenţele acestea mari la noi, pentru că ne bazăm foarte mult pe inimă, lucrăm foarte mult pe cardiovascular, nu pe forţă brută. De aceea suntem şi atât de slăbuţi, să zicem, dar foarte eficienţi„, a explicat Tudosă.

Vicecampionul olimpic de la Tokyo 2020 de la dublu rame a menţionat că în finală va fi o cursă mult mai spectaculoasă.

Reclamă
Reclamă

Cursa de astăzi cred că a reprezentat cu adevărat ce înseamnă Jocurile Olimpice, să îţi joci şansa până la final, până la ultima lovitură. Astăzi s-a întâmplat ca ultima lovitură să fie a noastră. A contat foarte mult că am închegat această echipă. Încrederea a fost până la final. Exact ce aţi văzut astăzi aici, am antrenat zilnic la Snagov şi ştiam că odată ce mă apropii de ultimul 500, acolo noi zburăm. De acolo, viteza este doar în mâinile noastre.

Cu siguranţă, în finală va fi o cursă spectaculoasă!

Mă uitam pe timpii intermediari pe care i-am avut şi ultimul 500 e mai tare cu o secundă şi jumătate, ceea ce nu este puţin lucru. Cu siguranţă, în finală va fi o cursă spectaculoasă, mult mai spectaculoasă decât ceea ce aţi văzut astăzi, şi abia o aştept„, a precizat Ciprian Tudosă.

Echipajul masculin de patru rame al României, compus din Ştefan Berariu, Sergiu Bejan, Andrei Mândrilă, Ciprian Tudosă, s-a calificat dramatic marţi în Finala A la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce s-a clasat pe locul secund în recalificări.

Reclamă

Canotorii români au reuşit să devanseze echipajul francez cu doar 07/100, după ce s-au aflat timp de mai bine de 1.000 de metri în spatele acestuia, anunță agerpres.ro.

Tricolorii au fost cronometraţi în 5 min 53 sec 52/100, fiind devansaţi de Italia (5:52.65), în timp ce Franţa a încheiat pe trei (5:53.59). Doar primele două echipaje s-au calificat în Finala A, restul urmând să evolueze în Finala B.

Finalele acestei probe vor avea loc pe 1 august, mai întâi Finala B (12:06), iar apoi Finala A (13:10).

Reclamă

Reuşeşte FCSB să o învingă şi pe PAOK în Europa League?

Loading ... Loading ...
Citește și:
19:40

LIVE TEXTCFR Cluj – UTA 0-1. Echipa lui Mircea Rednic a dat lovitura! Ciprian Deac a gafat incredibil

19:37

Dan Petrescu a rămas „mască”, după greşeala uriaşă a lui Ciprian Deac din CFR Cluj – UTA! Imaginile surprinse

19:35

„Se deghizează!” Andrei Rațiu, comparat cu Zinedine Zidane de Marca după Rayo – Leganes 1-1. Nota primită de român

19:21

Irina Begu, eliminată de la China Open! A fost învinsă de Mira Andreeva, în turul al 2-lea

18:46

Poli Iași – U Cluj 1-0! Prima înfrângere a sezonului pentru liderul Ligii 1! Săndoi continuă seria rezultatelor pozitive

18:41

Italienii s-au convins de Horaţiu Moldovan, după al treilea meci ca titular la Sassuolo! Nota primită

1 FotoDavid Popovici a refuzat un cadou de o valoare uriaşă, în România! „Îl scot la licitaţie” 2 FotoAdelina Chivu, dezvăluiri tulburătoare despre cea mai cumplită accidentare a lui Cristi Chivu: „Era într-o euforie că n-a murit” 3 VIDEOAdina Diaconu, victorie clară cu Balazova la China Smash 2024! Competiţia este exclusiv în AntenaPLAY 4 „Un moment greu!” Vlad Chiricheş, dezvăluiri despre suferinţa prin care a trecut la FCSB. Cât l-au afectat criticile lui Becali 5 „Îi măresc contractul şi îi iau un apartament!” Ce jucător va răsplăti Gigi Becali, după FCSB – RFS 4-1 6 VIDEOAl Ahly – Zamalek 1-1 (3-4 d.l.d). Zamalek a câştigat Supercupa CAF după un meci nebun. Dramatism total în AntenaPLAY
Citește și