Închide meniul

SUA atacă medalia de aur la Jocurile Olimpice cu un nou „Dream Team”: LeBron James, Stephen Curry şi Kevin Durant, în echipă

Valentin Pîrcălabu Publicat: 16 aprilie 2024, 10:52

Reclamă
SUA atacă medalia de aur la Jocurile Olimpice cu un nou „Dream Team: LeBron James, Stephen Curry şi Kevin Durant, în echipă

SUA atacă medalia de aur la Jocurile Olimpice cu un nou "Dream Team"

Profimedia

SUA atacă medalia de aur la Jocurile Olimpice la baschet cu un nou „Dream Team”, cu LeBron James, Stephen Curry şi Kevin Durant.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

LeBron James, Stephen Curry şi Kevin Durant sunt cele trei mari vedete pe care selecţionata masculină de baschet a Statelor Unite se va baza la Jocurile Olimpice de la Paris, din această vară (26 iulie – 11 august), informează EFE.

Postul de televiziune ESPN şi site-ul The Athletic au dezvăluit luni numele a unsprezece dintre cei doisprezece jucători care vor face parte din „Dream Team”-ul american la turneul olimpic, scrie agerpres.ro.

SUA atacă medalia de aur la Jocurile Olimpice la baschet cu un nou „Dream Team”, cu LeBron James, Stephen Curry şi Kevin Durant

Astfel, în afara lui LeBron James (Los Angeles Lakers), Stephen Curry (Golden State Warriors) şi Kevin Durant (Phoenix Suns), vor fi prezenţi de asemenea în capitala franceză Anthony Davis (Los Angeles Lakers), Joel Embiid (Philadelphia 76ers), Devin Booker (Pheonix Suns), Anthony Edwards (Minnesota Timberwolves), Jayson Tatum (Boston Celtics), Jrue Holiday (Boston Celtics), Bam Adebayo (Miami Heat) şi Tyrese Haliburton (Indiana Pacers).

Impresionanta selecţionată a SUA, care va fi antrenată de Steve Kerr (Golden State Warriors), mai are acum un singur loc disponibil în lotul de 12 jucători pentru JO 2024.

Reclamă

Conform The Athletic, Kawhi Leonard (Los Angeles Clippers) este principalul candidat pentru a deveni al doisprezecelea internaţional american.

În cursă se mai află însă Paul George (Los Clippers), Paolo Banchero (Orlando Magic), Mikal Bridges (Brooklyn Nets) şi Jalen Brunson (New York Knicks).

Kevin Durant este, alături de Carmelo Anthony, singurul jucător care a cucerit trei medalii de aur la Jocurile Olimpice.

Reclamă 4 / 0/3

În schimb, Stephen Curry nu a mai participat niciodată până acum la un turneu olimpic.

La rândul său, LeBron James a cucerit două medalii olimpice de aur, în 2008 şi 2012, precum şi una de bronz, în 2004. El nu a participat la ediţiile din 2016 şi 2020.

De la „Dream Team”-ul din 1992, echipa Statelor Unite a cucerit aurul la toate ediţiile Jocurilor Olimpice, inclusiv în 2008, cu „Redeem Team”, singura excepţie fiind în anul 2004, la Atena, unde s-a clasat pe ultima treaptă a podiumului, victoria revenind atunci selecţionatei Argentinei.

„Regele” LeBron James, moment istoric în NBA, la 39 de ani: primul jucător cu 40.000 de puncte

„Regele” LeBron James a oferit un moment istoric în NBA. Superstarul lui Los Angeles Lakers a devenit sâmbătă seara primul jucător din istorie care a atins bariera de 40.000 de puncte înscrise în campionatul profesionist nord-american de baschet (NBA).

„King James” a reuşit această performanţă în cursul meciului pierdut în faţa formaţiei Denver Nuggets, campioana en titre a NBA (scor 114-124).

În februarie 2023, LeBron James reuşise să doboare recordul de puncte al legendarului Kareem Abdul-Jabbar (38.390 pct). La 39 de ani, LeBron James este cel mai vârstnic jucător care evoluează în prezent în NBA, dar continuă să impresioneze prin evoluţiile sale, apropiindu-se de o medie de 25 de puncte pe meci în cel de-al 21-lea său sezon în baschetul profesionist american.

 

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
16:33 România – Japonia, în optimile Billie Jean King Cup! Test dificil pentru tricolore. Cum arată tabloul turneului final din Sevilla 16:28 Rapid „forţează” aducerea lui Mircea Lucescu: „Şucu îl dorește și insistă” 16:13 Ungaria – România, LIVE VIDEO, 13:30. Al treilea meci al naţionalei la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, în AntenaPLAY 15:58 Cristi Chivu, dorit insistent la Ajax! Anunţul uriaş venit din Italia. Planul „lăncierilor” 15:46 VIDEOSlovenia – România 6-1 a fost în AntenaPLAY, la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A 15:40 NEWS ALERTDan Petrescu a semnat cu CFR. Clip de prezentare spectaculos: „Gata cu vorba!” 15:29 „Să fii cu soția lângă tine și să fii amăgit” Marius Şumudică îl compătimeşte pe Dan Şucu, după Rapid – Universitatea Craiova 14:39 Louis Munteanu, 20.000 de euro salariu pe lună la FCSB! Cât vrea Gigi Becali să plătească pentru transfer 14:13 Bayern Munchen – Real Madrid LIVE TEXT (22:00).  Duel stelar în semifinalele Ligii Campionilor 13:17 EXCLUSIVDecizia luată de conducerea Rapidului după umilinţele din play-off Vezi toate știrile
Citește și