Închide meniul

„Sunt o femeie puternică!” Imane Khelif a scos oamenii pe străzi după ce a devenit campioană olimpică. Imaginile bucuriei

Iulian Focșăneanu Publicat: 10 august 2024, 10:46

Reclamă
„Sunt o femeie puternică! Imane Khelif a scos oamenii pe străzi după ce a devenit campioană olimpică. Imaginile bucuriei

Imane Khelif a scos oamenii pe străzi după ce a cucerit medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Paris. Ce a declarat la final

Imane Khelif a câștigat medalia de aur la JO 2024 / Colaj Profimediaimages/Twitter

Imane Khelif a scos oamenii pe străzi după ce a devenit campioană olimpică. Pugilista aflată în centrul unei controverse uriașe, la Paris, a cucerit medalia de aur la categoria 66 kg. Imediat după victorie a fost nebunie pe străzile din Algeria.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Câştigătoare la puncte în faţa chinezoaicei Yang Liu, campioana mondială în exerciţiu, Imane Khelif a adus ţării sale al doilea titlu olimpic la Paris 2024, după aurul Kayliei Nemour la gimnastică.

Imane Khelif a scos oamenii pe străzi după ce a devenit campioană olimpică

Am fost ţinta unor atacuri şi a unei campanii feroce, iar acesta este cel mai bun răspuns pe care îl poţi da. Răspunsul a fost întotdeauna în ring. Sunt o femeie puternică, cu puteri speciale.

Din ring, am trimis un mesaj celor care au fost împotriva mea. Aş dori să le mulţumesc tuturor oamenilor care au venit să mă susţină„, a spus ea după succesul din finala de 66 kg, potrivit news.ro.

Începând de vineri seara, numeroase imagini şi videoclipuri difuzate pe reţelele de socializare arată că triumful său a fost întâmpinat în Algeria, şi în special în capitala Alger, de scene magnifice de bucurie pe străzi.

Reclamă
Reclamă

Printre fumigene, scandări şi strigăte de „Imane, Imane!„, susţinătorii ei au urlat de bucurie şi fericire la anunţarea medaliei de aur a pugilistei, care a devenit un motiv de mândrie naţională.

Reclamă

La trei ani după participarea sa la Jocurile Olimpice de la Tokyo, unde participarea sa nu a dat naştere la nicio controversă, Khelif s-a aflat în centrul unei controverse de gen la Paris, pe fondul unui conflict profund între Comitetul Internaţional Olimpic şi Federaţia Internaţională de Box.

Ungurii, derapaj după ce Imane Khelif a învins-o pe Luca Hamori la Jocurile Olimpice

Imane Khelif a învins-o pe sportiva maghiară Luca Anna Hamori, în sferturile de finală, iar presa din Ungaria a avut un derapaj.

Cromozomii masculini au câștigat. Luca Hamori a fost eliminată”, au scris cei de la publicaţia Sportal. Imane Khelif a învins-o pe Luca Anna Hamori şi şi-a asigurat o medalie olimpică.

Khelif a avut un început de meci bun împotriva lui Hamori, lovind-o cu serii bine ţintite, câştigând lejer primele două runde, chiar dacă şi unguroaica a reuşit câteva lovituri puternice.

În runda finală, sportiva africană nu s-a mai întrebuinţat aşa mult şi a câştigat cu un scor mai strâns. Cele două pugiliste s-au îmbrăţişat după gongul final. Khelif şi taiwaneza Lin Yu-ting sunt ţinta unor critici virulente, fiind acuzate că au nivelul de testosteron mult peste limita admisă la femei, însă CIO le-a permis să concureze.

Reclamă

Ce rezultat va obţine FCSB cu RFS?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
22:36

EXCLUSIVRetras pentru o singură zi, Adi Petre visează cu ochii deschişi la naţională: „De ce nu?”. Cum l-a ajutat Gabi Tamaş

22:36

LIVE TEXTGalatasaray – PAOK 0-0 în Europa League! Manchester United – Twente se joacă ACUM. Meciurile serii

22:35

Adrian Mititelu, sfătuit de Florin Talpan în procesul cu FRF, care are o miză de 300 de milioane de euro!

22:28

Lothar Matthaus, verdict despre cursa pentru Balonul de Aur. L-a clasat pe Vinicius doar pe locul 3. Pe cine vede drept favorit

22:04

O nouă accidentare la FCSB! Jucătorul, OUT până în iarnă! Mihai Stoica a dat toate detaliile: „L-au văzut doi specialiști!”

21:26

U BT Cluj – Olimpija Ljubljana 86-93. Campioana, debut cu stângul în BKT EuroCup. Alex Chipciu a aruncat prima minge

1 „Am înţeles că jumătate de bilete erau false!” Adrian Mihalcea, acuzaţii incredibile după Unirea Slobozia – Rapid 1-2 2 Marca a anunţat câştigătorul Balonului de Aur 2024: „Parisul şi Sena îl aşteaptă” 3 FotoIanis Hagi, „dublă” şi pasă de gol pentru Rangers B! Fiul lui Gică Hagi a adus victoria echipei sale 4 McLaren, lovitură de proporţii pentru Red Bull. Transferul a fost anunţat oficial 5 UPDATESteaua, neprogramată la meciurile din Liga 2! Anunţul oficial făcut de Federaţia Română de Fotbal! Reacţia „militarilor” 6 VideoAntrenorul care l-a crescut pe Radu Drăguşin a dezvăluit de ce fundaşul lui Tottenham a refuzat FCSB
Citește și