Închide meniul

Feyenoord – AS Roma | Ovidiu Artene, unul dintre asistenţii lui Istvan Kovacs, decizie perfectă în finala Conference League. Hai, România! În fiecare zi

Reclamă

Valentin Pîrcălabu Publicat: 25 mai 2022, 22:56 / Actualizat: 26 mai 2022, 0:34

Feyenoord – AS Roma | Ovidiu Artene, unul dintre asistenţii lui Istvan Kovacs, decizie perfectă în finala Conference League. Hai, România! În fiecare zi

Ovidiu Artene, decizie perfectă în finala Conference League dintre Feyenoord şi AS Roma

Profimedia

Ovidiu Artene, unul dintre tuşierii care îl ajută pe Istvan Kovacs la finala Conference League, a judecat perfect faza din care Nicolo Zaniolo a deschis scorul.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În minutul 32 al finalei Conference League, AS Roma a reuşit să dechisă scorul prin Nicolo Zaniolo. Deşi faza a afost una dificilă, asistentul Ovidiu Artene a jucat perfect faza.

Ovidiu Artene, unul dintre asistenţii lui Istvan Kovacs, decizie perfectă în finala Conference League

Nicolo Zaniolo se afla într-o poziţie la limită, însă reluarile au arătat că decizia lui Ovidiu Artene de a nu ridica fanionul a fost una perfectă. Istvan Kovacs a luat şi el două decizii perfecte. În minutul 47, la o bară a celor de la Feyenoord, mingea a ricoșat în mâna lui Cristante. Kovacs a lăsat jocul să continue, ar cei din camera VAR i-au dat dreptate lui Kovacs: nu trebuia acordat penalty.

Peste numai 5 minute, Kovacs a lua o nouă decizie perfectă. Centralul din Carei nu a considerat că Abraham a fost fault, în poziţie de ultim apărator de Sensi. Decizia a fost validată şi de cei din camera VAR.

Ovidiu Artene va merge cu Istvan Kovacs şi în Qatar, acolo unde arbitrul român va fi prezent.

Reclamă

Istvan Kovacs este primul arbitru român care va conduce meciuri la un campionat mondial, după 36 de ani. Ioan Igna a fost ultimul central român prezent la Mondiale, în 1986, în Mexic, unde Argentina s-a impus. Costel Rădulescu (1930), Andrei Rădulescu (1970) şi Nicolae Rainea (1974, 1978, 1982) sunt ceilalţi arbitri români care au ajuns la Campionate Mondiale, în istorie.

La Mondialul din Qatar vor fi prezenţi 36 de arbitri, 69 de asistenţi şi 24 de oficiali VAR, care au fost convocaţi în funcţie de prestaţiile avute în competiţiile FIFA, dar şi în cele continentale, anunţă forul mondial.

„Ca de obicei, primul criteriu de alegere a fost repretentat de calitatea arbitrilor, care au condus meciuri la cel mai înalt nivel în toată lumea. CM din 2018 a fost unul de succes şi datorită prestaţiilor arbitrilor şi vom face tot posibilul ca în 2022 lucrurile să stea şi mai bine”, a spus Pierluigi Collina, preşedintele Comitetului FIFA al Arbitrilor.

Reclamă 4 / 0/3

Istvan Kovacs, înainte de finala Conference League, Roma – Feyenoord: „Mă simt onorat pentru încrederea pe care UEFA mi-a acordat-o”

Istvan Kovacs s-a declarat fericit înainte de finala Conference League. La finala Conference League, Kovacs va fi ajutat de asistenţii Vasile Marinescu şi Ovidiu Artene. „Lucrăm împreună deja de câţiva ani, ne cunoaştem foarte bine şi ştim deja ce simţim şi gândim fără să ne spunem. Sunt mândru de echipa mea în care fiecare are încredere maximă în ceilalţi”.

Pe lângă finala Conference League, Istvan Kovacs va conduce şi partide de la Campionatul Mondial 2022, unde se află pe lista celor 36 de arbitri convocaţi.

„Sunt foarte fericit, mă simt onorat pentru încrederea pe care UEFA mi-a acordat-o. Şi, în acelaşi timp, privilegiat să fiu arbitrul primei finale UEFA Conference League din istorie”, a declarat Istvan Kovacs, potrivit frf.ro.

El a făcut referire şi la nominalizarea sa pe lista arbitrilor de la CM 2022 din Qatar: „Este visul oricărui arbitru să ajungă la un Campionat European sau Mondial. E un sentiment special, ca un vis îndeplinit. Şi mă motivează enorm de mult”, a declarat centralul din Satu Mare.

Cum a început Istvan Kovacs să arbitreze şi pe cine are ca idol

Istvan Kovacs a povestit pentru site-ul UEFA parcursul său în arbitraj, inclusiv un episod din timpul EURO ’96. Uitându-se la meciuri alături de tatăl său, tânărul Kovacs anticipa deciziile arbitrului din teren. „Tatăl meu m-a întrebat: «Cum de ştii lucrurile astea? ». Pur şi simplu le văd! Apoi mi-a spus: «Când împlineşti 15 ani, vei putea începe cursurile de arbitraj, aşa că trebuie să mergi pe această cale!»”.

„Am jucat fotbal, mi-am dorit să ajung un jucător de top, la fel ca orice copil pasionat de acest sport. Eram un mijlocaş ofensiv, îmi plăcea să marchez goluri şi am ajuns până la nivelul diviziei a treia. Dar, apoi, am realizat că nu voi putea ajunge un superstar, aşa că m-am concentrat pe cariera în arbitraj”, a mai spus Kovacs.

Hai, România! În fiecare zi. Ce meciuri transmite Antena 1 din luna iunie

Antena 1 a cumpărat drepturile pentru meciurile echipei naţionale de fotbal a României pentru următorii 6 ani. Primele partide sunt programate în luna iunie, când echipa antrenată de Edi Iordănescu dispută partidele din Nations League, într-o grupă cu Bosnia, Finlanda şi Muntenegru.

Reclamă

Două meciuri în luna iunie şi unul în luna septembrie din grupa 3 a Ligii B UEFA Nations League sunt programate pe Antena 1, duelurile de foc cu Bosnia în deplasare şi întâlnirea tur-retur cu Finlanda.

Programul partidelor transmise de Antena 1

Cele mai tari meciuri ale naționalei României vor fi în direct pe Antena 1. Edi Iordănescu are ca obiectiv clasarea pe unul dintre primele două locuri în grupă și calificarea selecționatei noastre la EURO 2024.

Recomandări
  • Ovidiu Artene, decizie perfectă la golul Romei
  • Bosnia – România (7 iunie, 21:45, Antena 1) şi România – Finlanda (11 iunie, 21:45, Antena 1)

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:57 PAOK – Club Brugge 0-2. Răzvan Lucescu a ratat calificarea în semifinalele Conference League! Dueluri „de foc” în semifinale 23:50 „Steaua fără nume!” Marcel Răducanu, verdict despre sezonul de vis făcut de FCSB! Mesaj direct pentru echipa lui Gigi Becali 23:45 „Nu vreau să creez tensiune!” Vlad Chiricheş, mesaj ferm pentru Edi Iordănescu: „Regret că am spus asta! M-am hazardat!” 23:38 „Să dea mai mult, la cât sunt plătiți!” Ioan Ovidiu Sabău și-a atacat jucătorii după Oțelul – U Cluj 2-1! 23:14 Scene uluitoare cu Emiliano Martinez în Lille – Aston Villa. La un pas să fie eliminat! A dansat ca în finala Cupei Mondiale 23:12 „Ne lipsește partea financiară! Avem cel mai mic buget!” Dorinel Munteanu, strigăt de ajutor după calificarea în finala Cupei 22:47 Dan Nistor s-a prăbuşit emoţional după înfrângerea cu Oţelul: „Frustrant şi dureros! Mulţi nu vom dormi la noapte!” 22:41 „E dureros!” Alex Chipciu și-a turnat cenușă în cap după ce și-a dat autogol în Oțelul – U Cluj! A vorbit și despre noul obiectiv 21:55 „Mulți patroni încearcă să îl imite” Ovidiu Burcă, laude la scenă deschisă pentru Gigi Becali! A spus și de ce are succes FCSB 21:43 Oţelul – Corvinul este finala Cupei României! Gălăţenii s-au calificat după un autogol marcat de Chipciu în minutul 90 Vezi toate știrile
Citește și