Închide meniul
Video

EXCLUSIV | Istvan Kovacs a trecut prin toate stările când a primit vestea ca va arbitra la Campionatul Mondial: „E un fel de împlinire!”

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 10 iunie 2022, 21:20

Istvan Kovacs a arbitrat finala Conference League, Roma - Feyenoord 1-0

Istvan Kovacs, într-un interviu pentru Antena Sport / as.ro

Istvan Kovacs a fost copleșit de emoții când a aflat că va arbitra la Campionatul Mondial 2022 din Qatar. Arbitrul a dezvăluit într-un interviu emoționat pentru Antena Sport că își pătrează primele fluiere acasă, la Carei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Primul arbitru român de mondial, din noul mileniu, Kovacs, recunoaște că i s-a blocat telefonul dupa semifinala de vis dintre City si Real. El are un tabiet înaintea marilor meciuri, peste care nu sare niciodată.

Istvan Kovacs va arbitra la Campionatul Mondial

Istvan Kovacs a trecut prin toate starile cand a primit vestea ca va arbitra la mondial.

„Primele 20-30 de minute am visat. Am visat, nu am crezut ca s-a întâmplat cu adevărat acest lucru. Este un fel de implinire pentru mine”, a spus Istvan Kovacs.

Este anul perfect pentru Kovacs. A fost laudat de toata lumea dupa finala Conference League si semifinala City – Real, din Champione League.

Reclamă

„(n.r. – când arbitrezi finala Champions League?) Deocamdata rămân și savurez aceste momente frumoase. Sunt clipe de neuitat. (n.r. – câte mesaje ai primit după semifinala City – Real?) În jur de 500”, a adăugat Kovacs.

Kovacs își păstrează primele fluiere acasă, la Carei

Acasa, la Carei, Kovacs păstreaza primele lui fluiere.

Cu aceste două fluiere am început arbitrajul. Cu ăsta acum 23 de ani și cu ăsta acum 20 de ani. Sper să reziste până la sfârșitul carierei mele”, a mai spus Istvan Kovacs.

Reclamă 4 / 0/3

Kovacs a jucat fotbal pana la 20 de ani. „Jucam cu numarul 10. Am fost un fotbalist sincer și nu am încercat niciodata să păcălesc”, a precizat arbitrul.

Kovacs s-a relaxat la castelui Karolyi din Carei în vacanță.

„Pentru mine, cea mai buna metoda de relaxare e somnul. De fiecare dată, înaintea fiecarui meci, dorm aproximativ două ore înainte de plecarea la stadion”, a mai spus Kovacs.

Primul român care va fluiera la mondial, după 36 de ani, și-a scos la licitație tricoul cu semnătura ca să ajute copilul bolnav al fostei handbaliste Valeria Motogna.

„Sunt un tip care empatizeaza foarte mult. Familia inseamna totul pentru mine”, a încheiat Istvan Kovacs.

EXCLUSIV | Ion Crăciunescu, după ce Istvan Kovacs a fost delegat la Campionatul Mondial

Ion Crăciunescu a oferit prima reacție după ce Istvan Kovacs a fost delegat la Campionatul Mondial. Fostul mare arbitru român a avut numai cuvinte de laude la adresa centralului de 38 de ani, despre care a spus că, la ora actuală, este „unul dintre cei mai buni arbitri din Eruopa”.

„Este meritul lui, a ajuns acolo numai pe meritul lui. Felicitări celor care l-au descoperit. Mie îmi pare rău și de Hațegan, că a avut acel necaz (n.r. – a suferit un infarct). Și el era un candidat serios. După ce va arbitra finala asta (n.r. – Conference League), Kovacs are șansa să arbitreze meciuri foarte tari și foarte importante acolo (n.r. – la Campionatul Mondial.

Reclamă

Pentru că are calitate.Dacă facem o socoteală de când n-am mai avut arbitru român la Campionatul Mondial, de la Igna… au trecut foarte mulți ani. Kovacs este un arbiru care are de toate. Știi cum se zice, a jucat fotbal, aleargă și bine, acum a început să aibă și un limbaj bun. Eu zic că este unul dintre cei mai buni arbitri din Europa, la ora actuală. Eu cred că dacă era născut în altă țară, prin Italia sau Germania, era mult mai tare.

Dar oricum este devreme, are mult timp înainte. Să nu uităm la ce vârstă merge el acolo. Că toți care au mers la Campionatul Mondial, și Rainea și cei care au mai fost, au mers după 45 de ani, cam așa. Trebuie să ai noroc și să te țină și sănătatea. Că uite, Hațegan n-a avut noroc și nu l-a ținut sănătatea.

(N.r. – Sfat?) Să fie el, așa cum este în mod normal. Și să își îmbunătățească neapărat limbajul corpului. Ar trebui să se uite mai mult în oglindă, acasă. Eu le-am spus arbitrilor: Uitați-vă în oglindă, în oglindă faceți toate mișcările pe care le faceți în teren, în general. Aici mai are puțin de lucrat, la limbajul corpului. În rest, are știință bună și are o calitate foarte mare că se poate deplasa foarte ușor la locul în care se întâmplă faza”, a spus Ion Crăciunesc, în exclusivitate pentru Antena Sport.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
18:50 Dinamo – FC Voluntari LIVE TEXT 20:00. Meci crucial pentru salvarea de la retrogradare! Echipele de start 18:40 În ce stadiu se află dosarul penal al lui Daniel Niculae! Anunţul unui renumit avocat român: „Vă spun cu certitudine” 18:35 Deciziile finale luate de Xavi! Catalanii au anunţat cum va arăta Barcelona sezonul viitor. Jucătorii aşteptaţi pe Camp Nou 18:12 Ronnie O’Sullivan, performanţă de senzaţie! „Racheta” a mai doborât un record la Campionatul Mondial de snooker 17:51 NEWS ALERT„O problemă reală şi gravă!” Prima decizie luată de Dan Şucu, după ce Daniel Niculae a ajuns să fie urmărit penal 17:31 „Să facem un meci mare!” Gică Hagi avertizează că e gata să strice sărbătoarea de titlu a FCSB-ului: „Avem oxigen!” 17:30 Conducătorii lui Dinamo, făcuţi praf de o legendă a „câinilor”: „Eu am girat să vină aceşti oameni”! Reacţia lui Dănuţ Lupu 16:54 VideoCamelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 26 aprilie 16:42 „Nu poţi să te dai în spectacol!” Florinel Coman a aflat cum e viaţa în Qatar: „Mâncare bună, plaje şi acces la orice” 16:27 Surpriză la FCSB! Jucătorul pe care Gigi Becali îl vrea în primul 11: „Va intra și va juca titular” Vezi toate știrile
Citește și