Închide meniul

Lotul României U19 pentru Campionatul European din Slovacia. Rareş Ilie, starul naţionalei. Opt jucători de la Farul lui Hagi. Hai, România! În fiecare zi

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 26 mai 2022, 12:42

Lotul României U19 pentru Campionatul European din Slovacia. Rareş Ilie, starul naţionalei. Opt jucători de la Farul lui Hagi. Hai, România! În fiecare zi

Lotul României U19 pentru Campionatul European din Slovacia

Jucătorii din naţionala României U19 / SportPictures / Razvan Pasarica/SPORT PICTURES via Hepta

Se cunoaşte lotul României U19 pentru Campionatul European din Slovacia. Adrian Văsâi a anunţat numele celor 27 de jucători pe care îşi doreşte să îi cheme pentru turneul final care va debuta pe 18 iunie. 20 dintre ei vor fi pe lista finală!

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Gică Hagi trimite la reprezentativa de juniori nu mai puţin de opt tineri fotbalişti. De la Rapid nu lipseşte Rareş Ilie, cel mai de perspectivă jucător al lui Adi Mutu. La naţionala U19 au fost convocaţi şi doi fotbalişti de la FCSB, fundaşul Alexandru Şuteu şi Aurelian Ciuciulete.

Lotul României U19 pentru Campionatul European din Slovacia

Tricolorii vor efectua două stagii de pregătire, la Miercurea Ciuc, în perioada 27 mai – 3 iunie, și la Centrul Național de Fotbal Buftea, în perioada 6-15 iunie. Plecarea către Slovacia este programată pentru data de 15 iunie. Campionatul European U19 are loc în perioada 18 iunie – 1 iulie.

Selecționerul Adrian Văsâi a convocat un lot preliminar de 27 de jucători, urmând ca la finalul primului stagiu de pregătire să fie definitivat lotul final de 20 de jucători ce vor face deplasarea în Slovacia.

Lotul convocat de selecționerul Adrian Văsâi

Reclamă

Portari: Robert Popa (U Craiova 1948), Alexandru Borbei (US Lecce/Italia), Denis Lungu-Bocean (SV Kuchl/Austria), Mihai Pînzariu (CFR 1907 Cluj)

Fundași: Alexandru Pantea (FC Hermannstadt), Sergiu Pîrvulescu (ACS Petrolul 52), Gabriel Dănuleasă, Dan Sîrbu (ambii Farul Constanța), Andrei Coubiș (AC Milan/Italia), Denis Radu (Politehnica Timișoara), Adrian Nicolae (CS Blejoi), Alexandru Șuteu (FCSB)

Mijlocași: Nicolas Popescu, Ștefan Bodișteanu, Eduard Radaslavescu, Răzvan Tănasă, Enes Sali (toți Farul Constanța), Andrei Pandele, Claudiu Negoescu (ambii FC Metaloglobus), Rareș Ilie (FC Rapid 1923), Doru Andrei (Politehnica Timișoara), Paul Coza (Unirea Constanța), Aurelian Ciuciulete (FCSB), Christo Bolohan (Unirea Slobozia),

Reclamă 4 / 0/3

Atacanți: Andreas Chirițoiu (Unirea Constanța), Luca Andronache (Farul Constanța), Valentin Dumitrache (Academica Clinceni)„, se anunţă pe frf.ro.

Micii tricolori au fost repartizaţi în Grupa A, alături de Slovacia, Italia şi Franţa. În grupa B vor juca Anglia, Israel, Câştigătoarea grupei 6 de calificare şi Austria. A opta echipă de la EURO va fi decisă în prima parte a lunii iunie, dintre Olanda (gazdă), Ucraina, Serbia şi Norvegia.

Dumitru Dragomir, convins că Rareş Ilie e peste Octavian Popescu

Rareş Ilie e peste Octavian Popescu, atunci când vine vorba de valoarea celor doi. Cel puţin aşa susţine Dumitru Dragomir, cel care afirmă faptul că fotbalistul de la Rapid îl depăşeşte pe starul lui Gigi Becali. Transfermarkt îl contrazice: rapidistul e cotat la 700.000 de euro, iar Popescu, la 3 milioane de euro.

Îl admir și pe Mutu, la fel ca și pe Miță (n.r. Mihai Iosif), sunt antrenori buni amândoi. Copiii Giuleștiului au crescut în valoare, iar cel pe care l-a adus fiul meu la Rapid, Rareș Ilie este cel mai bun tânăr jucător din țară la această oră.

E mai bun decât Tavi Popescu la această ora, pentru că are aspect comercial mai bun decât Tavi Popescu. O să mă întrebi ce înseamnă aspect comercial, și la înălțime, și la masă musculară, aspect fizic, inclusiv la educație, dacă vreți”, a declarat Dumitru Dragomir la PRO Arena.

Rares Ilie a vorbit despre rivalitatea cu Octavian Popescu. Primul a fost urmărit de Torino. De cealaltă parte, Gigi Becali i-a fixat preţul lui Tavi la 50 de milioane de euro.

Eu văd o rivalitate benefică. Nu e ca și cum am fi rivali, noi suntem prieteni, ne cunoaștem de la U21. Eu îi doresc tot binele din lume și mă bucur pentru el când are reușite. E o rivalitate care mă ambiționează mai mult și probabil că și pe el.

Reclamă

Cred că suntem diferiți, dar avem unele asemănări. El e mai rapid, eu sunt mai puternic. Nu m-am gândit la asta, dar fiecare încearcă să îmbunătățească unde stă mai rău și încearcă să fie mai bun decât celălalt”, a declarat Rareș Ilie, potrivit digisport.ro.

Hai, România! În fiecare zi. Ce meciuri transmite Antena 1 din luna iunie

Antena 1 a cumpărat drepturile pentru meciurile echipei naţionale de fotbal a României pentru următorii 6 ani. Primele partide sunt programate în luna iunie, când echipa antrenată de Edi Iordănescu dispută partidele din Nations League, într-o grupă cu Bosnia, Finlanda şi Muntenegru.

Două meciuri în luna iunie şi unul în luna septembrie din grupa 3 a Ligii B UEFA Nations League sunt programate pe Antena 1, duelurile de foc cu Bosnia în deplasare şi întâlnirea tur-retur cu Finlanda.

Programul partidelor transmise de Antena 1

Cele mai tari meciuri ale naționalei României vor fi în direct pe Antena 1. Edi Iordănescu are ca obiectiv clasarea pe unul dintre primele două locuri în grupă și calificarea selecționatei noastre la EURO 2024.

7 iunie 2022, 21:45: Bosnia și Herțegovina – ROMÂNIA
11 iunie 2022, 21:45: ROMÂNIA – Finlanda
23 septembrie 2022, 21:45: Finlanda – ROMÂNIA

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
16:16 „Problemele vor fi altele!” Florin Răducioiu, semnal de alarmă despre situația de la Dinamo. Mesaj sincer despre criza „câinilor” 15:53 Xavi a dezvăluit de ce a ales să rămână la Barcelona: „Acest proiect trebuie să continue” 15:26 EXCLUSIVAdrian Mihalcea, euforic după ce a promovat cu Unirea Slobozia: „Vom rămâne în istorie!” Ce a spus despre prime 15:05 „La mulţi ani, magicianule!” Postare emoţionantă de ziua lui Olimpiu Moruţan. Ce i-a urat Ankaragucu internaţionalului român 14:15 „Hai, mă, Gicane, chiar așa?” Dialog spumos între Gică Hagi și Ciprian Marica! „Pariul” făcut de „Rege” 14:08 0-57, una dintre cele mai severe înfrângeri din istoria hocheiului. România, pe lista meciurilor cu diferenţe uriaşe de scor 14:03 UTA – Oţelul LIVE SCORE (16:45). Duel de foc pentru primul loc între Mircea Rednic şi Dorinel Munteanu 13:37 Jucătorul propus la Rapid, de la FCSB! Mesajul clar al lui Dumitru Dragomir: „Să-l ia!” 13:22 Iuliana Demetrescu, o nouă delegare de lux! Arbitra jignită de Gigi Becali va arbitra o semifinală de Liga Campionilor 12:44 Ce cotă a ajuns să aibă Simona Halep la câştigarea Roland Garros 2024. Simo a jucat un singur meci de la revenire Vezi toate știrile
Citește și