Închide meniul

Muntenegru – România | Edi Iordănescu începe asaltul în Nations League. Cât de important este primul loc. Hai, România! În fiecare zi

Alexandru Ivan Publicat: 4 iunie 2022, 0:00

Muntenegru – România | Edi Iordănescu începe asaltul în Nations League. Cât de important este primul loc. Hai, România! În fiecare zi

Edi Iordănescu este selecţionerul României

Edi Iordănescu, în timpul meciului amical România - Grecia / Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

  • România debutează în Nations League
  • Bosnia – România (7 iunie, 21:45, Antena 1) şi România – Finlanda (11 iunie, 21:45, Antena 1)

Edi Iordănescu începe asaltul în Nations League, iar primul pas este Muntenegru – România. Selecționerul știe cât de important este pentru tricolori să obțină primul loc în grupă. Ar facilita drumul naționalei spre Euro 2024.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

România se duelează în Nations League cu Muntenegru, Finlanda și Bosnia și Herțegovina. Edi Iordănescu țintește primul loc în grupă. Pentru asta, selecționerul a stabilit reguli stricte la națională.

Muntenegru – România | Edi Iordănescu începe asaltul în Nations League

„Dacă urnele ne-au adus în această grupă, înseamnă că aceasta este valoarea noastră în acest moment. Cum facem ca să ieşim de aici şi să creştem de aici şi să mergem din nou la un turneu final, depinde de noi, de multă muncă în timp şi de conştientizare. Jucătorii care nu vor da 100% în procesul de antrenament, la jocuri, în cantonamentul echipei, unde nu văd devotament total şi responsabilitate, cu siguranţă voi fi mult mai atent atunci când voi face convocările la acei jucători. Echipa naţională trebuie să arate, începând de mâine, că are viitor!”, a spus Edi Iordănescu, la conferința de presă dinainte de Muntenegru – România.

Reclamă

Naționala va debuta la Podgorica în preliminariile Ligii Națiunilor la o temperatură de 35 de grade.

Romanii care au ajuns în Muntenegru au luat deja cu asalt terasele din oraș. În Muntenegru, echipa lui Edi Iordanescu va fi susținută de 200 de fani veniți din România.

Reclamă

Cum poate ajunge România la Euro 2024 prin Nations League

Debutăm în a treia ediție a Ligii Națiunilor direct cu 4 meciuri în decursul a doar 11 zile. Și pe lângă miza în competiție (prima clasată promovează în divizia superioară, ultima retrogradează), parcursul din Liga Națiunilor are un rol important în drumul spre EURO 2024, conform frf.ro.

În primul rând, tragerea la sorți a preliminariilor viitoarei ediții a Europeanului, găzduit peste 2 ani de Germania, va avea la bază ierarhia din Liga Națiunilor. Pe 9 octombrie 2022, la Frankfurt, naționalele europene vor fi împărțite în urne în funcție de aceste rezultate.

Apoi, Liga Națiunilor oferă o a doua șansă pentru prezența la EURO. 20 de echipe (primele două clasate în grupe) se vor califica la turneul final în urma preliminariilor, iar alte 12 selecționate își vor câștiga din Liga Națiunilor locul într-un play-off care decide alte 3 calificate.

Reclamă 4 / 0/3

Locurile în play-off sunt alocate câștigătoarelor de grupă din Ligile A, B și C, dacă acestea nu sunt deja calificate din preliminarii. Cea mai bună câștigătoare din Liga D merge și ea la baraj dacă o câștigătoare din ligile superioare e deja calificată la EURO.

La fel și cel mai bine clasate selecționate din competiție în cazul în care mai multe câștigătoare de grupă din Nations League au deja biletele pentru EURO.

Cum arată grupele din Liga Națiunilor

LIGA AA1: Franța, Danemarca, Croația, Austria; A2: Spania, Portugalia, Elveția, Cehia; A3: Italia, Germania, Anglia, Ungaria; A4: Belgia, Țările de Jos, Polonia, Țara Galilor

LIGA B B1: Ucraina, Scoția, Irlanda, Armenia; B2: Islanda, Israel, Albania, Rusia (descalificată); B3: Bosnia și Herțegovina, Finlanda, ROMÂNIA, Muntenegru; B4: Suedia, Norvegia, Serbia, Slovenia

LIGA CC1: Turcia, Luxemburg, Lituania, Feroe; C2: Irlanda de Nord, Grecia, Kosovo, Cipru; C3: Slovacia, Belarus, Azerbaidjan, Kazahstan; C4: Bulgaria, Macedonia de Nord, Georgia, Gibraltar

LIGA DD1: Liechtenstein, Moldova, Andorra, Letonia; Grupa D2: Malta, Estonia, San Marino

Hai, România! În fiecare zi. Ce meciuri transmite Antena 1 din luna iunie

Antena 1 a cumpărat drepturile pentru meciurile echipei naţionale de fotbal a României pentru următorii 6 ani. Primele partide sunt programate în luna iunie, când echipa antrenată de Edi Iordănescu dispută partidele din Nations League, într-o grupă cu Bosnia, Finlanda şi Muntenegru.

Reclamă

Două meciuri în luna iunie şi unul în luna septembrie din grupa 3 a Ligii B UEFA Nations League sunt programate pe Antena 1, duelurile de foc cu Bosnia în deplasare şi întâlnirea tur-retur cu Finlanda.

Programul partidelor transmise de Antena 1

Cele mai tari meciuri ale naționalei României vor fi în direct pe Antena 1. Edi Iordănescu are ca obiectiv clasarea pe unul dintre primele două locuri în grupă și calificarea selecționatei noastre la EURO 2024.

7 iunie 2022, 21:45: Bosnia și Herțegovina – ROMÂNIA
11 iunie 2022, 21:45: ROMÂNIA – Finlanda
23 septembrie 2022, 21:45: Finlanda – ROMÂNIA

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
11:20 VIDEO„E un imbecil!” Cea mai dură reacție despre Fernando Alonso, după incidentul cu George Russell din Australia 11:15 Florin Prunea a anunţat care e jucătorul de la FCSB care „este imposibil să facă parte din lotul României la EURO 2024” 11:05 Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024! Mesajul categoric transmis: „Nu au mari vedete!” 10:10 „Ai antrena FCSB?” Marius Șumudică a oferit imediat răspunsul! Ce a spus despre lupta la titlu 10:00 Tudor Giurgiu, invitatul lui Dan Pavel la AS.ro LIVE. Povești de senzație din lumea filmului 9:54 Proprietarul Formulei 1, gata de o afacere uriașă! Vrea să cumpere MotoGP cu patru miliarde de euro 9:40 „O decizie proastă!” Ionuț Lupescu, reacție categorică după pedeapsa uriașă primită de Dinamo 9:18 Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30) şi Bernadette Szocs – Adriana Diaz (vineri, 08:40), la WTT Champions Incheon 2024 9:10 Mihai Stoica l-a sfătuit pe Denis Alibec să revină în țară! Mesaj clar despre atacul naționalei: „Sunt trei pe două posturi!” 8:39 Tabloul semifinalelor de la Miami: Ekaterina Alexandrova a eliminat-o şi pe Jessica Pegula Vezi toate știrile
Pe același subiect
Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024
EURO 2024 • 11:05
Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024! Mesajul categoric transmis: „Nu au mari vedete!”
Mihai Stoica l-a sfătuit pe Denis Alibec să revină în țară
Echipa naţională • 9:10
Mihai Stoica l-a sfătuit pe Denis Alibec să revină în țară! Mesaj clar despre atacul naționalei: „Sunt trei pe două posturi!”
Marius Șumudică s-a convins de Ianis Hagi, după golul marcat la națională
Echipa naţională • 8:20
Marius Șumudică s-a convins de Ianis Hagi, după golul marcat la națională! Verdict despre fiul „Regelui”
ihai Stoica, laude la scenă deschisă pentru un "tricolor"
Echipa naţională • 27 mart., 23:03
„E cel mai bun fotbalist român!” Mihai Stoica, laude la scenă deschisă pentru un „tricolor”: „De departe!”
Marius Șumudică a ales între George Pușcaș și Denis Drăguș, pentru atacul naționalei
Echipa naţională • 27 mart., 22:58
Marius Șumudică a ales între George Pușcaș și Denis Drăguș, pentru atacul naționalei: „Niciodată nu e soluție înaintea lui!”