Închide meniul

Rafael Nadal, în semifinale la Bastad după un meci de 4 ore și un minut! Declarație de senzație la finalul meciului

Alex Ioniță Publicat: 19 iulie 2024, 19:22

Reclamă
Rafael Nadal, în semifinale la Bastad după un meci de 4 ore și un minut! Declarație de senzație la finalul meciului

Rafael Nadal, în semifinale la Bastad după un meci de 4 ore și un minut!

Rafael Nadal / Profimedia

Rafael Nadal s-a calificat în semifinale la Bastad după un meci de 4 ore și un minut! L-a învins pe Mariano Navone, cu scorul de 6-7 (2-7), 7-5, 7-5.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ajuns pe locul 261 în clasamentul ATP, Nadal a beneficiat de un wild card în Suedia pentru a pregăti turneul din cadrul Jocurilor Olimpice, de la Roland Garros, unde va participa atât la simplu, cât şi la dublu (27 iulie -4 august).

Rafael Nadal, în semifinale la Bastad după un meci de 4 ore și un minut!

„S-a schimbat dinamica meciului foarte des. Au fost momente în care păream, pe rând, în control. Era doar o aparență. Am avut o șansă bună în setul secund, am condus cu 3-0, dar am ajuns să fiu aproape de eșec.

Am avut un adversar bun, luptător. Chiar îl felicit! Mi-am pierdut concentrarea la un moment dat, mă bucur că am rezistat din punct de vedere fizic. Rămâne de văzut cum voi fi mâine. Azi sunt viu! Mă bucur că am ajuns în semifinale. Vreau să mă recuperez acum. Abia aștept să văd cum mă voi trezi mâine dimineață”, a spus Rafael Nadal, după meci

În această partidă foarte disputată, spaniolul s-a impus la capătul a patru ore un minut de joc, după ce Navone, locul 36 mondial, revenise la 5-5 în decisiv.

Reclamă
Reclamă 4

Nadal va juca sâmbătă în semifinale împotriva croatului Duje Ajdukovic (130 ATP). Ajdukovic l-a eliminat vineri pe brazilianul Thiago Monteiro, 6-2, 4-6, 6-4.

Rafael Nadal, inclus pe lista participanţilor de la US Open 2024

În vârstă de 38 de ani, Nadal beneficiază de un clasament protejat care îi permite să figureze pe listă la US Open 2024, care va debuta pe 26 august şi se va încheia pe 8 septembrie.

Spaniolul a lăsat să planeze dubiile în privinţa viitorului carierei sale în tenis, oferindu-şi posibilitatea de a continua după Jocurile Olimpice de la Paris (26 iulie – 11 august).

Reclamă

Clasamentul protejat îi oferă jucătorului şansa de a se bucura de vechiul său clasament atunci când revine în competiţie după o perioadă lungă de absenţă din cauza unei accidentări. Acest lucru face posibilă intrarea pe tabloul principal la anumite turnee, fără a trece prin calificări. Acest proces are însă o durată limitată şi este epuizabil.

Nadal a disputat marţi primul său meci de simplu începând din 27 mai, reuşind să-l învingă pe Leo Borg (fiul lui Bjorn Borg) cu 6-3, 6-4 la turneul Nordea Open de la Bastad (Suedia). Spaniolul nu mai jucase de la înfrângerea sa în faţa germanului Alexander Zverev, pe zgura de la Roland Garros.

Pe lista participanţilor la US Open figurează, de asemenea, spaniolul Carlos Alcaraz, câştigătorul ediţiei din 2022, care ar putea deveni anul acesta primul jucător după Rafael Nadal (în 2010), care cucereşte titlurile la Roland Garros, Wimbledon şi Flushing Meadows în cursul aceluiaşi sezon.

Se va califica FCSB în turul trei preliminar al Ligii Campionilor după dubla cu Maccabi Tel Aviv?

Loading ... Loading ...
Citește și:
20:08

Tudor Băluță și-a găsit echipă, după despărțirea de Farul Constanța! Echipa la care este așteptat: „E o chestiune de zile!”

19:55

Ce clauză de reziliere are, de fapt, Darius Olaru! Giovanni Becali: „Gigi mi-a spus asta! Eu n-am ştiut!”

19:33

„Nu sunt o mașinărie!” Simona Halep, anunțul momentului despre accidentarea care o ține departe de terenul de tenis!

19:11

LIVE SCOREPoli Iași – FC Botoșani 1-0. Bordeianu a dat lovitura! Bogdan Andone nu stă pe bancă în derby-ul Moldovei

18:53

LIVE VIDEOProgramul etapei din Porsche Supercup din Ungaria. Sesiunea de antrenamente e ACUM în AntenaPLAY

18:50

VIDEOLando Norris a câştigat a doua sesiune de antrenamente a Marelui Premiu al Ungariei. Leclerc şi-a avariat monopostul

1 FotoCum arată stadioanele de la Cupa Mondială 2026! Antena va transmiste exclusiv competiţia 2 VIDEOCalificările din Formula 3 ale Marelui Premiu al Ungariei au fost în AntenaPLAY! Cursa de sprint e sâmbătă, de la 10:50 3 VIDEOCalificările etapei de Formula 2 a Marelui Premiu al Ungariei au fost în AntenaPLAY. Paul Aron, în pole position 4 Cât vor costa biletele la FCSB – Maccabi Tel Aviv! Anunţul lui Mihai Stoica, înaintea dublei din preliminariile Champions League 5 Lista posibilelor adversare ale FCSB-ului, din turul trei preliminar din Champions League! Cu cine s-ar putea duela campioana 6 Gabi Stan a lovit şi înjurat un copil de 10 ani, în timpul unui meci. „Aia e lovitură, ce dracu?”
Citește și