Închide meniul

„E o nedreptate!” Prezenţa lui Rafael Nadal la Jocurile Olimpice stârneşte controverse în Spania: „Meritam să merg la Paris”

Alex Masgras Publicat: 3 iunie 2024, 11:53

Reclamă
„E o nedreptate! Prezenţa lui Rafael Nadal la Jocurile Olimpice stârneşte controverse în Spania: „Meritam să merg la Paris

Prezenţa lui Rafael Nadal la Jocurile Olimpice stârneşte controverse: "Meritam să merg la Paris"

Rafael Nadal, la Roland Garros 2024 / Profimedia

Prezenţa lui Rafael Nadal la Jocurile Olimpice stârneşte controverse. Campion olimpic în 2008 la simplu şi în 2016 la dublu, Rafael Nadal va juca în turneul olimpic care va avea loc chiar la Roland Garros, acolo unde a cucerit nu mai puţin de 15 titluri.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Măcinat de accidentări, spaniolul a fost eliminat încă din primul tur de la Roland Garros de Alexander Zverev, dar îşi îndreaptă toată atenţia către turneul olimpic din această vară.

„E o nedreptate!” Prezenţa lui Rafael Nadal la Jocurile Olimpice stârneşte controverse: „Meritam să merg la Paris”

Chiar dacă se află pe locul 275 ATP, Rafael Nadal se poate folosi de clasamentul protejat pentru a ajunge pe tabloul principal de la Olimpiadă. Nadal a fost eligibil pentru acest clasament protejat, după ce accidentarea la şold suferită la Australian Open 2023 l-a ţinut departe de teren timp de un an.

Rafael Nadal, Carlos Alcaraz, Pablo Carreno Busta şi Alejandro Davidovich Fokina sunt jucătorii care vor reprezenta Spania la Paris. Primii doi şi-au anunţat deja intenţia de a participa şi în proba de dublu.

Pedro Martinez, numărul 48 ATP, ar fi fost eligibil pentru Jocurile Olimpice de la Paris, dacă Rafael Nadal nu şi-ar fi folosit clasamentul protejat. La Roland Garros, spaniolul de 27 de ani nu s-a ferit să îşi exprime nemulţumirile legate de situaţia care îl va ţine departe de turneul olimpic:

Reclamă
Reclamă 4

„În acest caz, clasamentul protejat este o nedreptate, chiar dacă e vorba despre Rafa, pe care toată lumea vrea să îl vadă la Jocurile Olimpice. Nu mi se pare corect. E ca şi cum eu mă accidentez acum şi în patru ani folosesc clasamentul protejat la Jocurile Olimpice de la Los Angeles.

Cred că anul acesta merit să merg la Jocurile Olimpice. Să nu merg din cauza unei astfel de situaţii mi se pare nedrept. Dar nu poţi controla asta şi asta e”, a declarat Pedro Martinez, citat de eurosport.com.

Novak Djokovic a egalat recordul lui Roger Federer după succesul dramatic de la Roland Garros! Meciul s-a încheiat la 3 dimineaţa

Novak Djokovic a egalat recordul lui Roger Federer după succesul dramatic de la Roland Garros. Numărul 1 ATP s-a calificat în optimile de finală de la Paris. A fost o victorie fabuloasă, în 5 seturi, în faţa lui Lorenzo Musetti.

Reclamă

Sârbul s-a impus cu 7-5, 6-7(6), 2-6, 6-3, 6-0, la capătul unui meci maraton, de patru ore şi jumătate. Mai mult, partida a început extrem de târziu şi s-a încheiat după ora 3 dimineaţa, ora Parisului.

După ce a câştigat primul set cu 7-5, Musetti a reveni şi a reuşit să îşi treacă în cont următoarele două seturi. În ciuda orei târzii şi a faptului că era condus, Novak Djokovic a găsit energia necesară pentru a face două seturi de excepţie şi de a închide partida, după ce a luat seturile 4 şi 5 cu 6-3 şi 6-0.

După acest succes, care a intrat în istoria turneului de la Roland Garros, pentru cel mai târziu sfârşit de meci din istoria turneului (recordul era deţinut de meciul dintre Rafael Nadal şi Jannik Sinner din 2020, care s-a încheiat la ora 01:26), Novak Djokovic l-a egalat pe marele Roger Federer.

Cei doi mari jucători sunt la egalitate în acest moment în ceea ce priveşte cele mai multe victorii în turneele de Grand Slam, 369. Astfel, în optimile de finală, sârbul are şansa de a doborî un nou record.

Pentru un loc în sferturile de finală, Novak Djokovic îl va întâlni pe Francisco Cerundolo (27 ATP), cel care l-a învins în turul al treilea pe americanul Tommy Paul (14 ATP), scor 3-6, 6-3, 6-3, 6-2. Acesta va fi primul duel direct între Djokovic şi Cerundolo.

Se califică naţionala României în "sferturi" la EURO 2024?

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
21:28

Răzvan Marin, mesaj superb pentru fanii echipei naționale după Slovacia – România 1-1: „Am făcut milioane de români fericiți”

21:27

Florin Niţă, după ce a fost eroul României la EURO 2024: „Împreună facem istorie pentru această ţară frumoasă!”

21:18

„Vom muri pentru acest tricou!” Ianis Hagi, discurs uriaş după calificarea României în optimi la EURO 2024

21:13

Andrei Rațiu, discurs de mare campion după ce România s-a calificat în „optimile” EURO 2024: „Luptăm cu orice și oricine”

21:08

Gică Hagi, prima reacţie după calificarea României în optimi la EURO 2024. Mesaj pentru toţi românii: „Să continuăm să credem!”

20:59

Notele primite de jucătorii echipei naționale, după Slovacia – România 1-1. Care a fost cel mai bun „tricolor”

1 VIDEOLando Norris va pleca din pole position position în Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei. Verstappen pe 2, Hamilton pe 3 2 Belgia – România 2-0. „Tricolorii” au rămas pe primul loc în „grupa morţii” de la EURO 2024. Tielemans şi De Bruyne au marcat 3 Foto„Echipa din spatele echipei!” Iubitele și soțiile „tricolorilor”, fotografie de colecție de la EURO 2024 4 VIDEODavid Popovici a câştigat medalia de aur în „proba regină” a nataţiei, la Campionatele Europene de nataţie. Cursă colosală 5 VIDEOMax Verstappen a câştigat Marele Premiu al Spaniei, în direct pe Antena 1 şi live stream în AntenaPLAY! Spectacol la Barcelona 6 VideoDavid Popovici şi ştafeta României, locul 5 în finala de 4×100 m liber de la Campionatele Europene de înot de la Belgrad
Citește și