Închide meniul

Jannik Sinner s-a calificat în sferturile de finală de la Roland Garros! Italianul, din ce în ce mai aproape de locul 1 ATP

Alex Masgras Publicat: 3 iunie 2024, 9:23

Reclamă
Jannik Sinner s-a calificat în sferturile de finală de la Roland Garros! Italianul, din ce în ce mai aproape de locul 1 ATP

Jannik Sinner s-a calificat în sferturile de la Roland Garros! Italianul, din ce în ce mai aproape de locul 1 ATP

Jannik Sinner, după victoria cu Corentin Moutet, din optimile de la Roland Garros / Profimedia

Jannik Sinner s-a calificat în sferturile de la Roland Garros. Campion la ediţia din acest an de la Australian Open, Jannik Sinner continuă parcursul foarte bun la turneele de Grand Slam, după victoria în faţa lui Corentin Moutet, scor 2-6, 6-3, 6-2, 6-1, după 2 ore şi 41 de minute de joc.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Acest succes îl aduce pe italian şi mai aproape de locul 1 ATP. Italianul mai are nevoie de două victorii pentru a-l depăşi pe Novak Djokovic. De asemenea, Sinner poate deveni lider mondial şi în cazul în care sârbul nu ajunge în semifinalele turneului de la Paris.

Jannik Sinner s-a calificat în sferturile de la Roland Garros! Italianul, din ce în ce mai aproape de locul 1 ATP

Tenismanul italian Jannik Sinner, numărul doi mondial, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de Mare Şlem de la Roland Garros, după ce l-a învins în patru seturi, 2-6, 6-3, 6-2, 6-1, pe francezul Corentin Moutet, într-o partidă disputată duminică seara, potrivit agerpres.ro.

Moutet, ocupantul locului 79 în clasamentul ATP, a dominat primul set, pe care l-a câştigat în 41 de minute, spre marea satisfacţie a publicului prezent în tribune, însă Sinner a preluat apoi controlul jocului şi s-a impus în următoarele trei seturi, obţinând victoria la capătul unui joc care a durat două ore şi 41 de minute.

Italianul menţine astfel presiune asupra sârbului Novak Djokovic, deţinătorul trofeului la Roland Garros, pe care speră să-l detroneze din fotoliul de lider al clasamentului ATP la finalul competiţiei din capitala Franţei.

Reclamă
Reclamă

Campion în luna ianuarie la Australian Open, primul Grand Slam al sezonului, Jannik Sinner îl va înfrunta în turul următor pe bulgarul Grigor Dimitrov, numărul 10 mondial, care a dispus la rândul său, cu 7-6 (7/5), 6-4, 7-6 (7/3) de polonezul Hubert Hurkacz (nr.8).

Rezultate – optimi de finală:

Reclamă
  • Stefanos Tsitsipas (Grecia/N.9) – Matteo Arnaldi (Italia) 3-6, 7-6 (7/4), 6-2, 6-2
  • Carlos Alcaraz (Spania/N.3) – Felix Auger-Aliassime (Canada/N.21) 6-3, 6-3, 6-1
  • Grigor Dimitrov (Bulgaria/N.10) – Hubert Hurkacz (Polonia/N.8) 7-6 (7/5), 6-4, 7-6 (7/3)
  • Jannik Sinner (Italia/N.2) – Corentin Moutet (Franţa) 2-6, 6-3, 6-2, 6-1

Novak Djokovic a egalat recordul lui Roger Federer după succesul dramatic de la Roland Garros! Meciul s-a încheiat la 3 dimineaţa

Novak Djokovic a egalat recordul lui Roger Federer după succesul dramatic de la Roland Garros. Numărul 1 ATP s-a calificat în optimile de finală de la Paris. A fost o victorie fabuloasă, în 5 seturi, în faţa lui Lorenzo Musetti.

Sârbul s-a impus cu 7-5, 6-7(6), 2-6, 6-3, 6-0, la capătul unui meci maraton, de patru ore şi jumătate. Mai mult, partida a început extrem de târziu şi s-a încheiat după ora 3 dimineaţa, ora Parisului.

După ce a câştigat primul set cu 7-5, Musetti a reveni şi a reuşit să îşi treacă în cont următoarele două seturi. În ciuda orei târzii şi a faptului că era condus, Novak Djokovic a găsit energia necesară pentru a face două seturi de excepţie şi de a închide partida, după ce a luat seturile 4 şi 5 cu 6-3 şi 6-0.

După acest succes, care a intrat în istoria turneului de la Roland Garros, pentru cel mai târziu sfârşit de meci din istoria turneului (recordul era deţinut de meciul dintre Rafael Nadal şi Jannik Sinner din 2020, care s-a încheiat la ora 01:26), Novak Djokovic l-a egalat pe marele Roger Federer.

Cei doi mari jucători sunt la egalitate în acest moment în ceea ce priveşte cele mai multe victorii în turneele de Grand Slam, 369. Astfel, în optimile de finală, sârbul are şansa de a doborî un nou record.

Pentru un loc în sferturile de finală, Novak Djokovic îl va întâlni pe Francisco Cerundolo (27 ATP), cel care l-a învins în turul al treilea pe americanul Tommy Paul (14 ATP), scor 3-6, 6-3, 6-3, 6-2. Acesta va fi primul duel direct între Djokovic şi Cerundolo.

Reclamă

Reuşeşte FCSB să o învingă şi pe PAOK în Europa League?

Loading ... Loading ...
Citește și:
12:40

WADA a făcut apel și cere suspendarea lui Jannik Sinner! Cât riscă să stea departe de teren numărul 1 mondial

12:18

Jaqueline Cristian, revenire fabuloasă cu Barbora Krejcikova! A salvat patru mingi de meci și s-a calificat în turul 3 la Beijing

12:15

Gigi Becali nu se mai uită la bani și a luat o decizie drastică la FCSB: „Lasă, bă, că dau eu două milioane de euro!”

11:00

„Vrei război? Acum e război!” Pep Guardiola, reacție de necrezut după ce a auzit declarațiile rivalilor din Premier League

10:50

Andreea Dragoman, învinsă dramatic la China Smash 2024. Adina Diaconu – Yee Lok Lam (13:00, LIVE VIDEO în AntenaPLAY)

10:27

Mesaj superb primit de Răzvan Lucescu de la patronul Ivan Savvidis, înainte de PAOK – Aris (duminică, 20:30, AntenaPLAY)

1 FotoDavid Popovici a refuzat un cadou de o valoare uriaşă, în România! „Îl scot la licitaţie” 2 FotoAdelina Chivu, dezvăluiri tulburătoare despre cea mai cumplită accidentare a lui Cristi Chivu: „Era într-o euforie că n-a murit” 3 VIDEOAdina Diaconu, victorie clară cu Balazova la China Smash 2024! Competiţia este exclusiv în AntenaPLAY 4 „Un moment greu!” Vlad Chiricheş, dezvăluiri despre suferinţa prin care a trecut la FCSB. Cât l-au afectat criticile lui Becali 5 VIDEOAl Ahly – Zamalek 1-1 (3-4 d.l.d). Zamalek a câştigat Supercupa CAF după un meci nebun. Dramatism total în AntenaPLAY 6 „Îi măresc contractul şi îi iau un apartament!” Ce jucător va răsplăti Gigi Becali, după FCSB – RFS 4-1
Citește și