Închide meniul

Mihai Covaliu face tot posibilul ca Simona Halep să primească un wild-card la Jocurile Olimpice: „Nu vom renunța!”

Alex Ioniță Publicat: 11 aprilie 2024, 13:55

Reclamă
Mihai Covaliu face tot posibilul ca Simona Halep să primească un wild-card la Jocurile Olimpice: „Nu vom renunța!

Mihai Covaliu face tot posibilul ca Simona Halep să primească un wild-card la Jocurile Olimpice

Simona Halep / Profimedia

Mihai Covaliu face tot posibilul ca Simona Halep să primească un wild-card la Jocurile Olimpice. Președintele COSR a făcut dezvăluiri despre situația româncei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat, joi, că instituţia pe care o conduce nu va renunţa până nu va epuiza toate căile prin care se poate obţine un wild-card pentru ca jucătoarea de tenis Simona Halep să participe la Jocurile Olimpice de la Paris.

Mihai Covaliu face tot posibilul ca Simona Halep să primească un wild-card la Jocurile Olimpice

„Există această şansă pentru Simona. Şi eu pot să spun că până nu vom epuiza toate aceste căi de a obţine un wild-card pentru Simona nu vom renunţa. Cel mai important este ca şi Simona să îşi dorească din toată inima acest lucru. Ea are timp să ajungă la forma de dinainte. Depinde doar de ea şi de cât de mult îşi doreşte să participe la Paris. Noi o aşteptăm. Mesajul meu e să fie să fie sănătoasă, să aibă încredere şi în fiecare zi să mai urce câte o treaptă pentru a-şi îndeplini visul olimpic”, a explicat Covaliu, potrivit agerpres.ro.

Simona Halep, a cărei suspendare pentru dopaj de 4 ani a fost redusă la 9 luni de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, a revenit în circuitul WTA, însă poziţia din clasament, 1.144, nu îi permite să participe la Jocurile Olimpice.

Covaliu speră ca numărul sportivilor calificaţi la JO de la Paris să se apropie în final de 100.

Reclamă

Preşedintele COSR, Mihai Covaliu, a participat, joi, la forumul IntegriSport 3.0 organizat de Agenţia Naţională pentru Sport. Unul dintre obiectivele principale ale evenimentului care beneficiază de participare internaţională este acela de a asigura diseminarea informaţiilor şi cunoştinţelor privind manipularea competiţiilor sportive şi criminalitatea în sport la cât mai mulţi oficiali din domeniul judiciar şi al aplicării legii, participanţii având ocazia de a interacţiona cu experţi din alte 6 ţări (Austria, Bulgaria, Estonia, Grecia, România şi Spania) şi de a face schimb de cunoştinţe şi bune practici.

Simona Halep resimte povara suspendării, chiar dacă a fost „eliberată”

Simona Halep resimte povara suspendării, care a ţinut-o departe de terenul de tenis până la turneul de la Miami, acolo unde jucătoarea de 32 de ani a revenit cu eşecul în faţa Paulei Badosa.

Halep se pregăteşte acum de turneul mai mic din Portugalia, de la Oeiras, unde a primit de asemenea un wild card. Simo se va antrena astfel pentru competiţia de la Madrid, cea mai mare la care va participa înainte de Roland Garros, turneu de Grand Slam la care are toate şansele să ajungă.

Reclamă 4 / 0/3

Până atunci, Simona a recunoscut că va trebui să dea totul şi pe plan mental pentru a trece peste această perioadă, în care a trebuit să se apere în faţa unor adversare, precum Caroline Woznicki.

„Acum, totul este bine, sunt curată, nu am făcut nimic greşit. Am demonstrat că realitatea este că sunt nevinovată. Asta mă face să mă simt foarte bine, dar nu e uşor să trec prin ce am trecut eu. Nu pot uita pe loc tot ce s-a întâmplat doar pentru că am fost declarată nevinovată.

Există un bagaj care probabil că va rămâne cu mine mai mult şi nu pot uita de la o zi la alta ce s-a întâmplat. Trebuie să controlez asta mai bine, să-mi controlez emoţiile. Dar sper ca bucuria mă va ajuta”, a spus Hale, citată de SNTV.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:06 Mihai Stoica nu s-a putut abţine şi i-a dat replica lui Tudorel Stoica: „Oameni pe care i-ai idolatrizat te desconsideră total!” 30
apr.
23:55
VIDEOCoventry – Ipswich 1-2, în AntenaPLAY. Oaspeţii au urcat pe loc de promovare directă în Premier League! Cum arată clasamentul
30
apr.
23:50
Mutarea de geniu făcută de Thomas Tuchel în Bayern – Real Madrid! Bavarezii au întors scorul după numai 12 minute
30
apr.
23:37
Bayern Munchen – Real Madrid 2-2. „Dublă” Vinicius şi răsturnări de scor! Meci de senzaţie pe Allianz Arena!
30
apr.
23:20
Basarab Panduru a făcut o criză de râs când a văzut clipul de prezentare cu Dan Petrescu: „Nu aş fi făcut niciodată aşa ceva”
30
apr.
23:00
„Foarte tare m-am simţit sabotat de Steaua!” Mircea Lucescu, dezvăluiri din culise despre marea lovitură primită în carieră
30
apr.
22:50
Vinicius Jr a deschis scorul în Bayern Munchen – Real Madrid după o fază splendidă! Assist de senzaţie al lui Toni Kroos!
30
apr.
22:23
Conducerea Rapidului a confirmat că vrea să îl aducă pe Mircea Lucescu în Giuleşti: „Ne dorim”! De ce depinde lovitura verii
30
apr.
22:11
Suspendare uriaşă primită de Hakim Abdallah, după ce l-a băgat în spital pe Romario Benzar! Lovitură primită de Dinamo
30
apr.
21:35
Handbaliştii de la Dinamo s-au calificat în Turneul Final Four al European League! Performanţă de senzaţie, după 20 de ani!
Vezi toate știrile
Citește și