Închide meniul
NEWS ALERT

Simona Halep şi-a aflat prima adversară de la Madrid! Cum arată traseul virtual teribil al campioanei noastre

Dan Roșu Publicat: 26 aprilie 2022, 14:35 / Actualizat: 26 aprilie 2022, 15:48

Reclamă
Simona Halep şi-a aflat prima adversară de la Madrid! Cum arată traseul virtual teribil al campioanei noastre

Simona Halep şi-a aflat prima adversară de la Madrid

Profimedia Images

Simona Halep şi-a aflat prima adversară de la turneul de la Madrid (26 aprilie – 8 mai)! Jucătoarea nostră se va duela cu Shuai Zhang, ocupanta locului 40 în ierarhia mondială.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cele două jucătoare s-au întâlnit de patru ori în carieră, trecându-şi în cont câte două victorii. Simo (21 WTA) s-a impus la Indian Wells 2012 şi Wimbledon 2019, în timp ce sportiva din China s-a revanşat la Australian Open 2016 şi la Beijing 2016.

Simona Halep şi-a aflat adversara de la Madrid. Cum arată tabloul româncei

Lucrurile se complică teribil pentru Simona Halep din turul secund, unde poate da peste favorita doi, Paula Badosa, cea care joacă în prima manşă cu Veronika Kudermetova.

În optimi, favorită să dea piept cu Halep este Cori Gauff, iar sferturile i-o pot scoate în cale pe Ons Jabeur. Mai departe, în semifinale, principalele adversare pot fi Aryba Sabalenka, Jelena Ostapenko, Karolina Pliskova sau Victoria Azarenka.

Pe cealaltă parte a tabloului se regăseşte Iga Swiatek, numărul 1 mondial pe care Simo o poate întâlni doar în finală. Tot acolo, ea s-ar putea lupta cu alte jucătoare, precum Garbine Muguruza, Maria Sakkari sau Jessica Pegula.

Reclamă
Reclamă 4

Halep, de două ori campioană la Madrid

Madrid este unul din turneele preferate ale Simonei Halep. Ea s-a impus în două rânduri în capitala Spaniei, în 2016 şi 2017, şi a mai jucat şi alte două finale, în 2014 şi 2019.

În 2021, Halep a fost eliminată în turul al treilea de Elise Mertens, după un meci maraton, încheiat cu scorul de 4-6, 7-5, 7-5.

Reclamă

De altfel, Simona a şi participat la tragerea la sorţi din 2022.

Halep, cuvinte uriaşe despre Serena Williams

Simona Halep a avut numai cuvinte de laudă pentru Serena Williams, căruia i-a „furat” antrenorul. Campioana noastră a început o colaborare cu Patrick Mouratoglou, tehnicianul francez care a lucrat cu jucătoarea din SUA în ultimii 10 ani. Primul lor turneu împreună va fi chiar la Madrid.

Simona Halep va începe o nouă etapă în cariera sa, alături de Patrick Mouratoglou. Sportiva româncă a anunțat recent că va colabora full-time cu antrenorul care a pregătit-o pe Serena Williams în ultimul deceniu.

Simo a vorbit la superlativ despre Serena, spunând că nu va mai exista o jucătoare care va domina circuitul WTA așa cum a făcut-o americanca.

„Cred că nu va mai exista cineva ca Serena, care să domine circuitul WTA. Simt că totul este foarte deschis şi am spus mereu asta, şi anume că toate jucătoarele pot câştiga un turneu la care joacă, aşa că nu poţi să ştii cine se impune. Clasamentul primelor 10 este foarte deschis.”, a spus Simona Halep, citată de Tennis Majors.

Simona Halep are un nou antrenor: Patrick Mouratoglou

Simona Halep şi Patrick Mouratoglou vor începe oficial colaborarea la turneul de la Madrid. Antrenorul a dezvăluit cum a ajuns să lucreze cu cea mai bună jucătoare din istoria României.

„Astăzi încep un nou capitol în cariera mea de antrenor: sunt antrenorul full-time al Simonei Halep. În ultimele 8 luni, am realizat cât de mult mi-a lipsit antrenoratul. Este pasiunea vieţii mele şi simt că mai am multe de oferit.

Simona a venit la Academia Mouratoglou, înainte de Indian Wells, pentru un antrenament. Am trecut pe la nişte şedinţe de ale ei şi am văzut-o cum se antrenează.

La sfârşitul săptămânii, m-a întrebat dacă sunt disponibil să fiu antrenorul ei. Am un respect enorm pentru ea, dar nu se punea problema în acel moment. După câteva săptămâni, am vorbit cu Serena şi uşa s-a deschis pentru mine, cel puţin pe termen scurt, să lucrez cu alcineva”, a fostul mesajul lui Mouratoglou.

Ion Ţiriac a vândut turneul de la Madrid

Simona Halep va participa la turneul de la Madrid, dar Ion Ţiriac nu mai este deţinătorul competiţiei de la Caja Magica. La începutul lunii aprilie, Ţiriac a vândut oficial turneul. Miliardarul român a finalizat cu succes tranzacția către compania americană IMG, primind suma impresionantă de 360 de milioane de dolari.

Ion Țiriac a câștigat o sumă exorbitantă din vânzarea turneului de tenis de la Madrid. Omul de afaceri a finalizat tranzacția către americanii de la IMG în luna decembrie, iar între timp afacerea a fost confirmată oficial.

Potrivit hotnews.ro, Țiriac a încasat 360 de milioane de euro pentru cedarea licenței turneului din Spania. Miliardarul român va primi încă 30 de milioane de euro în următorii doi ani, conform tranzacției pe care a încheiat-o cu compania din SUA.

Inițial, în presă a apărut informația că Ion Țiriac va primi o sumă cuprinsă între 200 și 250 de milioane de euro. În cele din urmă, afaceristul român s-a ales cu o sumă mult mai mare pe care o va adăuga averii sale impresionante.

Sorana Cîrstea – Nuria Parrizas Diaz, în primul tur de la Madrid

Tot în turul 1 va evolua şi Sorana Cîrstea, locul 27 mondial, cu spaniola Nuria Parrizas Diaz, locul 52 mondial.

Competiţia de la Madrid se va juca pe zgură şi are premii în valoare totală de 6.575.560 de dolari.

Recomandări

Ce rezultat obţine România cu Slovacia?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
9:33

Brazilia – Costa Rica 0-0. Debut ratat de Selecao la Copa America

9:27

Luciano Spalletti, după ce Italia a egalat Croaţia în al optulea minut al prelungirilor: „Am meritat calificarea”

8:51

Gigi Becali i-a dat de gol pe şefii FRF! Ce primă au primit tricolorii la EURO 2024: „Atât a luat fiecare jucător!”

8:40

Gest incredibil făcut de slovaci înainte de meciul decisiv cu România: au chemat bucătarul la conferinţa de presă

8:25

Andrei Raţiu, aproape de un transfer uriaş! Cele două echipe care se luptă pentru semnătura titularului României de la EURO 2024

8:12

Anunţul făcut de Luka Modric, la 38 de ani şi 289 de zile, după victoria ratată dramatic de Croaţia în faţa Italiei, la EURO 2024

1 VIDEOLando Norris va pleca din pole position position în Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei. Verstappen pe 2, Hamilton pe 3 2 VIDEODavid Popovici s-a calificat în finala probei 100 de metri liber, în direct pe Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY (miercuri, 19:52) 3 Belgia – România 2-0. „Tricolorii” au rămas pe primul loc în „grupa morţii” de la EURO 2024. Tielemans şi De Bruyne au marcat 4 VIDEODavid Popovici a câştigat medalia de aur în „proba regină” a nataţiei, la Campionatele Europene de nataţie. Cursă colosală 5 Portugalia – Cehia 2-1. Portughezii au marcat golul victoriei în prelungirile meciului. Debut cu dreptul pentru Ronaldo la EURO 6 Ce cotă incredibilă are România la calificarea în „optimile” EURO 2024. Tricolorii, lideri în Grupa E după ce au umilit Ucraina
Citește și