Închide meniul

Continuă seria de succese românești în competițiile externe de karting

Antena Sport Publicat: 12 iulie 2022, 18:50

Reclamă
Continuă seria de succese românești în competițiile externe de karting

Bogdan Cosma Cristofor

În Italia, la singura cursă de noapte din Seria Internațională Iame, puștiul Bogdan Cosma Cristofor a ieșit vicecampion, deși prefinala a încheiat-o pe prima poziție. Poziția e impresionantă mai ales că la cursă doar la clasa lui, Mini, au participat 80 de piloți. Per total, competiția internațională a adunat aproape 180 de piloți.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Piloții români de karting continua seria rezultatelor remarcabile în competițiile internaționale. Recent, în acest weekend, un nou succes a fost bifat într-o cursă atipică pentru specificul kartingului.

Singura cursă de noapte a avut loc acum 2 zile în Italia, la circuitul de la Lonato – South Garda. La clasa Mini, cel mai în formă sportiv din țară la concursurile internaționale de gen din acest an, Bogdan Cosma Cristofor, a terminat pe locul 2 după o prestație aproape perfectă. În manșele de calificări, Sesy, cum e cunoscut Bogdan de colegii de echipă a oscilat pozițiile, de pe 2 pe 1. Prefinala a fost însă cursă perfectă astfel că sportivul român a depășit toată concurența.

Au fost 2 seri intense deoarece au fost curse de noapte, în nocturnă. În prefinală am plecat de pe poziția a doua, ceea ce deși pare un loc bun, de fapt nu e o poziție care să avantajeze de start. Explicația e că fiind poziție de exterior, acolo de obicei se pierd multe poziții la start. Însă, am reușit să recuperez foarte bine pozițiile pierdute și am câștigat prefinala A”, rememorează cursa Bogdan Cosma Cristofor. Ulterior, prestația lui Sesy a fost remarcabilă și în finala unde a pornit de pe locul 3, în urma punctelor cumulate. “Eu sunt foarte mulțumit de rezultat, pentru că am terminat pe locul 2 la o distanță de doar 60 de sutimi de primul loc. Mulțumirea mea e dată de faptul că a fost o etapă dificilă terminată la noaptea la 00.30”, a conchis pilotul român.

Palmares top Bogdan Cosma Cristofor în 2022

1 – E locul ocupat de Sesy la Trofeo di Primavera R 1 (3-5 martie), Trofeo Primavara Finale (16-20 martie) Iame Series Lonato (24-27 martie), Romanian Karting Masters R 1 (20-22 aprilie), Romanian Karting Masters R 2 (28 aprilie -1 mai), Cupa României (5-8 mai), Campionatul Național R 1 (19-22 mai București), Campionatul Național R 3 (1-3 iulie, Bacău).

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:55 VIDEOOvidiu Ionescu a debutat cu o victorie pe tabloul principal la Saudi Smash 2024, exclusiv în AntenaPLAY 15:45 VIDEORomânia – Japonia 4-2 a fost în AntenaPLAY! Victoria ISTORICĂ pentru tricolori la Campionatul Mondial de hochei 15:31 Anunț important despre Radu Drăgușin! Ce se întâmplă cu românul, după ce Florin Manea a spus că ar putea pleca de la Tottenham 15:27 Jucătorii de la U Cluj vor să o retrogradeze pe Dinamo! Prima anunțată în vestiar pentru o victorie în fața „câinilor” 15:15 VIDEOProgramul complet al Marelui Premiu de la Miami! Max Verstappen, în pole position în cursa de sprint 14:53 Va pune FCSB abonamente la vânzare din sezonul viitor? Mihai Stoica a făcut un anunț important pentru fanii campioanei 14:50 LIVE VIDEOLeeds – Southampton, acum în AntenaPLAY. Leeds își joacă ultima șansă pentru promovarea directă în Premier League 14:28 „E fantastic!” Elias Charalambous, anunțul momentului despre Vlad Chiricheș! S-a operat și va reveni mult mai repede pe teren 13:54 „Ce mesaj ați primit de la Gigi Becali?” Reacția lui Elias Charalambous. Dezvăluiri de la sărbătoarea de titlu a FCSB-ului 13:48 „Lipsă totală de respect!” Galeria lui Rapid boicotează meciul cu CFR Cluj! Anunțul de ultim moment Vezi toate știrile
Citește și