Închide meniul

Continuă seria de succese românești în competițiile externe de karting

Reclamă

Antena Sport Publicat: 12 iulie 2022, 18:50

Continuă seria de succese românești în competițiile externe de karting

Bogdan Cosma Cristofor

În Italia, la singura cursă de noapte din Seria Internațională Iame, puștiul Bogdan Cosma Cristofor a ieșit vicecampion, deși prefinala a încheiat-o pe prima poziție. Poziția e impresionantă mai ales că la cursă doar la clasa lui, Mini, au participat 80 de piloți. Per total, competiția internațională a adunat aproape 180 de piloți.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Piloții români de karting continua seria rezultatelor remarcabile în competițiile internaționale. Recent, în acest weekend, un nou succes a fost bifat într-o cursă atipică pentru specificul kartingului.

Singura cursă de noapte a avut loc acum 2 zile în Italia, la circuitul de la Lonato – South Garda. La clasa Mini, cel mai în formă sportiv din țară la concursurile internaționale de gen din acest an, Bogdan Cosma Cristofor, a terminat pe locul 2 după o prestație aproape perfectă. În manșele de calificări, Sesy, cum e cunoscut Bogdan de colegii de echipă a oscilat pozițiile, de pe 2 pe 1. Prefinala a fost însă cursă perfectă astfel că sportivul român a depășit toată concurența.

Au fost 2 seri intense deoarece au fost curse de noapte, în nocturnă. În prefinală am plecat de pe poziția a doua, ceea ce deși pare un loc bun, de fapt nu e o poziție care să avantajeze de start. Explicația e că fiind poziție de exterior, acolo de obicei se pierd multe poziții la start. Însă, am reușit să recuperez foarte bine pozițiile pierdute și am câștigat prefinala A”, rememorează cursa Bogdan Cosma Cristofor. Ulterior, prestația lui Sesy a fost remarcabilă și în finala unde a pornit de pe locul 3, în urma punctelor cumulate. “Eu sunt foarte mulțumit de rezultat, pentru că am terminat pe locul 2 la o distanță de doar 60 de sutimi de primul loc. Mulțumirea mea e dată de faptul că a fost o etapă dificilă terminată la noaptea la 00.30”, a conchis pilotul român.

Palmares top Bogdan Cosma Cristofor în 2022

1 – E locul ocupat de Sesy la Trofeo di Primavera R 1 (3-5 martie), Trofeo Primavara Finale (16-20 martie) Iame Series Lonato (24-27 martie), Romanian Karting Masters R 1 (20-22 aprilie), Romanian Karting Masters R 2 (28 aprilie -1 mai), Cupa României (5-8 mai), Campionatul Național R 1 (19-22 mai București), Campionatul Național R 3 (1-3 iulie, Bacău).

Reclamă
Recomandări

 

A procedat bine Istvan Kovacs când l-a eliminat pe Araujo, în Barcelona - PSG?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:21 LIVE VIDEOBernadette Szocs – Manyu Wang e ACUM în AntenaPLAY, în optimile Cupei Mondiale de tenis de masă Macao 2024 12:52 Dennis Man şi-a decis viitorul! Unde va evolua românul din sezonul viitor 12:18 EXCLUSIV AS.ro LIVE„Gigi Becali nu e un mare antrenor” Motivul pentru care patronul FCSB-ului se va încununa campion în acest sezon! 12:00 Tabloul principal al Campionatului Mondial de Snooker! Neil Robertson va lipsi de la Crucible pentru prima oară în 20 de ani! 11:42 Fernando Alonso a dezvăluit ce l-a convins să rămână la Aston Martin: „Probabil e ultimul meu contract” 11:15 AS.ro LIVE | Dan Chilom a fost invitatul lui Dan Pavel. A jucat în Finlanda și are o școală de fotbal! 11:01 Ioan Andone a dat verdictul! Pe cine vede campioană sezonul următor: „A demonstrat” 10:51 Fanii lui Manchester City au găsit singurul vinovat pentru eliminarea din Champions League: „Prostul săptămânii” 10:22 Cristiano Ronaldo a câştigat procesul cu Juventus! Suma uriaşă pe care trebuie să o plătească „Bătrâna Doamnă” 9:53 FotoProteste incendiare la Bayern Munchen – Arsenal! Nimeni nu a scăpat de furia fanilor bavarezi: „Îşi mulg fanii ca pe vaci” Vezi toate știrile
Citește și