Închide meniul

CM 2022 | Franţa este prima echipă calificată în optimile de finală ale Cupei Mondiale. Kylian Mbbape, eroul francezilor din meciul cu Danemarca

Valentin Pîrcălabu Publicat: 26 noiembrie 2022, 19:56

Reclamă
CM 2022 | Franţa este prima echipă calificată în optimile de finală ale Cupei Mondiale. Kylian Mbbape, eroul francezilor din meciul cu Danemarca

Kylian Mbappe a calificat de unul singur Franţa în optimile de finală ale Cupei Mondiale

Profimedia

Franţa este prima echipă calificată în optimile de finală ale Cupei Mondiale, după victoria obţinută în faţa celor din Danemarca, scor 2-1.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Franţa a deschis scorul prin Mbappe, însă danezii au revenit în joc şi au egalat prin Andreas Christensen. Franţa a decis meciul în final.

Franţa este prima echipă calificată în optimile de finală ale Cupei Mondiale

Acelaşi Kylian Mbappe a marcat în minutul 86, din pasa perfectă a lui Antoine Griezmann. După dubla din partida cu Danemarca, Mbappe a ajuns la 31 de goluri marcate în tricoul naţionalei.

Franţa este lider în grupă cu 6 puncte. Pe locul al doilea se află Australia, cu 3 puncte, în timp ce Danemarca şi Tunisia au un singur punct. În ultima etapă, Franţa va juca cu Tunisia, în timp ce Danemarca va întâlni Australia.

Giroud a intrat în istorie

Olivier Giroud a fost în culmea fericirii după ce a egalat recordul lui Thierry Henry, în meciul Franța – Australia 4-1, de la Cupa Mondială din Qatar. Atacantul de 36 de ani a reușit o „dublă” superbă în poarta „Cangurilor” și a devenit cel mai bun marcator din istoria naționalei Franței, la egalitate cu legendarul Henry.

Reclamă

Atacantul lui AC Milan avertizează că nu se va opri aici și va încerca să „spargă” recordul fabulos deținut de Thierry Henry. Olivier Giroud i-a dedicat victoria în fața Australiei lui Lucas Hernandez, fundașul francez care s-a accidentat și a părăsit terenul după numai 13 minute.

„La nivel colectiv, sunt foarte fericit cu cele 4 goluri marcate și cu acest start de turneu. Excepție face startul de meci, va trebui să lucrăm la asta. Vreau să îi dedic victoria lui Lucas (n.r. – Hernandez), care s-a accidentat în această seară. Încă o accidentare… este bila neagră din această seară. Sper să îl facem mândru.

Pe plan personal, nu cred că aș fi putut spera la mai bine de atât. Este o sursă de mândrie uriașă, nu vreau să mă opresc aici. Sper să continui la fel în turneu și să îmi ajut echipa să își atingă obiectivul. O luăm meci cu meci și devenim din ce în ce mai puternici.

Reclamă 4 / 0/3

Spiritul echipei este bun, avem tărie de caracter. Este extrem de important să știi cum să reacționezi când te afli în dificultate. Rămân cu cele 4 goluri și toate lucrurile bune pe care le-am făcut. Sunt extrem de mulțumit!”, a spus Olivier Giroud, citat de RMC Sport.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
12:07 Andrey Rublev, dezvăluire incredibilă după ce a câştigat titlul de la Madrid: „Sunt bolnav de opt sau nouă zile” 11:29 Ovidiu Ionescu – Wang Chuqin LIVE VIDEO (13:35, AntenaPLAY). Duel infernal la Saudi Smash 2024 contra liderului mondial 11:13 Verdictul lui Săpunaru, după ce Dan Şucu a anunţat că vrea să îl aducă pe Mircea Lucescu la Rapid: „Îl cunoaşte toată lumea!” 10:36 FotoTransformarea radicală a lui Sabin Ilie! Fratele său l-a dat de gol: „Îl mai lua somnul, dar acum nu mai e aşa!” 10:24 Ofertă spectaculoasă din Liga 1 pentru Laurenţiu Reghecampf 10:23 Alexandru Băluţă, devastator înainte de Universitatea Craiova – FCSB: „Nu vreau să mai am vreodată o discuţie cu Rotaru” 9:51 FotoMădălina Ghenea a anunţat de Paşte că s-a despărţit de iubitul său milionar: „Vă rog să ne respectaţi intimitatea” 9:42 VIDEONebunie la Lisabona după titlul câştigat de Sporting! Cum au sărbătorit jucătorii 8:55 VIDEOReacţia de mare campion a lui Max Verstappen, după ce a fost învins de Lando Norris în Marele Premiu de la Miami 8:55 Marius Şumudică a anunţat ce l-ar face să renunţe la Rapid fără cel mai mic regret: „Aș face 5 paşi în spate” Vezi toate știrile
Citește și