Închide meniul

CM 2022 | Franţa este prima echipă calificată în optimile de finală ale Cupei Mondiale. Kylian Mbbape, eroul francezilor din meciul cu Danemarca

Reclamă

Valentin Pîrcălabu Publicat: 26 noiembrie 2022, 19:56

CM 2022 | Franţa este prima echipă calificată în optimile de finală ale Cupei Mondiale. Kylian Mbbape, eroul francezilor din meciul cu Danemarca

Kylian Mbappe a calificat de unul singur Franţa în optimile de finală ale Cupei Mondiale

Profimedia

Franţa este prima echipă calificată în optimile de finală ale Cupei Mondiale, după victoria obţinută în faţa celor din Danemarca, scor 2-1.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Franţa a deschis scorul prin Mbappe, însă danezii au revenit în joc şi au egalat prin Andreas Christensen. Franţa a decis meciul în final.

Franţa este prima echipă calificată în optimile de finală ale Cupei Mondiale

Acelaşi Kylian Mbappe a marcat în minutul 86, din pasa perfectă a lui Antoine Griezmann. După dubla din partida cu Danemarca, Mbappe a ajuns la 31 de goluri marcate în tricoul naţionalei.

Franţa este lider în grupă cu 6 puncte. Pe locul al doilea se află Australia, cu 3 puncte, în timp ce Danemarca şi Tunisia au un singur punct. În ultima etapă, Franţa va juca cu Tunisia, în timp ce Danemarca va întâlni Australia.

Giroud a intrat în istorie

Olivier Giroud a fost în culmea fericirii după ce a egalat recordul lui Thierry Henry, în meciul Franța – Australia 4-1, de la Cupa Mondială din Qatar. Atacantul de 36 de ani a reușit o „dublă” superbă în poarta „Cangurilor” și a devenit cel mai bun marcator din istoria naționalei Franței, la egalitate cu legendarul Henry.

Reclamă

Atacantul lui AC Milan avertizează că nu se va opri aici și va încerca să „spargă” recordul fabulos deținut de Thierry Henry. Olivier Giroud i-a dedicat victoria în fața Australiei lui Lucas Hernandez, fundașul francez care s-a accidentat și a părăsit terenul după numai 13 minute.

„La nivel colectiv, sunt foarte fericit cu cele 4 goluri marcate și cu acest start de turneu. Excepție face startul de meci, va trebui să lucrăm la asta. Vreau să îi dedic victoria lui Lucas (n.r. – Hernandez), care s-a accidentat în această seară. Încă o accidentare… este bila neagră din această seară. Sper să îl facem mândru.

Pe plan personal, nu cred că aș fi putut spera la mai bine de atât. Este o sursă de mândrie uriașă, nu vreau să mă opresc aici. Sper să continui la fel în turneu și să îmi ajut echipa să își atingă obiectivul. O luăm meci cu meci și devenim din ce în ce mai puternici.

Reclamă 4 / 0/3

Spiritul echipei este bun, avem tărie de caracter. Este extrem de important să știi cum să reacționezi când te afli în dificultate. Rămân cu cele 4 goluri și toate lucrurile bune pe care le-am făcut. Sunt extrem de mulțumit!”, a spus Olivier Giroud, citat de RMC Sport.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
22:14 FotoGest fabulos făcut de Florinel Coman, după ce a marcat în Sepsi – FCSB! Cum a „sărbătorit” alături de Vlad Chiricheş 22:01 Jaqueline Cristian, revenire de senzaţie la Madrid! Românca s-a calificat în turul 2 după un meci incredibil 22:00 LIVE VIDEOAEK – Panathinaikos se joacă ACUM în AntenaPLAY! Duel pentru titlu în Grecia! Aris – Olympiacos s-a încheiat 1-1 21:47 Gică Hagi a auzit cât vrea să plătească Gigi Becali pentru Louis Munteanu şi a făcut anunţul momentului: „La suma aia…” 21:40 LIVE TEXTSepsi – FCSB 1-1. Covăsnenii au reuşit să egaleze, după ce Florinel Coman a deschis scorul 21:39 „Gică Hagi e profesor universitar!” Ilie Dumitrescu, laude la scenă deschisă pentru „Rege”, după Farul – Rapid 3-1 21:25 Unirea Slobozia a promovat în Liga 1 pentru prima oară în istorie! Echipa lui Adrian Mihalcea, succes pe terenul lui CS Mioveni 21:17 Învins de fosta echipă, Marian Aioani a repetat obsesiv patru cuvinte! Explicaţii pentru forma dezastruoasă a Rapidului 21:16 Louis Munteanu a recunoscut că vrea să plece de la Farul! Mesaj savuros pentru Aioani: „E clientul meu!” 20:55 VideoVisul mondial al României! Tibor Selymeş a învins Argentina lui Diego Maradona şi a avut un sfat preţios pentru tricolori Vezi toate știrile
Citește și