Închide meniul

Trebuia anulat golul al treilea al Argentinei din finala cu Franța? Ce spune regulamentul

Antena Sport Publicat: 19 decembrie 2022, 15:16

Reclamă
Trebuia anulat golul al treilea al Argentinei din finala cu Franța? Ce spune regulamentul

Twitter

Trebuia anulat golul al treilea al Argentinei din finala cu Franța? Regulamentul este foarte clar.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

După revenirea nesperată a Franței din repriza secundă, finala Cupei Mondiale a intrat în prelungiri, acolo unde Franța părea să aibă ascendentul moral. Argentina a preluat însă rapid controlul, iar Lionel Messi a înscris al doilea gol al serii, pentru el,  în minutul 108.

Pe moment nu au existat proteste, însă presa franceză scoate acum la suprafață un detaliu extrem de interesant. În momentul în care Messi șuta spre poarta lui Hugo Lloris, două dintre rezervele Argentinei erau intrate deja pe teren. Conform regulamentelor, nerăbdarea fotbaliștilor sud-americani putea fi penalizată prin anularea golului înscris de decarul naționalei Albiceleste.

Trebuia anulat golul al treilea al Argentinei? Ce spune regulamentul

Arbitrul finalei, polonezul Szymon Marciniak, nu a luat nicio decizie în acest sens și nici nu a părut să primească vreo confirmare din camera VAR. Iată ce spune Legea 3, paragraful 9 din „Legile Jocului”:

Pe imagini se observă clar cum două dintre rezervele Argentinei se află deja pe tereneul de joc, înainte ca balonul șutat de Lionel Messi să intre în poarta lui Hugo Lloris. Dacă regulamentul ar fi fost aplicat la sânge, golul al treilea al Argentinei ar fi trebuit anulat, iar jocul ar fi fost reluat cu o lovitură liberă de Franța.

Reclamă

Argentina a învins-o la lovituri de departajare pe Franţa

Argentina – Franța 3-3 (4-2 d.l.d). Argentina este câştigătoarea Campionatului Mondial din 2022. Lionel Messi a câştigat singurul trofeu care îi mai lipsea după ce a reuşit o “dublă” de senzaţie în finala cu Franţa, decisă la lovituri de departajare.

Angel Di Maria a impresionat în startul finalei. Fotbalistul lui Juventus a fost de neoprit de fundaşii lui Didier Deschamps. În minutul 22, Angel “Di Magia” a scos un penalty, după ce a fost faultat de Dembele. Lionel Messi a executat de la 11 metri şi a deschis scorul pe Lusail Iconic Stadium.

Reclamă 4 / 0/3

Di Maria nu s-a oprit şi a reuşit să îşi treacă şi el numele pe tabelă, până la pauză. A finalizat un contraatac “fulger” al Argentinei. Servit ideal de Mac Allister, extrema stânga nu i-a dat nicio şansă lui Lloris.

Când fanii Franţei îşi pierduseră orice speranţă s-a făcut remarcat Kylian Mbappe. Kolo Muani a fost faultat în careu de Otamendi, iar starul lui PSG a redus din diferenţă, în minutul 80. La faza imediat următoare, Mbappe a restabilit egalitatea. Kylian a înscris superb, în minutul 81, şi a trimis meciul în prelungiri.

În minutul 109, Messi a dus-o din nou pe Argentina în avantaj. Golul a fost validat cu VAR şi s-a declanşat sărbătoarea în rândul fanilor “pumelor”. Mbappe nu a fost de acord şi a reuşit hat-trick-ul în minutul 117.

Meciul fabulos s-a decis, în cele din urmă, la lovituri de departajare. Messi şi Mbappe au marcat de la 11 metri. Coman şi Tchouameni au ratat şi au făcut-o pe Argentina campioană mondială.

Recomandări
Citește și:

Va termina Bayer Leverkusen sezonul fără înfrângere?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:36 Anunţul radical făcut de Mircea Lucescu în ziua întâlnirii cu Dan Şucu şi George Copos 13:05 Gabi Balint, mesaj genial la 38 de ani de la câştigarea Cupei Campionilor: „Am adus-o cu armata!” 12:43 Haniel Langaro a semnat cu CS Dinamo! Dublul câştigător al Ligii Campionilor cu Barcelona va juca în România în următorii 2 ani 12:21 Întâlnire Mircea Lucescu – Dan Şucu – George Copos pentru a-l convinge pe „Il Luce” să vină la Rapid 11:52 Andrea Compagno l-a pulverizat pe Mihai Stoica: „Nu ştiu cine este acest personaj!” Afirmaţii explozive ale atacantului italian 11:06 Mesajul celor de la FCSB, la 38 de ani de la câştigarea Cupei Campionilor de Steaua la Sevilla, în 1986 10:18 NEWS ALERTPerechea Ovidiu Ionescu – Bernadette Szocs s-a calificat la Jocurile Olimpice 2024. Lista românilor care merg la Paris 10:11 EXCLUSIVVictor Piţurcă a vorbit la 38 de ani de la Sevilla ’86 despre hegemonia Stelei: „A dominat timp de 4 ani Europa!” 9:51 VIDEOSamara şi Dragoman au pierdut cu Chen Meng şi Wang Manyu la Saudi Smash 2024. Bernadette Szocs şi Ovidiu Ionescu au pierdut şi ei 9:39 Kyren Wilson s-a prăbuşit emoţional după ce a devenit campion mondial: „Părinţii mei și-au pus casa ipotecă pentru mine” Vezi toate știrile
Citește și