Închide meniul

Ion Crăciunescu, dezamăgit de prestația lui Szymon Marciniak din finala Cupei Mondiale: „Greșeli care nu ar fi trebuit să existe”

Sebastian Cristian Publicat: 20 decembrie 2022, 19:21

Reclamă
Ion Crăciunescu, dezamăgit de prestația lui Szymon Marciniak din finala Cupei Mondiale: Greșeli care nu ar fi trebuit să existe”

Ion Crăciunescu a fost dezamăgit de prestația lui Szymon Marciniak, „centralul” de la finala Cupei Mondiale.

Profimedia

Ion Crăciunescu a fost dezamăgit de prestația lui Szymon Marciniak, „centralul” de la finala Cupei Mondiale. Deși Argentina și Franța au oferit un meci istoric, cu foarte multe momente spectaculoase, greșelile de arbitraj și controversele n-au întârziat să apară.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Polonezul Marciniak a fost acuzat de presa din Hexagon că a favorizat-o clar pe Argentina. Francezii consideră că penalty-ul sud-americanilor a fost acordat prea ușor și că al treilea gol al Argentinei trebuia anulat.

Celebra publicație L’equipe i-a acordat nota 2 lui Marciniak, fiind de părere că polonezul a făcut praf ultimul act al Mondialului din Qatar.

Ion Crăciunescu, dezamăgit de prestația lui Szymon Marciniak din finala Cupei Mondiale

Ion Crăciunescu a fost în asentimentul presei franceze, fiind la rândul său dezamăgit de prestația controversată a „centralului”.

„De regulă, în arbitraj nota de trecere este șapte, dar cred că la Szymon Marciniak este nota de trecere de la școală, adică cinci. A comis unele greșeli care nu ar fi trebuit să existe la nivelul acesta, niște faulturi și cartonașe.

Reclamă

El a fost la nivelul arbitrajelor din toată competiția, care nu mi-au plăcut deloc. Arbitrajul a fost departe de finală, chiar dacă finala a fost excepțională. Nu a părut așa ciudat arbitrajul, pentru că le-a acoperit jocul în general”, a explicat Ion Crăciunescu la sptfm.ro.

Trebuia anulat golul al treilea al Argentinei din finala cu Franța? Ce spune regulamentul

După revenirea nesperată a Franței din repriza secundă, finala Cupei Mondiale a intrat în prelungiri. Acolo Franța părea să aibă ascendentul moral, dar situația a stat altfel. Argentina a preluat rapid controlul, iar Lionel Messi a înscris al treilea gol al sud-americanilor în minutul 108.

Pe moment nu au existat proteste, însă presa franceză scoate acum la suprafață un detaliu extrem de interesant. În momentul în care Messi șuta spre poarta lui Hugo Lloris, două dintre rezervele Argentinei erau intrate deja pe teren. Conform regulamentelor, nerăbdarea fotbaliștilor sud-americani putea fi penalizată prin anularea golului înscris de decarul naționalei Albiceleste.

Reclamă 4 / 0/3

Arbitrul finalei, polonezul Szymon Marciniak, nu a luat nicio decizie în acest sens și nici nu a părut să primească vreo confirmare din camera VAR. Iată ce spune Legea 3, paragraful 9 din „Legile Jocului”:

  • „Dacă, după marcarea unui gol, arbitrul îşi dă seama, înainte de reluarea jocului, că o persoană în plus se afla pe terenul de joc în momentul înscrierii golului, arbitrul trebuie să anuleze golul dacă persoana în plus era:
    • un jucător, jucător înlocuitor, jucător înlocuit, jucător eliminat sau oficial al echipei care a înscris golul o persoană străină care a influenţat desfăşurarea jocului
  • Jocul este reluat cu o lovitură de poartă, lovitură de la colț sau minge de arbitru.”

Pe imagini se observă clar cum două dintre rezervele Argentinei se află deja pe terenul de joc, înainte ca balonul șutat de Messi să intre în poartă. Dacă regulamentul ar fi fost aplicat la sânge, golul al treilea al Argentinei ar fi trebuit anulat, iar jocul ar fi fost reluat cu o lovitură liberă de Franța.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:00 AS Roma – Bayer Leverkusen 0-2 şi Marseille – Atalanta 1-1! Meciuri nebune în semifinalele Europa League şi Conference League 2
mai
23:54
EXCLUSIVVictor Piţurcă, discurs neaşteptat despre Elias Charalambous după ce FCSB a devenit campioană: „Nu ştiu cine e, nu-l cunosc!”
2
mai
23:48
VIDEOCăpitanul lui PAOK, discurs motivaţional în jurul unei icoane! Imagini superbe din vestiarul jucătorilor lui Răzvan Lucescu
2
mai
23:25
Hakan Calhanoglu a pus mâna pe telefon şi l-a sunat pe Elias Charalambous, după a petrecut pe manele titlul câştigat cu Inter
2
mai
23:13
„Bani? Nu primesc foarte mulţi bani aici” Siyabonga Ngezana a vorbit în Africa de Sud despre salariul de la FCSB
2
mai
22:18
Românii atacă tabloul principal la Saudi Smash 2024! Trei români joacă vineri, LIVE în AntenaPLAY
2
mai
22:15
„Nu l-am sunat pe Gigi Becali că nu am fost în halul ăla de beat!” Tamaş, dezvăluiri colosale: „Aoleu, iar s-a îmbătat Găbiță!”
2
mai
22:08
Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY
2
mai
21:50
România s-a calificat în finală la Campionatul European de gimnastică de la Rimini. Alte trei finale pe aparate pentru tricolore
2
mai
21:40
Claudiu Keşeru, categoric după ce FCSB a cucerit titlul: „E momentul să plece”. Ce şanse le dă roş-albaştrilor în Europa
Vezi toate știrile
Citește și