Închide meniul

Ion Crăciunescu, dezamăgit de prestația lui Szymon Marciniak din finala Cupei Mondiale: „Greșeli care nu ar fi trebuit să existe”

Reclamă

Sebastian Cristian Publicat: 20 decembrie 2022, 19:21

Ion Crăciunescu, dezamăgit de prestația lui Szymon Marciniak din finala Cupei Mondiale: Greșeli care nu ar fi trebuit să existe”

Ion Crăciunescu a fost dezamăgit de prestația lui Szymon Marciniak, „centralul” de la finala Cupei Mondiale.

Profimedia

Ion Crăciunescu a fost dezamăgit de prestația lui Szymon Marciniak, „centralul” de la finala Cupei Mondiale. Deși Argentina și Franța au oferit un meci istoric, cu foarte multe momente spectaculoase, greșelile de arbitraj și controversele n-au întârziat să apară.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Polonezul Marciniak a fost acuzat de presa din Hexagon că a favorizat-o clar pe Argentina. Francezii consideră că penalty-ul sud-americanilor a fost acordat prea ușor și că al treilea gol al Argentinei trebuia anulat.

Celebra publicație L’equipe i-a acordat nota 2 lui Marciniak, fiind de părere că polonezul a făcut praf ultimul act al Mondialului din Qatar.

Ion Crăciunescu, dezamăgit de prestația lui Szymon Marciniak din finala Cupei Mondiale

Ion Crăciunescu a fost în asentimentul presei franceze, fiind la rândul său dezamăgit de prestația controversată a „centralului”.

„De regulă, în arbitraj nota de trecere este șapte, dar cred că la Szymon Marciniak este nota de trecere de la școală, adică cinci. A comis unele greșeli care nu ar fi trebuit să existe la nivelul acesta, niște faulturi și cartonașe.

Reclamă

El a fost la nivelul arbitrajelor din toată competiția, care nu mi-au plăcut deloc. Arbitrajul a fost departe de finală, chiar dacă finala a fost excepțională. Nu a părut așa ciudat arbitrajul, pentru că le-a acoperit jocul în general”, a explicat Ion Crăciunescu la sptfm.ro.

Trebuia anulat golul al treilea al Argentinei din finala cu Franța? Ce spune regulamentul

După revenirea nesperată a Franței din repriza secundă, finala Cupei Mondiale a intrat în prelungiri. Acolo Franța părea să aibă ascendentul moral, dar situația a stat altfel. Argentina a preluat rapid controlul, iar Lionel Messi a înscris al treilea gol al sud-americanilor în minutul 108.

Pe moment nu au existat proteste, însă presa franceză scoate acum la suprafață un detaliu extrem de interesant. În momentul în care Messi șuta spre poarta lui Hugo Lloris, două dintre rezervele Argentinei erau intrate deja pe teren. Conform regulamentelor, nerăbdarea fotbaliștilor sud-americani putea fi penalizată prin anularea golului înscris de decarul naționalei Albiceleste.

Reclamă 4 / 0/3

Arbitrul finalei, polonezul Szymon Marciniak, nu a luat nicio decizie în acest sens și nici nu a părut să primească vreo confirmare din camera VAR. Iată ce spune Legea 3, paragraful 9 din „Legile Jocului”:

  • „Dacă, după marcarea unui gol, arbitrul îşi dă seama, înainte de reluarea jocului, că o persoană în plus se afla pe terenul de joc în momentul înscrierii golului, arbitrul trebuie să anuleze golul dacă persoana în plus era:
    • un jucător, jucător înlocuitor, jucător înlocuit, jucător eliminat sau oficial al echipei care a înscris golul o persoană străină care a influenţat desfăşurarea jocului
  • Jocul este reluat cu o lovitură de poartă, lovitură de la colț sau minge de arbitru.”

Pe imagini se observă clar cum două dintre rezervele Argentinei se află deja pe terenul de joc, înainte ca balonul șutat de Messi să intre în poartă. Dacă regulamentul ar fi fost aplicat la sânge, golul al treilea al Argentinei ar fi trebuit anulat, iar jocul ar fi fost reluat cu o lovitură liberă de Franța.

Recomandări
  • Ion Crăciunescu a fost dezamăgit de prestația lui Szymon Marciniak, arbitrul finalei Cupei Mondiale
  • Unele dintre deciziile arbitrului polonez au fost controversate

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
20:18 PAOK – Club Brugge LIVE SCORE (22:00). Răzvan Lucescu luptă pentru semifinalele Conference League! Primele meciuri se joacă ACUM 20:08 Oţelul Galaţi – U Cluj LIVE TEXT (20:30). Corvinul Hunedoara îşi aşteaptă adversara din finala Cupei României. Echipele de start 19:56 „Marius Șumudică la Rapid?” Cristi Săpunaru a dat răspunsul pe loc! Ce cred jucătorii despre cel mai mare vis al lui „Șumi” 19:25 „Nu și-a luat rămas bun!” Cristi Săpunaru, dezvăluiri incredibile despre plecarea lui Cristiano Bergodi de la Rapid! 19:11 Mesaj de susţinere al lui Victor Angelescu pentru Bogdan Lobonţ, înaintea derby-ului infernal cu FCSB: „Este un campion!” 19:03 „Era băgat în combinații!” Adrian Porumboiu a dat de pământ cu Istvan Kovacs! Fostul patron a lansat acuzații incredibile 18:47 David Popovici a câștigat medalia de aur la proba de 200m liber, de la Campionatul Național de înot în bazin de 50m 18:28 Sporting – Guimaraes este meciul etapei din Liga Portugal și e LIVE VIDEO în AntenaPLAY! Programul rundei cu numărul 30 18:02 „Nu e normal!” LPF a explicat de ce FCSB nu poate sărbători titlul după derby-ul cu Rapid, dacă va deveni campioană! 17:24 Vlad Covaliu a devenit campion mondial la sabie la juniori! Performanţă uriaşă a românului în Arabia Saudită Vezi toate știrile
Citește și