Închide meniul

Franco Morbidelli pleacă de la Yamaha la finalul sezonului! Spaniolul Alex Rins îi va lua locul în 2024

Alex Masgras Publicat: 2 august 2023, 15:33

Reclamă
Franco Morbidelli pleacă de la Yamaha la finalul sezonului! Spaniolul Alex Rins îi va lua locul în 2024

Franco Morbidelli pleacă de la Yamaha

Franco Morbidelli / Profimedia

Franco Morbidelli pleacă de la Yamaha la finalul sezonului! Din cauza lipsei de rezultate din ultimii doi ani, italianul Franco Morbidelli, coechipierul lui Fabio Quartararo la Yamaha, va fi înlocuit de spaniolul Alex Rins la finalul sezonului 2023, potrivit news.ro.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Constructorul japonez a anunţat încheierea parteneriatului cu italianul, coechipierul lui Fabio Quartararo, la capătul ultimelor 12 GP-uri ale anului. Vicecampionul mondial din 2020, care s-a alăturat echipei Yamaha în 2019, a avut rezultate nesatisfăcătoare în ultimele două sezoane (locul 17 în 2021, locul 19 în 2022).

Franco Morbidelli pleacă de la Yamaha la finalul sezonului! Spaniolul Alex Rins îi va lua locul

„Aş dori să îi mulţumesc lui Franky pentru toată munca şi dăruirea sa”, a declarat directorul general al Yamaha, Lin Jarvis. „Este păcat că ultimii doi ani nu au mers atât de bine pe cât am sperat amândoi. […] Am decis că 2024 ar fi momentul să schimbăm lucrurile, atât pentru Yamaha, cât şi pentru Franky.”

Yamaha a anunţat, de asemenea, cine se va alătura echipei în sezonul următor: spaniolul Alex Rins, care concurează în prezent pentru Honda după şase ani la Suzuki. Rins, care s-a accidentat la picior în cursa de sprint de la GP-ul Italiei din iunie, nu va reveni în competiţie în acest an.

Reclamă

Lin Jarvis se aşteaptă ca Alex Rins să se refacă complet până la debutul sezonului 2024 din MotoGP. De asemenea, directorul general de la Yamaha a declarat că Rins se va ridica la nivelul aşteptărilor:

„Ne aşteptăm ca Alex să fie un mare atu. El are o experienă vastă în MotoGP şi este cunoscut ca fiind un talent natural şi un multiplu câştigător de curse. El are deja experienţă după ce a lucrat cu alţi doi constructori din MotoGP şi a pilotat motociclete similare cu YZR-M1, care ar trebui să îl ajute să se adapteze rapid motocicletei noastre. Victoria sa de la COTA din acest an a subliniat viteza sa, foamea şi determinarea pe care o are pentru a avea succes.

Alex a fost indisponibil în ultima vreme din cauza accidentării pe care a suferit-o la Mugello, dar suntem încrezători că se va putea recupera complet şi va putea concura pentru noi în sezonul 2024. Suntem nerăbdători să începem să lucrăm cu el şi să credem că va colabora foarte bine cu Fabio”, a mai spus Lin Jarvis.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări
Citește și:

Cine va câştiga titlul în Premier League, în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
10:26 Bayer Leverkusen, de neoprit în Bundesliga! O nouă victorie categorică înregistrată de campioana Germaniei 9:53 Primii jucători care pleacă de la FCU Craiova, după retrogradarea echipei! Unul este pe lista lui Gigi Becali la FCSB 9:38 Verdict dur pentru Simona Halep, înainte de startul turneului de la Paris! Americanii nu-i dau nicio șansă româncei 9:15 Scandal uriaş după PAOK – Olympiacos 2-0. Acuze fără precedent. „Ei joacă meciuri amicale în play-off” 9:14 „Un nesimțit!” Mircea Rednic a făcut praf un oficial de la Dinamo! Reacție categorică a antrenorului: „Se vor afla mai multe!” 8:39 Șefii lui Dinamo au răsuflat ușurați, după ce echipa a prins barajul! Anunță prime pentru jucători: „O mare ușurare!” 8:25 Adrian Mititelu, făcut praf după retrogradarea lui FC U Craiova: „Când eşti cel mai deştept şi toţi sunt proşti…” 8:16 „Premiul pentru fraierii fotbalului!” Adrian Mititelu Jr s-a prăbușit emoțional, după ce FCU Craiova a retrogradat! 1:13 Singurul vinovat găsit de Adrian Mititelu, după retrogradarea lui FCU Craiova: „Suntem îngenuncheaţi acum! E un şoc!” 0:55 „Incredibil, gaură de 20 de milioane de euro!” Adrian Mititelu Jr a vorbit despre retragere, după ce FCU Craiova a retrogradat Vezi toate știrile
Citește și