Închide meniul

Franco Morbidelli pleacă de la Yamaha la finalul sezonului! Spaniolul Alex Rins îi va lua locul în 2024

Reclamă

Alex Masgras Publicat: 2 august 2023, 15:33

Franco Morbidelli pleacă de la Yamaha la finalul sezonului! Spaniolul Alex Rins îi va lua locul în 2024

Franco Morbidelli pleacă de la Yamaha

Franco Morbidelli / Profimedia

Franco Morbidelli pleacă de la Yamaha la finalul sezonului! Din cauza lipsei de rezultate din ultimii doi ani, italianul Franco Morbidelli, coechipierul lui Fabio Quartararo la Yamaha, va fi înlocuit de spaniolul Alex Rins la finalul sezonului 2023, potrivit news.ro.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Constructorul japonez a anunţat încheierea parteneriatului cu italianul, coechipierul lui Fabio Quartararo, la capătul ultimelor 12 GP-uri ale anului. Vicecampionul mondial din 2020, care s-a alăturat echipei Yamaha în 2019, a avut rezultate nesatisfăcătoare în ultimele două sezoane (locul 17 în 2021, locul 19 în 2022).

Franco Morbidelli pleacă de la Yamaha la finalul sezonului! Spaniolul Alex Rins îi va lua locul

„Aş dori să îi mulţumesc lui Franky pentru toată munca şi dăruirea sa”, a declarat directorul general al Yamaha, Lin Jarvis. „Este păcat că ultimii doi ani nu au mers atât de bine pe cât am sperat amândoi. […] Am decis că 2024 ar fi momentul să schimbăm lucrurile, atât pentru Yamaha, cât şi pentru Franky.”

Yamaha a anunţat, de asemenea, cine se va alătura echipei în sezonul următor: spaniolul Alex Rins, care concurează în prezent pentru Honda după şase ani la Suzuki. Rins, care s-a accidentat la picior în cursa de sprint de la GP-ul Italiei din iunie, nu va reveni în competiţie în acest an.

Reclamă

Lin Jarvis se aşteaptă ca Alex Rins să se refacă complet până la debutul sezonului 2024 din MotoGP. De asemenea, directorul general de la Yamaha a declarat că Rins se va ridica la nivelul aşteptărilor:

„Ne aşteptăm ca Alex să fie un mare atu. El are o experienă vastă în MotoGP şi este cunoscut ca fiind un talent natural şi un multiplu câştigător de curse. El are deja experienţă după ce a lucrat cu alţi doi constructori din MotoGP şi a pilotat motociclete similare cu YZR-M1, care ar trebui să îl ajute să se adapteze rapid motocicletei noastre. Victoria sa de la COTA din acest an a subliniat viteza sa, foamea şi determinarea pe care o are pentru a avea succes.

Alex a fost indisponibil în ultima vreme din cauza accidentării pe care a suferit-o la Mugello, dar suntem încrezători că se va putea recupera complet şi va putea concura pentru noi în sezonul 2024. Suntem nerăbdători să începem să lucrăm cu el şi să credem că va colabora foarte bine cu Fabio”, a mai spus Lin Jarvis.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
17:54 „Asta i-a adus titlul” Dorinel Munteanu știe secretul din spatele succesului de la FCSB! Mesaj despre performanța roș-albaștrilor 17:23 Xavi și-a făcut planul pentru sezonul viitor la Barcelona! Tehnicianul catalanilor a dat detalii din interior 17:20 Cine l-a sunat pe Gigi Becali la miezul nopţii, după ce FCSB a câştigat titlul: „Merită pe deplin!” 17:06 „Stau bine cu inima, iau pastile!” Dorinel Munteanu, reacţie savuroasă după ce Oţelul a urcat pe primul loc în play-out 16:50 „Cea mai proastă decizie!” Arbitra făcută praf de Gigi Becali nu scapă de critici! A fost pusă la zid după un meci de Ligă 16:47 „Sunteţi pregătit să antrenaţi Rapid?” Răspunsul dat imediat de Marius Măldărăşanu! Ce a spus despre înlocuirea lui Bogdan Lobonţ 16:34 „Trebuie să primească o medalie mai mică!” Un jucător de la FCSB, criticat după titlul câştigat 16:29 Gigi Becali oferă prime uriașe dacă FCSB se califică în Champions League! Sumele fabuloase trecute în contractele jucătorilor 15:54 România, trei medalii de aur la Campionatele Europene de canotaj! O nouă zi plină de medalii pentru „tricolori” 15:39 CFR Cluj – Sepsi LIVE TEXT (21:00). Luptă infernală pentru locul 2. Echipele probabile Vezi toate știrile
Citește și