Închide meniul

Kyren Wilson s-a prăbuşit emoţional după ce a devenit campion mondial: „Părinţii mei și-au pus casa ipotecă pentru mine”

Dan Roșu Publicat: 7 mai 2024, 9:39

Reclamă
Kyren Wilson s-a prăbuşit emoţional după ce a devenit campion mondial: „Părinţii mei și-au pus casa ipotecă pentru mine

Kyren Wilson s-a prăbuşit emoţional după ce a devenit campion mondial

Kyren Wilson, la Crucible - Profimedia Images

Kyren Wilson s-a prăbuşit emoţional după ce a devenit campion mondial. În finala de la Crucible, englezul l-a învins pe Jak Jones, cu 18-14. Galezul îl eliminase în sferturile de finală pe Judd Trump, favoritul fiului lui Wilson.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Aceasta a fost a doua finală de campionat mondial pentru jucătorul de 32 de ani. În prima, a fost distrus de Ronnie O`Sullivan, cu 8-18, în 2020. Acum, după ce a devenit campion mondial, acesta a povestit cu lacrimi în ochi ce efort au făcut părinţii săi pentru ca visul sau să devină realitate.

Kyren Wilson, s-a prăbuşit emoţional după ce a devenit campion mondial

„Vă imaginați cât de rușinat m-aș fi simțit să pierd în fața lui Bailey (n.r. unul din cei doi fii ai săi), care s-a îmbrăcat de gală. Părinții mei și-au sacrificat viața, și-au pus casa ipotecă pentru ca eu să ajung aici. Este un efort masiv de echipă din partea noastră. Mi-am spus că nu voi mai plânge în arenă, dar nu mă pot abține.

(n.r. Ai avut cel mai bun start într-o finală în ultimii 30 de ani.) Nu știu dacă mai sunt galezi care să nu îl susțină pe Jak Jones. Eu și Jak am trecut prin turneele de juniori, am jucat de multe ori împreună. Este prima sa finală de Campionat Mondial, dar și prima finală a carierei, dar s-a menținut într-un mod absolut fantastic și cu siguranță va reveni.

Reclamă
Reclamă 4

(n.r. urmează întrebarea serii. Crezi că această victorie îl va face pe Bailey să se răzgândescă în privința celui mai bun jucător din lume? Știu că Judd Trump e jucătorul său preferat. Crezi că îi poți schimba părerea?) Se pare că nu. Nu pot mulțumi pe toată lumea. Încerc din greu să inspir generația tânără.

Sper să reușesc să-mi inspir și băieții. Au fost întrebați pe parcursul săptămânii cine e sportivul lor preferat și au spus că Ronaldo, sper să fiu mai bun acum. Mulțumesc tuturor celor prezenți aici, la precedenta finală am pierdut pe vremea covidului. E o senzație minunată acum”, a spus Wilson, citat de eurosport.ro.

Kyren Wilson este al 23-lea campion mondial de snooker. Acesta este al şaselea titlu pentru Kyren şi primul din Triple Crown din carieră. El a încasat un cec de 500.000 de lire sterline şi va ajunge cea mai înaltă poziţionare a carierei, locul 3.

Reclamă

 

Se califică FCSB în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor?

Loading ... Loading ...
Citește și:
0:06 27 iul.

Gigi Becali a „distrus” un jucător, după FCSB – Oţelul 0-2: „Te nenoroceşte! El a pierdut meciul!”

23:50

FCSB – Oţelul 0-2. Roş-albaştrii au suferit prima înfrângere a sezonului! Gălăţenii au trecut pe primul loc în Liga 1

23:40

FotoFestivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024 se desfăşoară acum! România, reprezentată de 106 sportivi la Paris

23:25

Gigi Becali, 3 schimbări la pauză cu Oţelul! Patronul FCSB-ului a mutat rapid după ce roş-albaştrii au intrat conduşi la cabine

23:03

Vlad Chiricheş, două gafe uriaşe în doar două minute! A „îngropat-o” pe FCSB, în meciul cu Oţelul

22:45

FotoImagini superbe cu delegaţia României, la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024! Spectacol pe Sena

1 VIDEOLando Norris, cel mai rapid în a doua sesiune de antrenamente din Marele Premiu al Belgiei, live în AntenaPLAY 2 VIDEOCallum Voisin va pleca din pole-position în cursa de Formula 3 din Belgia, live în AntenaPLAY 3 VIDEOPaul Aron va pleca din pole-position în cursa de Formula 2 din Belgia, live în AntenaPLAY 4 VideoUltrașii din Bănie și-au ieșit din minți, după Maribor – Universitatea Craiova 2-0. Jucătorii pe care îi cer dați afară! 5 Costel Gâlcă, discurs clar după Maribor – Universitatea Craiova 2-0: „Nu e imposibil, putem să întoarcem rezultatul!” 6 „E un fenomen!” Mihai Stoica, uluit de Corvinul Hunedoara după remiza cu Rijeka! Pe ce jucător a pus ochii oficialul FCSB
Citește și