Închide meniul
Foto

Kyren Wilson a câştigat Campionatul Mondial de snooker! L-a învins pe Jak Jones în finala de la Crucible

Bogdan Stănescu Publicat: 7 mai 2024, 0:36

Reclamă
Kyren Wilson a câştigat Campionatul Mondial de snooker! L-a învins pe Jak Jones în finala de la Crucible

Kyren Wilson a câştigat Campionatul Mondial de snooker! L-a învins pe Jak Jones în finala de la Crucible

Kyren Wilson se pozează cu trofeul de la Crucible, alături de soţia lui şi cei doi copii ai lor / Profimedia Images

Kyren Wilson a câştigat Campionatul Mondial de snooker! Englezul l-a învins cu 18-14 în finala de la Crucible pe galezul Jak Jones. Kyren Wilson a izbucnit în lacrimi după ce a câştigat Campionatul Mondial.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Este primul Campionat Mondial cucerit de Kyren Wilson, care intră într-o galerie selectă, de 23 de jucători care au reuşit această performanţă.

Kyren Wilson a câştigat Campionatul Mondial de snooker! L-a învins pe Jak Jones în finala de la Crucible

Kyren Wilson mai avea o finală de Campionat Mondial în palmares, pierdută fără drept de apel, în 2020, contra lui Ronnie O’Sullivan. „Racheta” l-a învins pe Kyren Wilson atunci cu 18-8.

Scorul la începutul partidei a fost unul neverosimil: 7-0 pentru Kyren Wilson. Jak Jones a câştigat cel de al optulea frame, blocând astfel un record într-o finală de Campionat Mondial.

Niciodată, în ultimul act al competiţiei, un jucător nu l-a condus cu 8-0 pe adversarul său.

Reclamă

Jak Jones a echilibrat ulterior finala, iar scorul a fost, la un moment dat, 11-8 şi, ulterior, 13-10 pentru englez. Kyrie Wilson s-a desprins din nou de adversarul său şi a obţinut o victorie fără emoţii, la 4 frame-uri distanţă.

Kyren Wilson, cu lacrimi în ochi, alături de copiii săi, după ce a câştigat Campionatul Mondial de snooker / Profimedia Images
Kyren Wilson, cu lacrimi în ochi, alături de copiii săi, după ce a câştigat Campionatul Mondial de snooker / Profimedia Images

Ronnie O’Sullivan a ratat şansa recordului absolut de Campionate Mondiale: 8!

Ronnie O’Sullivan a ratat şansa de a cuceri cel de al optulea Campionat Mondial din cariera lui, ceea ce ar fi reprezentat un record absolut. În acest moment, O’Sullivan împarte acest record cu Stephen Hendry, ambii având 7 Campionate Mondiale cucerite.

„Racheta” a părăsit competiţia de la Crucible încă din faza sferturilor. Septuplul campion mondial a fost învins de Stuart Bingham (13-10).

Reclamă 4 / 0/3

O’Sullivan susţinea după meci că Bingham ar putea cuceri trofeul, dar nu s-a întâmplat acest lucru. Bingham a fost eliminat în semifinale de Jak Jones, învinsul din finală.

„Am fost surprins să îl văd pe Stuart jucând atât de bine pentru atât de mult timp. A făcut breakuri consistente, după perioada mai puţin reuşită din ultimele sezoane a fost impresionant să îl văd la acest nivel.

M-am uitat la câteva frameuri din meciul lui cu Jack Lisowski şi cineva mi-a spus că a reuşit doar 3 breakuri de peste 50 de puncte în tot meciul. Nu mă aşteptam să vină cu un asemenea snooker contra mea, să puncteze cu atâta constanţă. A fost fantastic să îl urmăresc, cred că poate merge până la capăt”, a spus Ronnie, citat de Eurosport.

Ajuns la 47 de ani, Stuart venea şi el după un sezon care poate fi considerat slab, cu sferturi la turnee pe puncte doar la Scottish Open. Bingham a câştigat Campionatul Mondial în 2015.

Jak Jones l-a învins pe Bingham în semifinale cu 17-12, scor surprinzător. În cealaltă semifinală, cel ce avea să devină câştigătorul Campionatului Mondial de anul acesta, Kyren Wilson, l-a învins cu 17-11 pe David Gilbert.

 

 

Reclamă
Citește și:

Rămâne Edi Iordănescu la naţională şi după EURO 2024?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
11:33 Ce a spus antrenorul lui Alaves despre Ianis Hagi, după ce Prinţul a atins mingea de trei ori în meciul cu Getafe 11:18 Corvinul Hunedoara va primi licența pentru Europa League! Un oficial FRF a dat cărțile pe față: „Nu vă faceți griji” 10:59 LIVE VIDEOCursa de Formula 2 de la Imola e ACUM, LIVE în AntenaPLAY! Continuă spectacolul de pe legendarul circuit din Italia 10:50 Marele Premiu de Formula 1 de la Imola e în direct pe Antena 1 şi în AntenaPLAY duminică, de la 15:45. Verstappen pleacă primul 10:48 SUA – Kazahstan, LIVE VIDEO în AntenaPLAY (17:20)! Elveția – Canada și Slovacia – Letonia, de la 21:20. Spectacol la CM de hochei 10:28 Ovidiu Popescu pleacă de la FCSB și semnează cu U Cluj! „Șepcile roșii” au spart banca pentru a-l convinge pe „Lampard” 10:13 VIDEOSami Meguetounif a câștigat Cursa de Formula 3 de la Imola! Goethe a terminat pe 2. A fost spectacol în AntenaPLAY 10:09 Crawley – Crewe, LIVE VIDEO în AntenaPLAY (15:00). Finala play-off-ului de promovare în League One 9:55 „Să renunțe pentru România!” Neluțu Varga nu o vrea pe Corvinul în preliminariile Europa League! Declarație șocantă a patronului 9:51 Aris – PAOK, finala campionatului pentru Răzvan Lucescu, e live în AntenaPLAY (20:00). Românul, condamnat să câştige Vezi toate știrile
Citește și