Închide meniul

Wimbledon renunţă la arbitrii de linie, după o tradiţie de 147 de ani

Antena Sport Publicat: 9 octombrie 2024, 15:23

Reclamă
Wimbledon renunţă la arbitrii de linie, după o tradiţie de 147 de ani

Wimbledon renunţă la arbitrii de linie, după o tradiţie de 147 de ani

Wimbledon - Getty Images

Turneul de tenis de la Wimbledon, singurul Grand Slam pe iarbă, va renunţa, de anul viitor, la arbitrii de linie, după 147 de ani de tradiţie, scrie EFE.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Din 2025, pe cele 18 terenuri de la All England Club se va utiliza un sistem automat Electronic Line Calling (ELC), ceea ce ca duce la eliminarea celor 300 de arbitri de linie care erau folosiţi până acum la turneu, conform The Times.

Wimbledon renunţă la arbitrii de linie, după o tradiţie de 147 de ani

Acest sistem electronic a fost folosit în mod regulat la US Open din 2020, în timpul pandemiei de Covid, iar ATP îl va introduce în toate turneele din circuit începând de anul viitor.

Prim utilizarea tehnologiilor, se va renunţa la cele trei challenge-uri pe care le aveau la dispoziţie jucătorii, pentru că un eventual ”out” va fi anunţat într-o zecime de secundă. Arbitrii de scaun nu sunt afectaţi de aceste modificări.

De anul viitor, Australian Open, Wimbledon, turneu câştigat de Simona Halep în 2019, şi US Open vor utiliza sistemul ELC, cu excepţia turneului de la Roland Garros, Grand Slam-ul pe zgură, unde urma mingii poate fi verificată.

Reclamă
Reclamă
Reclamă
Recomandări

Ce rezultat va face România cu Cipru?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
19:03

Dorotea, fiica lui Alessandro Del Piero, a semnat cu Juventus. Moment emoţionant pentru legenda torinezilor

18:43

Joselu încă se gândeşte la Real Madrid! Colegul lui Florinel Coman, discurs sincer: „Îmi e dor să mă simt ca acasă”

18:30

Istvan Kovacs, delegat la Croația – Scoția, din Nations League! UEFA are încredere în arbitrul român

18:20

Cum îl poate da afară Dan Şucu pe Marius Şumudică de la Rapid. Clauzele din contractul antrenorului

17:50

Sascha Stegemann va arbitra meciul Cipru – România! Germanul a condus şi meciul PAOK Salonic – FCSB

17:30

Felipe Massa, dat pe spate de noul star din Formula 1: „Chiar e impresionant ce face”. Paralela brazilianului cu Lionel Messi

1 FotoFlorinel Coman şi Ioana Timofeciuc se cunună religios! Soţia vedetei de la Al Gharafa a anunţat când va avea loc evenimentul 2 Jucătorul dorit de Gigi Becali, exclus din lotul lui FCU Craiova! Adrian Mititelu, decizie fermă 3 Probleme pentru Alexandru Mitriţă la echipa naţională! Motivul pentru care a părăsit antrenamentul mai devreme 4 FotoFlorin Bratu, apariţie rară alături de soţia lui! Cât de frumoasă e Andreea, femeia cu care e căsătorit de mai bine de 20 de ani 5 Motivele pentru care Daniel Bîrligea nu a fost convocat la echipa naţională: „Mircea Lucescu a înţeles care e prioritatea!” 6 „Dacă era altul, era dat afară deja!” Reacţia grecilor, după ce Răzvan Lucescu l-a „ameninţat” pe Savvidis cu plecarea de la PAOK
Citește și