Închide meniul

Furios si iute! Un puşti de doar 12 ani visează să devină primul român din Formula 1. Performanţa impresionantă pe care tocmai a reuşit-o

Antena Sport Publicat: 22 februarie 2021, 14:45

Reclamă
Furios si iute! Un puşti de doar 12 ani visează să devină primul român din Formula 1. Performanţa impresionantă pe care tocmai a reuşit-o

AS.ro

David Cosma Cristofor

La Adria, au participat peste 300 de piloţi din 51 de ţări, un număr peste aşteptările organizatorilor italieni ai celebrei competiţii de karting. Ei s-au întrecut la cele 4 clase: KZ 2, OK, OK Junior şi Mini.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

România, opt reprezentanţi la Cupa Campionilor WSK

România a avut opt reprezentanţi: Luca Savu, Vlad Savu, Albert Sandu, Bogdan Cosma Cristofor, David Cosma Cristofor (Mini) / Darius Babaioana, Tudor Tudurachi şi Dinu Stroescu (Junior).

Doi dintre ei, Darius Babaioana (Transkart Turda, locul 25) şi David Cosma Cristofor (Gulstar Racing, locul 10) au reuşit performanta de a accede în finalele claselor unde s-au înscris. 

Campionul naţional Mini, David Cosma Cristofor, a prins Top 10, cea mai bună performanţă externă a puştiului de 12 ani. 

David Cosma Cristofor: "E o senzaţie unică, greu de explicat"

“Sunt foarte fericit! E o senzaţie unică, greu de explicat. Am mers bine tot weekendul şi am ştiut că pot reuşi un rezultat bun chiar dacă a fost o participare numeroasă, cu peste 300 de piloţi din lume. Mulţumesc mult familiei mele, echipei…. Ah, mecanicul meu a fost fabulos (n.r. Sebastiano Caramma)! Visez să reuşesc un podium la WSK şi voi munci pentru asta”, a povestit David, care e în al cincilea an de karting.  

Reclamă

Cu această ocazie, fostul pilot de Formula 1, Fernando Alonso, şi-a făcut intrarea în lumea kartingului. Echipa condusă de el (BRT Racing) a fost reprezentantă şi în România, la fel ca în Spania, Australia, SUA sau Germania. 

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:42 „S-au înțeles!” Mihai Stoica a anunțat transferul lui Florinel Coman! Ultimele detalii despre negocieri 20:35 LIVE TEXTU Cluj – Dinamo 1-1. Ahmed Bani a reușit să egaleze! Meci crucial pentru „câini” 20:29 Motivul pentru care Ianis Hagi nu a revenit la Farul, înainte de EURO 2024: „Era huiduit de 200-300 de spectatori” 20:12 VIDEOImagini de colecție cu Zinedine Zidane, la cursa de sprint de la Miami! Ce gafă a fost aproape să comită, la decernarea premiilor 20:05 LIVE VIDEOSporting – Portimonense e acum LIVE VIDEO în AntenaPLAY! Boavista – Gil Vicente 1-1 19:53 VIDEOIpswich Town a promovat în Premier League, după 22 de ani! Nebunie pe străzi şi în vestiar 19:40 LIVE VIDEOBernadette Szocs a pierdut partida cu Natalia Bajor, la Saudi Smash 2024. Dragoman – Batra e ACUM, în AntenaPLAY 19:07 Kyren Wilson, primul finalist al Campionatului Mondial de snooker 2024! A câştigat 8 dintre ultimele 10 frame-uri 18:36 CSM Bucureşti, OUT din Liga Campionilor. A ratat calificarea în Final Four după ce a pierdut şi returul cu Metz 18:33 „Să nu se repete!” Gigi Corsicanu, semnal de alarmă pentru șefii de la Rapid! Motivul pentru care fanii nu fac deplasarea la Cluj Vezi toate știrile
Citește și