Închide meniul

Doliu în lumea motorsportului! Frédéric Baudry a murit după un accident la Raliul Marocului

Alexandra Costea Publicat: 7 octombrie 2024, 23:48

Reclamă
Doliu în lumea motorsportului! Frédéric Baudry a murit după un accident la Raliul Marocului

Frédéric Baudry a murit după un accident la Raliul Marocului

Frédéric Baudry, înainte de accidentul dramatic de la Raliul Marocului - Profimedia

Doliu în lumea motorsportului! Pilotul francez Frédéric Baudry a murit după un accident la Raliul Marocului. Anunţul a fost făcut de organizatorii competiţiei sportive pe pagina lor de Instagram.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pilotul francez ar fi „căzut în dune la kilometrul 97. El a fost preluat rapid de medici într-un elicopter medical care l-au transportat la spitalul din Zagora, unde a decedat din păcate la ora 16.45”, au anunţat organizatorii Raliului Marocului.

Doliu în lumea motorsportului! Frédéric Baudry a murit după un accident la Raliul Marocului

Se pare că pilotul francez participa pentru a doua oară în cariera sa la Raliul Marocului. Această competiţie avea ca scop să-l pregătească pentru Raliul din Dakar. Raliul Paris-Dakar este una dintre cele mai cunoscute compeţii automobilistice și de motociclism off-road de tip rally ride organizată de Amaury Sport Organization (ASO). Raliul Dakarului a fost câştigat de trei ori de Carlos Sainz Sr., tatăl pilotului de Formula 1, Carlos Sainz.

„Lua parte la al doilea Rallye du Maroc, pentru că visul său era să participe la Dakar şi Marocul trebuia să-l pregătească pentru asta”, a fost mesajul transmis de directorul evenimentului, David Castera, pentru Auto Hebdo.

Raliul Marocului a început duminică, 6 octombrie, cu un traseu de 25 de km. Prima etapă a fost câştigată de maşina echipei Qatar Nasser Al-Attiyah, o Dacia Sandrider. Sébastien Loeb, unul dintre cei mai desucces piloţi din Campionatul Mondial de Raliuri, nu a avut noroc în acest weekend. Acesta a fost nevoit să se mulțumească cu locul 12. Acesta a terminat cursa cu 12 minute și 47 de secunde mai târziu dectât câștigătoarea zilei. Cursele din Raliul Marocului se încheie vineri, 11 octombrie 2024.

Reclamă
Reclamă

Frédéric Baudry se pregătea pentru Raliul din Dakar

În 2023, pilotul francez se clasase pe locul 102 la Raliul Marocului. Frédéric Baudry avea doar 47 de ani.

„Astăzi, în timpul etapei Rallye du Marocco din jurul Zagorei, motociclistul Frédéric Baudry, care participa pentru a doua oară la cursă, a căzut în dune la kilometrul 97. A fost îngrijit rapid de medicii dintr-un elicopter medical care l-a transportat. la spitalul din Zagora, unde a murit, din păcate, la ora 16.45. Rallye du Maroc oferă sincere condoleanțe familiei și rudelor.

În timpul etapei de astăzi a Rallye du Maroc, o buclă în jurul Zagorei, concurentul de motociclete Frédéric Baudry, care participa în cursă pentru a doua oară, s-a prăbușit în dune la kilometrul 97. A fost tratat rapid de medicii de la unul dintre elicopterele medicale, care l-au transportat la spitalul din Zagora, unde a decedat tragic la ora 16.45. Rallye du Maroc oferă sincere condoleanțe familiei și prietenilor”, se precizează în comunicatul oficial transmis de organizatori.

Reclamă
Reclamă

Va scoate Marius Şumudică echipa din criză?

Loading ... Loading ...
Citește și:
23:57

Florin Tănase are ruptură musculară! Jucătorul de la FCSB a aflat cât va lipsi de pe gazon

23:23

Marius Şumudică i-a răspuns lui Gigi Becali! Mesaj direct pentru patronul FCSB-ului, care a dat de înţeles că „Şumi” va demisiona

23:19

„E clar!” Marius Şumudică a anunţat când poate juca Aaron Boupendza la Rapid! Ce se întâmplă cu procesul intentat de Zamalek

23:15

Calendar WTA în octombrie. Cele mai importante întreceri pe tabloul feminin programate luna aceasta

23:06

Marius Şumudică a lămurit subiectul presupusei demisii de la Rapid: „Am avut o discuţie cu domnul Şucu”! Anunţul antrenorului

22:41

Eroare incredibilă la turneul ATP Masters 1000 de la Shanghai! Greşeala arbitrului de scaun a decis adversarul lui Novak Djokovic

1 Răzvan Lucescu l-a anunţat pe Ivan Savvidis că e dispus să plece de la PAOK: „Dacă cineva nu este mulţumit, îmi fac bagajele” 2 FotoCum a putut să reacţioneze antrenorul lui Rangers, după ce Ianis Hagi a fost eliminat! Gestul făcut pe stadion de Clement 3 Ianis Hagi, eliminat la revenirea în prima echipă a lui Rangers! Cum au reacţionat fanii după pasa de gol 4 Cine a răsturnat carul la Red Bull? Analiza lui Adrian Georgescu 5 Ianis Hagi, avertizat de antrenorul lui Rangers, după ce a fost eliminat la revenire: „E unul dintre principiile mele” 6 Cum a reacționat Gigi Becali când a auzit că Marius Șumudică e aproape să-și dea demisia de la Rapid: „Nici pe ei să nu-i bați!”
Citește și