Închide meniul

Echipajul românesc Tempestini / Itu, pe locul 3 în Campionatul European de Raliuri la jumătatea sezonului

Florian Ceafalău Publicat: 12 iunie 2022, 15:11 / Actualizat: 12 iunie 2022, 19:18

Echipajul românesc Tempestini / Itu, pe locul 3 în Campionatul European de Raliuri la jumătatea sezonului

Ce performanță! Tempestini e pe locul 3 în Campionatul European de Raliuri la jumătatea sezonului

FRAS

Echipajul românesc format din Simone Tempestini și Sergiu Itu a urcat pe locul 3 în clasamentul general al Campionatului European de Raliuri după a patra etapă a sezonului, Raliul Poloniei, fiind cea mai bună poziție a unui pilot român din istoria competiției continentale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Tempestini, aflat la volanul unui model Skoda Fabia Rally2 Evo, a încheiat pe 5 în Polonia și a fost al doilea în cea mai importantă probă a raliului, power stage-ul Milki 2, astfel că îi va depăși în clasamentul european pe spaniolul Javier Pardo și pe portughezul Armindo Araujo.

Cu un total de 58 de puncte, pilotul de la Napoca Rally Academy este este pe 3 în clasamentul general la jumătatea sezonului. Doar spaniolii Efran Llarena și Nil Solans îl depășesc pe român.

Reclamă

În acest moment, Llarena are 89 de puncte, iar Solans a strâns 65 în primele patru runde, astfel că Tempestini poate spera la un rezultat istoric pentru motorsportul românesc la finalul sezonului din ERC după ce acum șase ani a devenit și campion mondial la juniori.

„Am avut un ritm bun și suntem mulțumiți per total, însă cred că puteam obține ceva mai mult dacă nu aveam o pană chiar pe penultima probă specială și am fost mult mai precauți pe final. Suntem mândri că steagul României e pe podiumul Europeanului, dar mai avem încă jumătate de sezon și e important să ne menținem și de ce nu să putem urca”, a spus Tempestini la finalul raliului.

Reclamă

Următoarea etapă din Campionatul European de Raliuri va avea loc în perioada 1-3 iulie în Letonia, însă până atunci Simone Tempestini va lua startul pe plan intern, în Raliul Bucovinei, etapă programată să aibă loc chiar săptămâna viitoare.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
12:09 Cine îi poate lua locul de titular lui Ștefan Târnovanu la FCSB! Anunțul lui Mihai Stoica: „Nu poți să-i dai gol” 11:53 Programul românilor la Cupa Mondială de haltere. Competiţia e în AntenaPLAY, în perioada 31 martie – 11 aprilie 11:20 VIDEO„E un imbecil!” Cea mai dură reacție despre Fernando Alonso, după incidentul cu George Russell din Australia 11:15 Florin Prunea a anunţat care e jucătorul de la FCSB care „este imposibil să facă parte din lotul României la EURO 2024” 11:05 Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024! Mesajul categoric transmis: „Nu au mari vedete!” 10:10 „Ai antrena FCSB?” Marius Șumudică a oferit imediat răspunsul! Ce a spus despre lupta la titlu 10:00 Tudor Giurgiu, invitatul lui Dan Pavel la AS.ro LIVE. Povești de senzație din lumea filmului 9:54 Proprietarul Formulei 1, gata de o afacere uriașă! Vrea să cumpere MotoGP cu patru miliarde de euro 9:40 „O decizie proastă!” Ionuț Lupescu, reacție categorică după pedeapsa uriașă primită de Dinamo 9:18 Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30) şi Bernadette Szocs – Adriana Diaz (vineri, 08:40), la WTT Champions Incheon 2024 Vezi toate știrile