Închide meniul

Bogdan Marișca țintește a cincea victorie în Raliul Harghitei. Îi poate depăși în topul all time pe Titi Aur și Ludovic Balint

Reclamă

Florian Ceafalău Publicat: 6 mai 2021, 11:53 / Actualizat: 28 aprilie 2023, 19:30

Bogdan Marișca țintește a cincea victorie în Raliul Harghitei. Îi poate depăși în topul all time pe Titi Aur și Ludovic Balint

FRAS

Raliuri

Bogdan Marișca țintește a cincea victorie în Raliul Harghitei. Dublul campion național absolut de raliuri Bogdan Marișca este principalul favorit pentru a câștiga a 29-a ediție a Raliului Harghitei, care va debuta mâine la Odorheiu Secuiesc.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Clujeanul îi poate depăși în topul all time pe legendarii Titi Aur și Ludovic Balint dacă se va impune în runda care programează 12 probe speciale.

În ultimii patru ani, veteranul Campionatului Național de Raliuri a urcat de fiecare dată pe podium, iar în 2017 chiar s-a impus, fiind singurul care a întrerupt hegemonia lui Simone Tempestini, colegul său de la Napoca Rally Academy.

Bogdan Marișca țintește a cincea victorie în Raliul Harghitei

De altfel, pentru acest weekend, Bogdan Marișca a făcut o mișcare strategică interesantă, urmând să îl aibă copilot pe Sergiu Itu, care în mod normal stă în dreapta lui Tempestini atât la etapele interne, cât și în cele internaționale.

„Simone nu va fi prezent, așa că am ales această variantă, Sergiu în locul tatălui său Sebastian, care va fi acum alături de tânărul Victor Supuran. Mergem ca întotdeauna să obținem cât mai multe puncte pentru echipă. Sunt convins că Bogdan și Sergiu vor face o echipă foarte bună”, a spus Marco Tempestini, managerul NRA despre alegerea făcută de Bogdan Marișca.

Reclamă

„Merg să aduc cât mai multe puncte pentru echipă. Este unul dintre raliurile mele favorite, dar totodată și unul dintre cele mai dificile din campionat, așa că orice e posibil. Îmi doresc ca împreună cu Sergiu să obținem o clasare cât mai bună”, a spus Marișca. Acesta va pilota noul Ford Fiesta Rally2, cu care a obținut poziția secundă runda trecută la Brașov.

În total, 84 de echipaje s-au înscris la a patra rundă din acest sezon. Marișca este de altfel și recordmenul de podiumuri la Raliul Harghitei, cu 13 obținute de-a lungul carierei. Duelul său pentru prima poziție din acest an este unul consacrat, contra unui alt nume mare, Dan Gîrtofan, care are la rândul său 12  clasări în Top 3 în Harghita. Un alt pretendent la prima poziție va fi ungurul David Botka, fost campion ERC2 și câștigător al rundei din Odorheiu Secuiesc în 2014.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări
  • Marişca îi poate depăşi pe Titi Aur şi Ludovic Balint
  • Cine îi va fi copilot

A procedat bine Istvan Kovacs când l-a eliminat pe Araujo, în Barcelona - PSG?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
12:59 LIVE VIDEOBernadette Szocs – Manyu Wang e ACUM în AntenaPLAY, în optimile Cupei Mondiale de tenis de masă Macao 2024 12:52 Dennis Man şi-a decis viitorul! Unde va evolua românul din sezonul viitor 12:18 EXCLUSIV AS.ro LIVE„Gigi Becali nu e un mare antrenor” Motivul pentru care patronul FCSB-ului se va încununa campion în acest sezon! 12:00 Tabloul principal al Campionatului Mondial de Snooker! Neil Robertson va lipsi de la Crucible pentru prima oară în 20 de ani! 11:42 Fernando Alonso a dezvăluit ce l-a convins să rămână la Aston Martin: „Probabil e ultimul meu contract” 11:15 AS.ro LIVE | Dan Chilom a fost invitatul lui Dan Pavel. A jucat în Finlanda și are o școală de fotbal! 11:01 Ioan Andone a dat verdictul! Pe cine vede campioană sezonul următor: „A demonstrat” 10:51 Fanii lui Manchester City au găsit singurul vinovat pentru eliminarea din Champions League: „Prostul săptămânii” 10:22 Cristiano Ronaldo a câştigat procesul cu Juventus! Suma uriaşă pe care trebuie să o plătească „Bătrâna Doamnă” 9:53 FotoProteste incendiare la Bayern Munchen – Arsenal! Nimeni nu a scăpat de furia fanilor bavarezi: „Îşi mulg fanii ca pe vaci” Vezi toate știrile
Citește și