Închide meniul

Tragedie la Raliul Dakar 2024! Motociclistul Carles Falcon a murit în urma unui accident grav

Alex Ioniță Publicat: 15 ianuarie 2024, 18:18

Reclamă
Tragedie la Raliul Dakar 2024! Motociclistul Carles Falcon a murit în urma unui accident grav

Tragedie la Raliul Dakar 2024

Carles Falcon / Profimedia

Tragedie la Raliul Dakar 2024! Medicii nu au reușit să îl stabilizeze pe Carles Falcon, care a suferit un accident grav în etapa a 2-a a competiției.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pilotul spaniol Carles Falcon, care a suferit un accident pe 7 ianuarie în timpul etapei a doua a Dakar 2024, a murit luni, a anunţat echipa sa într-un comunicat, notează news.ro.

Tragedie la Raliul Dakar 2024

„Carles a decedat luni, 15 ianuarie. Echipa medicală a confirmat că leziunile neurologice provocate de stop cardiorespirator în momentul accidentului au fost ireversibile”, a precizat echipa Twintrail Racing Team.

Motociclistul spaniol (45 de ani), care participa la al doilea său Dakar, a trebuit să fie resuscitat la faţa locului în urma unui stop cardiac, înainte de a fi transferat cu elicopterul la spitalul Al Duwadimi, la vest de Riad.

El se afla în comă de opt zile şi suferea de „o fractură a vertebrei C2”. De asemenea, echipa a precizat că acesta suferea de edem cerebral.

Reclamă
 
View this post on Instagram
 
A post shared by TwinTrail Racing Team (@twintrailracingteam)

El mai participase la Dakar în urmă cu doi ani, iar coechipierul său de atunci, Isaac Feliu, a suferit şi el un accident grav, care l-a ţinut în comă timp de mai multe săptămâni. Feliu a revenit în acest an în competiţie şi făcea parte din Twintrail Racing Team, la fel ca şi Falcon.

Raliul Dakar 2024, traseu de 7.891 de kilometri şi un format inedit

Parcursul celei de-a cincea ediţii consecutive a Raliului Dakar în regatul saudit este unul foarte selectiv pentru participanţi, printre care se numără şi românul Emanuel Gyenes (moto).

Reclamă 4 / 0/3

„Am acceptat provocarea ca organizatori de a proiecta cea de-a cincea ediţie în Arabia Saudită, ca fiind cea mai incitantă din această serie actuală”, a precizat David Castera, directorul evenimentului.

Piloţii se vor confrunta și cu imensitatea deşertului Empty Quarter. După o specială scurtă (118 km), dar cu „100% nisip”, etapa a şasea, în lungime de 818 km, din care 584 km probe speciale, se va desfăşura pe parcursul a două zile, cu format inedit, „48 h crono”, timp în care concurenţii vor fi nevoiţi să se descurce pe cont propriu.

Implicaţi în această aventură, motocicliştii şi echipajele vor primit din partea organizatorilor câte un cort, un sac de dormit şi o raţie de mâncare. În aceste condiţii sumare, aceştia nu vor putea primi niciun ajutor din exterior şi nu vor putea comunica cu echipele lor până în seara următoare.

Cea mai lungă etapă a Raliului Dakar 2024 va fi etapa a şaptea, care va măsura în total 873 km, inclusiv 483 km cronometraţi, în timp ce penultima zi de cursă (Alula-Yanbu) se va desfăşura pe un teren care a chinuit pneurile anul trecut, la debutul raliului.

Raliul Dakar se desfășoară în perioada 5 – 19 ianuarie 2024.

Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
17:05 Sporting – Portimonense LIVE VIDEO în AntenaPLAY (20:00)! Boavista – Gil Vicente se joacă de la 17:30. Spectacol în Liga Portugal 17:04 Antrenorul care a fost ofertat de Dan Șucu și Victor Angelescu! Variantă surpriză pentru Rapid: „Am primit semnale” 16:48 Ce se întâmplă cu Florinel Coman, după accidentarea suferită! Elias Charalambous a făcut anunțul: „Nu vrem asta!” 16:44 VIDEOApărare eroică a României în meciul cu Japonia, de la Campionatul Mondial de hochei, Divizia 1, Grupa A 15:55 VIDEOOvidiu Ionescu a debutat cu o victorie pe tabloul principal la Saudi Smash 2024, exclusiv în AntenaPLAY 15:50 UPDATELeeds – Southampton a fost live, în AntenaPLAY. Leeds a ratat promovarea directă în Premier League! Ipswich a promovat! 15:45 VIDEORomânia – Japonia 4-2 a fost în AntenaPLAY! Victoria ISTORICĂ pentru tricolori la Campionatul Mondial de hochei 15:31 Anunț important despre Radu Drăgușin! Ce se întâmplă cu românul, după ce Florin Manea a spus că ar putea pleca de la Tottenham 15:27 Jucătorii de la U Cluj vor să o retrogradeze pe Dinamo! Prima anunțată în vestiar pentru o victorie în fața „câinilor” 15:15 VIDEOProgramul complet al Marelui Premiu de la Miami! Max Verstappen, în pole position în cursa de sprint Vezi toate știrile
Citește și