Închide meniul

Kyren Wilson, primul finalist al Campionatului Mondial de snooker 2024! A câştigat 8 dintre ultimele 10 frame-uri

Dan Roșu Publicat: 4 mai 2024, 19:07

Reclamă
Kyren Wilson, primul finalist al Campionatului Mondial de snooker 2024! A câştigat 8 dintre ultimele 10 frame-uri

Kyren Wilson, primul finalist al Campionatului Mondial de snooker 2024

Kyren Wilson, primul finalist al Campionatului Mondial de snooker 2024 - Profimedia Images

Kyren Wilson este primul finalist al Campionatului Mondial de snooker 2024. Englezul de 32 de ani s-a calificat în ultimul act, după ce l-a învins pe David Gilbert, cu 17-11.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Primele două sesiune ale semifinalei de la Crucible au fost echilibrate, astfel că scorul a fost egal, 8-8. A fost şi 9-9, înainte ca numărul 12 mondial să îşi adjudece opt dintre ultimele 10 frame-uri ale semifinalei de la Sheffield.

Kyren Wilson, primul finalist al Campionatului Mondial de snooker 2024

Englezul din Kettering speră să devină cel de-al 32-lea campion mondial, dar şi cel mai slab clasat din 2006, de la Graeme Dott. Aceasta este şi finala cu numărul 14 din cariera lui Kyren.

Pentru David Gilbert, aceasta este a doua semifinală a carierei. El a mai fost învins şi de John Higgine, în 2019, cu 17-16. Eşecul de sâmbătă îl va ţine în continuare în afara topului 16.

Kyren Wilson va juca în finală împotriva învingătorului dintre Jak Jones şi Stuart Bingham. Galezul care l-a eliminat pe Judd Trump în sferturi conduce cu 13-10, înaintea sesiunii decisive.

Reclamă

Pentru Wilson, aceasta este a doua finală a carierei, la Sheffield. În prima, Kyren nu a contat în faţa lui Ronnie O`Sulliavan, în 2020, „Racheta” impunându-se cu un sever 18-8.

„Atunci am avut emoții mari în prima sesiune și mă simțeam distrus și din punct de vedere fizic, pentru că e un turneu lung și obositor, te seacă. Acum am altă experiență, mă simt mult mai proaspăt.

Nu pot spune că știu foarte multe în termeni de cum trebuie tratată o finală de Mondial, dar am experiența din 2020. Plus, am încercat să învăț de la cei cu mai multă experiență cum trebuie pregătite astfel de meciuri, sunt convins că voi arăta altfel de această dată”, a spus Wilson.

Reclamă 4 / 0/3

Ronnie O`Sullivan şi-a ales favoritul la câştigarea Campionatului Mondial de snooker

Ronnie O`Sullivan şi-a ales favoritul la câştigarea Campionatului Mondial de snooker. „Racheta” a părăsit competiţia de la Crucible încă din faza sferturilor. Septuplul campion mondial a fost învins de Stuart Bingham (13-10).

Şi tocmai „Ball-run” este cel despre care crede că poate merge până la final la Sheffield, acolo unde Bingham s-a impus în 2015. Ajuns şi el la 47 de ani, Stuart vine după un sezon care poate fi considerat slab, cu sferturi la turnee pe puncte doar la Scottish Open.

Asta nu l-a împiedicat să treacă pe tabloul principal de 3 jucători din Top 20, Gary Wilson, Jack Lisowski şi Ronnie O’Sullivan. Pentru un loc în finală, el joacă împotriva galezului Jak Jones. În cealaltă semifinală, se întâlnesc David Gilbert şi Kyren Wilson.

„Am fost surprins să îl văd pe Stuart jucând atât de bine pentru atât de mult timp. A făcut breakuri consistente, după perioada mai puţin reuşită din ultimele sezoane a fost impresionant să îl văd la acest nivel.

M-am uitat la câteva frameuri din meciul lui cu Jack Lisowski şi cineva mi-a spus că a reuşit doar 3 breakuri de peste 50 de puncte în tot meciul. Nu mă aşteptam să vină cu un asemenea snooker contra mea, să puncteze cu atâta constanţă. A fost fantastic să îl urmăresc, cred că poate merge până la capăt”, a spus Ronnie, citat de Eurosport.

 

Reclamă
Citește și:

Rămâne Edi Iordănescu la naţională şi după EURO 2024?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:16 LIVE VIDEODanemarca – Elveția şi Letonia – Suedia sunt ACUM în AntenaPLAY. Canada – Finlanda (17:20). Spectacol la CM de hochei 13:55 LIVE VIDEOA treia sesiune de antrenamente a Marelui Premiu de la Imola e ACUM în AntenaPLAY. Cursa e pe Antena 1, duminică, de la ora 15:45 13:22 Bolton – Oxford United LIVE VIDEO (18:15) în AntenaPLAY. Play-off-ul de promovare în Championship se joacă pe Wembley 12:50 Larry Ten Voorde va pleca din pole-position la Porsche Mobil 1 Supercup Imola 2024. Cursa e duminică (12:45, AntenaPLAY) 12:37 „L-a trimis să se bucure de pensie”. Grecii nu au avut milă de Fatih Terim, după ce Răzvan Lucescu i-a grăbit demiterea 12:35 Ovidiu Popescu, la un pas de a fi deturnat din drumul spre Sepsi de o altă rivală de Liga 1 a FCSB-ului. Anunţ de ultimă oră 11:50 VIDEONoel Leon a câştigat sprintul din Formula 3 de la Imola, LIVE în AntenaPLAY! Cursa e duminică, ora 9:30, în AntenaPLAY 11:49 Reacţia lui Marius Lăcătuş, după atacul brutal al CSA Steaua la adresa FCSB: „Sunt sigur că vor acţiona!” 10:42 FotoMeseriile pe care le au cei doi băieţi ai lui Florin Răducioiu: „Nu trebuie să le fie ruşine! Aş fi vrut să facă mai mult!” 10:42 Lewis Hamilton, luat la ţintă de Max Verstappen şi Fernando Alonso la Imola: „Crede că e singur pe circuit” Vezi toate știrile
Citește și