Închide meniul
VIDEO

Shaun Murphy – Kyren Wilson 10-7. „Magicianul”, campion în Tour Championship! Finală spectaculoasă, în AntenaPLAY!

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 3 aprilie 2023, 0:15 / Actualizat: 3 aprilie 2023, 17:24

Shaun Murphy – Kyren Wilson 10-7. „Magicianul, campion în Tour Championship! Finală spectaculoasă, în AntenaPLAY!

Shaun Murphy - Kyren Wilson 10-7, în finala Tour Championship

"Magicianul" Shaun Murphy, campion în Tour Championship / Profimediaimages

Shaun Murphy – Kyren Wilson 10-7, în finala Tour Championship. Shaun Murphy a pus mâna pe trofeul de la Tour Championship, LIVE în AntenaPLAY. Acesta a fost ultimul turneu înaintea Campionatului Mondial de la Sheffield.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Shaun Murphy l-a învins pe Kyren Wilson pentru a 10-a oară în cele 14 meciuri directe. A făcut-o în stil de mare campion. A revenit de la 0-4 şi a reuşit să triumfe în Tour Championship. Luna trecută câştigase şi Players Championship, la Wolverhampton, după o finală cu Ali Carter, scor 10-4.

Nu îmi vine să cred. Sunt extrem de fericit! Este pentru prima dată când câştig două turnee de asemenea nivel într-un singur sezon. Cariera mea a tot avut urcuşuri şi coborâşuri, trebuia să fie mai bună. Dar în ultimele luni am avut o creştere de formă. Sunt încântat.

Înainte de orice, vreau să spun că Kyren este un model pentru toată lumea, un profesionist. Face totul aşa cum trebuie. Urmează performanţe importante pentru el, nu am niciun dubiu„, a declarat Shaun Murphy la finalul meciului.

Shaun Murphy – Kyren Wilson 10-7. Shaun Murphy, campion în Tour Championship

Update 00.15: Kyren Wilson – Shaun Murphy 7-10. Victorie! „Magicianul” a reuşit să câştige finala Tour Championship. Este campionul campionilor!

Reclamă

Update 23.55: Kyren Wilson – Shaun Murphy 7-9. „Magicianul” mai are nevoie de un singur frame pentru a devenit campion în Tour Championship!

Update 23.40: Kyren Wilson – Shaun Murphy 7-8. Wilson rezistă. Murphy reuşise o lovitură senzaţională, cu efect. A introdus bila verde după ce era în poziţie de snooker. A gafat apoi şi i-a permis lui Kyren să facă 7-8.

Update 23.30: Kyren Wilson – Shaun Murphy 6-8. Murphy a câştigat două frame-uri la rând şi a luat un avans important! Este la doi paşi de câştigarea trofeului.

Reclamă 4 / 0/3

Update 22.40: Kyren Wilson – Shaun Murphy 6-6. Dramatismul continuă. Echilibru perfect pe tabelă.

Update 22.10: Kyren Wilson – Shaun Murphy 6-5. Wilson a trecut în avantaj după un frame extrem de tensionat. A reuşit o lovitură de senzaţie la o bilă roşie, când scorul era 66-15. Shaun a avut dificultăţi cu loviturile de siguranţă.

Update 21.40: Kyren Wilson – Shaun Murphy 5-5. Este din nou egalitate. Break de 131 de puncte reuşit de Murphy. Putea fi mai mare dacă numărul 6 mondial introducea şi bila neagră.

Update 21.20: Kyren Wilson – Shaun Murphy 5-4. „Magicianul” a greşit o lovitură uşoară, la o bilă roşie care era în apropierea buzunarului, iar Wilson a profitat. Acesta a făcut 5-4 şi a oprit seria de 4 frame-uri la rând ale lui Murphy!

Update 21.00: A început sesiunea de seară a finalei!

Update 17.40: Kyren Wilson – Shaun Murphy 4-4. Egalitate! Murphy a încheiat perfect pentru el prima sesiune. Wilson se poate bucura că a venit pauza!

Update 17.40: Kyren Wilson – Shaun Murphy 4-3. Revenire spectaculoasă a lui Murphy. Wilson a rămas într-un snooker, în spatele bilei verzi, şi a avut mari dificultăţi. Shaun Murphy a profitat şi a reuşit să închidă masa!

Reclamă

Update 17.20: Kyren Wilson – Shaun Murphy 4-2. Un nou frame câştigat de „Magician”, care începe să pună presiune pe adversarul său.

Update 16.50: Kyren Wilson – Shaun Murphy 4-1. Pauza l-a ajutat pe Murphy, care şi-a încheiat seria neagră după revenirea la masă.

Update 16.35: Kyren Wilson – Shaun Murphy 4-0. Probleme tot mai mari pentru Murphy. Break de 111 puncte pentru Wilson, care joacă din ce în ce mai bine.

Update 16.15: Kyren Wilson – Shaun Murphy 3-0. Kyren a reuşit să se distanţeze pe tabelă! Engelzul în vârstă de 31 de ani a reuşit să se impună după un frame extrem de încins. A profitat de mai multe erori făcute de „Magician” şi a făcut 3-0. Îl ajută loviturile de distanţă!

Update 15.45: Kyren Wilson – Shaun Murphy 2-0. Wilson a reuşit să îşi mai treacă un frame în cont!

Update 15.20: Finala începe cu un break de 108 produs de Kyren Wilson, care conduce cu 1-0.

Update 15.00: Începe meciul dintre Shaun Murphy și Kyren Wilson. Meciul este comentat de colega noastră Sonia Simionov și de Costin Neaga, ambii campioni naționali la biliard.

Pentru a ajunge în ultimul act, Kyren Wilson a trecut lejer de două nume importante din circuit, 10-4 cu Ali Carter și 10-5 cu Ding Junhui. De partea cealaltă, campionul mondial din 2005 a avut mai mult de muncă. I-a eliminat pe Robert Milkins (10-8) și pe cvadruplul campion mondial, Mark Selby, în decisiv.

Aceasta va fi a 14-a întâlnire directă dintre cei doi englezi. ”Magicianul” conduce cu 9-4. Precedentul duel dintre cei doi a venit în semifinala de la 2023 Players Championship, unde Murphy a trecut de adversarul său, cu 6-3. Este a doua oară când cei doi se întâlnesc în ultimul act al unui turneu. Precedenta finală a fost câștigată categoric de Murphy, cu 9-1, în 2020, la Openul galez.

În acest an, Murphy şi-a trecut în cont şi un trofeu. A câştigat Players Championship, după o finală dominată clar, 10-4 cu Ali Carter. De cealaltă parte, jucătorul de 31 de ani s-a impus la European Masters, cu un convingător 9-3 în fața lui Barry Hawkins, în finală. Pentru el, trofeul a fost al cincilea al carierei.

Premii spectaculoase la Tour Championship

Premiile totale de la Tour Championship nu sunt de neglijat și ajung la 380.000 de lire sterline. Cel care va pune mâna pe trofeu va încasa și un cec în valoare de 150.000 de lire sterline. Anul trecut, Neil Robertson a triumfat după o finală epică cu John Higgins (10-9).

Aceasta este a cincea ediție a Tour Championship, precedentele patru fiind câștigate de Ronnie O’Sullivan (2019), Stephen Maguire (2020) și Neil Robertson (2021 și 2022).

Ryan Day, break de 147 la Hull

Ryan Day a făcut break-ul maxim, la Tour Championship, LIVE în AntenaPLAY, în duelul cu Mark Selby, din sferturile de finală ale competiţiei de la Hull.

La scorul de 2-0 pentru cvadruplul campion mondial, galezul de 43 de ani a reuşit break-ul de 147 de puncte, al treilea din carieră. Totul a început cu o bilă roşie de distanţă executată perfect.

Apoi, un alt moment special a venit la ieşirea către penultima bilă roşie. Mai mult, a urmat cea mai bună lovitură a lui din meci, în urma căreia a rămas perfect la bila neagră. A urmat încă o bilă roşie senzaţională, după care restul a venit de la sine.

La final, Mark Selby l-a felicitat pentru una dintre loviturile spectaculoase de pe finalul break-ului. Galezul a fost evident aplaudat la scenă deschisă.

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
18:07 Doliu în fotbalul românesc! A murit portarul cu care Universitatea Craiova a cucerit primul titlu! 18:02 Ce se întâmplă cu Dorin Rotariu, la două luni de la plecarea de la FCSB! Unde vrea să evolueze: „În vară va semna!” 18:00 FC Botoşani – Dinamo, 19:30, LIVE TEXT. Meci capital în lupta pentru evitarea retrogradării. Echipele de start 17:32 Ronnie O’Sullivan a spus care e sportul la care ar fi fost campion mondial dacă nu ar fi jucat snooker: „Eram talentat” 17:25 LIVE SCOREFC Voluntari – FCU Craiova 0-0. Meci crucial în lupta pentru salvarea de la retrogradare. Ilfovenii joacă în 10! 17:20 Revenire la FCSB, pentru duelul cu Sepsi! Elias Charalambous a făcut anunţul: „E 100% pregătit!” 17:07 Marius Şumudică, considerat „cea mai bună variantă” pentru Rapid! Mesaj ferm transmis de Daniel Niculae 16:33 Gică Hagi, verdict despre transferul lui Florinel Coman în Qatar: „Să fie clar!” 16:23 VideoCamelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 23 aprilie 2024 16:00 Daniel Niculae a rupt tăcerea după o lună de când e cercetat în libertate: „Prin această mizerie de dosar s-a aruncat cu noroi” Vezi toate știrile
Citește și