Închide meniul

Mark Selby – Luca Brecel e finala Campionatului Mondial. ”The Jester” l-a învins în semifinale, 17-15, pe Mark Allen

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 30 aprilie 2023, 10:19

Mark Selby – Luca Brecel e finala Campionatului Mondial. ”The Jester” l-a învins în semifinale, 17-15, pe Mark Allen

Mark Selby - Luca Brecel e finala Campionatului Mondial

Mark Selby, în timpul unui meci / Profimedia

Mark Selby – Luca Brecel e finala Campionatului Mondial. Asta după ce englezul l-a învins pe Mark Allen, cu 17-15, și a ajuns pentru a șasea oară în ultimul act de la Crucible. Acolo îl așteaptă belgianul care a avut doupă reveniri istorice, cu Ronnie O’Sullivan și cu Si Jiahui.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Chiar dacă ambii jucători au recunoscut că nu a fost cel mai spectaculos meci, finalul a fost unul în care cei doi și-au împărțit seriile. Ultima sesiune a pornit de la 11-10 pentru Selby, care a ajuns la 16-10. Atunci, a venit rândul lui Allen să ia cinci frameuri la rând și scorul a devenit 16-15.

Mark Selby – Luca Brecel e finala Campionatului Mondial

Atunci, Allen a atacat o bilă roșie de distanță, a ratat, iar Selby a adunat 64 de puncte, înainte să piardă poziția. Totuși, el s-a trezit din nou la masă și a mai pus 28 de puncte pentru calificarea în cea de-a 33-a finală a carierei.

”Tot respectul pentru Mark, pentru că a revenit de la 16-10. Niciunul dintre noi nu a jucat senzațional, dar el și-a găsit forma la final. Dacă ajungeam la 16-16, orice era posibil. Crucible e un loc special. Este o miză uriașă. Voi da totul în finală și sper că va fi de ajuns. Pe de altă parte, ar fi incredibil pentru Luca și pentru snooker dacă el se va impune”, a spus Selby, citat de wst.tv.

Mark Allen a ratat locul 1 mondial

De cealaltă parte, miza nord-irlandezului era una uriașă. Pe lângă că ar fi jucat prima finală de Mondial a carierei, el ar fi ajuns pe locul 1 mondial, depășindu-l pe Ronnie O’Sullivan. A fost a doua lui semifinală la Sheffield, după cea pierdută cu John Higgins, în 2009.

Reclamă

”Sunt dezamăgit că nu am jucat cel mai bun snooker al meu aproape pe toată durata meciului. Am putut sta toată seara aici, ceea ce arată că forma mea fizica s-a îmbunătățit. E un lucru la care voi mai lucra. Trebuie să iau lucrurile pozitive de la acest sezon. Am câștigat trei turnee, am mai atins alte semifinale și asta fără să joc la cel mai înalt nivel, la unele turnee. Totuși, sunt frustrat că nu am jucat mai bine”, a comentat și Allen, campion în acest sezon la World Grand Prix, UK Championship și Openul nord-irlandez.

Luca Brecel, surpriza din 2023

Belgianul Brecel a reușit în semifinale cea mai mare revenire din istoria competiției. A devenit primul jucător care câștigă un meci, după ce a fost condus la o distanță de 9 frame-uri (14-5). Partida cu Si Jiahui s-a încheiat cu un incredibil 17-15.

”A fost incredibil. La 14-5, mă gândeam că voi pierde înainte de ultima sesiune. Ultimele 5 frame-uri ale serii au fost uriașe, mai ales că el a ratat bila verde care îl putea duce la 15-9. A fost un semn pentru mine că pot crede în continuare. El nu prea a ratat nimic în primele două sesiuni.

Reclamă 4 / 0/3

Azi am fost la cel mai înalt nivel al meu și am avut și noroc. Am simțit presiunea la 16-15, dar am jucat bine. Nu mă așteptam la această finală. Nu m-am antrenat prea mult înainte de turneu, am vrut să vin aici fără așteptări. Aș fi putut pierde cu Walden în primul tur, dar am jucat atât de bine la finalul meciului și de atunci am devenit mai puternic. Mă voi simți bine în finală, pentru că nu trebuia să fiu aici. E un bonus. Nu există nicio presiune pe mine, doar dacă va fi strâns scorul spre final. Voi merge pe jocul meu și va fi uimitor”, a spus Brecel.

Si Jiahui va urca de pe locul 80, până pe 36. ”Sunt dezamăgit, dar adversarul meu a jucat aproape perfect în ultimele două sesiuni, iar loviturile mele de siguranță nu au fost atât de bune. Am realizat că am niște lucruri în jocul meu pe care trebuie să le îmbunătățesc. Voi merge spre sezonul viitor crezând că pot învinge orice adversar”, a spus și chinezul de 20 de ani.

Recomandări
Citește și:

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:13 „S-a lăsat ispitit de bani!” Helmut Duckadam, atac direct la adresa lui Andrei Vlad! Verdict dur despre rezerva de la FCSB 20:03 George Puşcaş a fost operat! Cât va lipsi de pe teren atacantul naţionalei 19:27 Dorinel Munteanu şi-a luat la ţintă jucătorii după înfrângerea cu UTA: „Greşeli de curtea şcolii, dezamăgirea e mare” 19:26 „Am urmărit tot sezonul!” Federico Piovaccari nu a uitat-o pe FCSB! Mesaj superb pentru jucătorii lui Gigi Becali 19:12 Sorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 la WTA Madrid Open! A învins-o pe Alexandra Eala cu 6-3, 6-7 (6/8), 6-4 19:12 FotoJucătorii legendari ai lui Dinamo s-au reunit, la 40 de ani de la meciul cu Liverpool, din semifinalele Cupei Campionilor! 18:53 S-a schimbat formatul de la Billie Jean King Cup! Cum este afectată echipa națională a României 18:38 UTA – Oţelul 3-1. Mircea Rednic, pe primul loc în playout! Arădenii au făcut spectacol la meciul cu echipa lui Dorinel Munteanu 18:35 FotoOlimpiu Moruţan a fost operat chiar de ziua lui! Anunţul presei din Turcia 18:24 Reacția lui Carlo Ancelotti, după ce Xavi a decis să rămână la Barcelona. Mesaj sincer despre decizia rivalului Vezi toate știrile
Citește și