Închide meniul

A murit marchizul de Bute, coechipierul pe care Senna l-a dorit la ”Lotus”! O proprietate i s-a vândut cu 45.000.000 £!!!

Reclamă

Cătălin Oprișan Publicat: 23 martie 2021, 18:00

A murit marchizul de Bute, coechipierul pe care Senna l-a dorit la ”Lotus”! O proprietate i s-a vândut cu 45.000.000 £!!!

Johnny Dumfries, marchiz de Bute, a concurat un singur sezon în F1, coechipier cu Ayrton Senna

John Colum Crichton-Stuart, al 7-lea Marchiz de Bute, s-a născut într-o familie de aristocrați, descendentă din Prim Ministrul Marii Britanii. Logic, n-a avut nicio problemă financiară și, după ce a terminat ”Ampleforth College”, și-a dorit o carieră în sporturile cu motor. A preferat să fie prezentat drept Johnny Dumfries, fără a se făli cu titlul său de noblețe. A ”erupt” în 1984, în F3.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În 1986, Ayrton Senna nu l-a vrut drept coechipier pe Derek Warwick, așa că Dumfries a ajuns lângă brazilian, la scuderia ”JPS Team Lotus”, fiind considerat un pilot de mijloc. A concurat în 15 Mari Premii (n-a ajuns la Monaco), cu un motor ”Renault”, și a prins poziția a 13-a la final, cu trei puncte, acesta fiind unicul său sezon. A plecat, fiind înlocuit cu japonezul Satoru Nakajima, ca parte a înțelegerii ca scuderia să utilizeze motoarele ”Honda”. 

N-a rămas departe de circuite și, în 1988, a câștigat Cursa de 24 de ore de la Le Mans, cel mai mare succes al carierei sale. După ce s-a retras, a intrat în topul celor mai bogați oameni din Scoția. În 2008, averea sa era estimată la 125.000.000 de lire sterline. Își petrecea vacanțele pe insula proprie și, cu câțiva ani în urmă, o vilă i s-a vândut cu 45.000.000 de lire sterline. În decembrie anul trecut, a fost acuzat că încălcat restricțiile Covid-19, deplasându-se pe Insula Bute.

Căsătorit de două ori, cu patru copii, Johnny Dumfries a decedat la 62 de ani. 

Reclamă
Recomandări

A procedat bine Istvan Kovacs când l-a eliminat pe Araujo, în Barcelona - PSG?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
16:01 „Se rupe” Arena Naţională la derby-ul FCSB – Rapid! Câte bilete s-au vândut deja la meciul ce poate decide matematic titlul! 15:44 Oţelul Galaţi – U Cluj LIVE TEXT (20:30). Corvinul Hunedoara îşi aşteaptă adversara din finala Cupei României. Echipe probabile 15:12 Alex Chipciu, uluit de reacţiile la adresa lui Vlad Chiricheş: „Mi se pare incredibil că lumea a crezut că nu e” 15:06 Oferta pe care a făcut-o Gigi Becali pentru Juan Bauza şi răspunsul pe care l-a dat Adrian Mititelu! 14:17 Au început negocierile cu Carlos Sainz! Ce echipe sunt pe urmele pilotului spaniol: „Are o ofertă foarte profitabilă” 14:01 Valentin Mihăilă a decis unde va juca sezonul viitor! Ce se întâmplă în aceste momente cu colegul lui Dennis Man de la Parma 13:51 VIDEOBernadette Szocs – Manyu Wang 1-4 a fost în AntenaPLAY, în optimile Cupei Mondiale de tenis de masă Macao 2024 13:33 EXCLUSIV AS.ro LIVEExpertul din fotbal care crede că Adrian Mutu a fost „lucrat” de jucătorii lui CFR Cluj: „Nu au vrut să joace” 12:52 Dennis Man şi-a decis viitorul! Unde va evolua românul din sezonul viitor 12:18 EXCLUSIV AS.ro LIVE„Gigi Becali nu e un mare antrenor” Motivul pentru care patronul FCSB-ului se va încununa campion în acest sezon! Vezi toate știrile
Citește și