Închide meniul

"3 oameni îl pot învinge pe Rico!" Florian Ceafalău, despre cine îi poate lua coroana regelui kickboxingului

Reclamă

Florian Ceafalău Publicat: 31 ianuarie 2021, 11:14

"3 oameni îl pot învinge pe Rico!" Florian Ceafalău, despre cine îi poate lua coroana regelui kickboxingului

GLORY

Rico Benny Badr Hari

Rico Verhoeven a luptat aseară în gala GLORY din Rotterdam, acolo unde a câștigat fără mare efort o piramidă de 4 oameni. Olandezul trebuia să își pună în joc centura de campion în fața lui Jamal Ben Saddik, dar marocanul s-a accidentat în urmă cu 10 zile și a renunțat la meci.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În schimb, Rico a avut în față o piramidă ce abia l-a făcut să transpire. Hesdy Gerges nici măcar nu a venit să câștige, în primul meci, bazându-se doar pe lovituri joase de picior, iar să îl bați pe Rico folosind low kick-uri e ca si când ai încerca să tai un copac cu cuțitul de bucătărie. În finală a fost și mai rău. Khbabez, săracul, a făcut un meci eroic cu Rigters în semifinale, dar cu Rico nu a rezistat mai mult de două low kick-uri. Olandezul l-a adunat de pe jos după prima rundă, i-a mulțumit pentru prezență și toată lumea s-a dus acasă mulțumită. 

Rico a părut invincibil. Dar este?

Nici pe departe. Olandezul poate fi bătut. Întrebarea este ce tip de luptător poate face asta.

În primul rând trebuie stabilit de la început că Rico nu poate fi bătut în multe feluri. Nu poți să lovești mai mult ca el, nu poți să îl obosești, nu îi poți da peste picioare și așa mai departe. Fizicul impresionant, alături de capacitatea imensă de efort și de calitățile tehnice foarte bune îl fac pe Rico aproape invincibil. Aproape!

Rico a demonstrat în meciurile cu Badr Hari, dar și în celelalte meciuri, că este vulnerabil pe schimburi de lovituri, atunci când adversarul lovește odată cu el. Chiar și în meciul cu Gerges, acesta a reușit să îl pună pe călcâie pe Rico după ce a conectat o lovitură într-un schimb pe corzi. Sunt cel puțin 3 oameni care au această capacitate de a-l face KO pe Rico pe schimburi de lovituri.

Reclamă

1. Benjamin Adegbuyi

Benny este unul dintre cei mai buni puncheri din GLORY. Românul a impresionat prin capacitatea sa de KO încă de la primele meciuri, din Superkombat, iar rezultatul meciului cu Badr Hari nu face decât să confirme puterea pe care o are Benny în ambele brațe. Cele două meciuri pe care le-a avut cu Rico au fost în 2015, iar Benny a evoluat mult de atunci, atât ca nivel cât și ca experiență. Faptul că se antrenează cu Rico poate fi un dezavantaj, dar și un avantaj pentru Benny. Cert este că românul este printre puținii grei ce îl pot pune jos pe Rico pe schimburi de lovituri.

2. Badr Hari

Da, ați citit bine. ”Defunctul” Badr Hari. Marocanul nu poate fi scos din calcul niciodată. Sunt de acord că nu poate câștiga o decizie cu Rico, dar Badr poate să facă KO oricând pe oricine, lucru ce s-a văzut în meciurile cu Rico și Benny. Pe Rico l-a pus jos de două ori înainte să îi cedeze corpul, iar pe Benny a fost foarte aproape să îl facă KO, înainte ca românul să aibă o revenire ca în filmele cu Rocky. Dintre toate cele 14 meciuri câștigate la rând de Rico, cele două cu Badr Hari au fost cele mai grele, deși rezultatul final nu arată acest lucru.

3. Gokhan Saki 

Acest Mike Tyson al kickboxingului, Saki este unul dintre cei mai buni puncheri din istoria recentă a sportului. Chiar dacă nu a mai luptat din 2015 pe kick, perioadă în care a avut o tentativă de carieră în UFC, Saki poate fi oricând o variantă dificilă pentru Rico. Capacitatea lui Saki de a lovi pe schimburi s-a văzut și în meciul de tristă amintire cu Daniel Ghiță din 2013, când o stângă pe contră a însemnat începutul sfârșitului. Este exact genul de sportiv ce îi poate pune probleme lui Rico. Bineînțeles că nici Saki nu este în stare să câștige un meci de 5 runde cu Rico, dar are cu siguranță capacitatea de a-l pune jos pe olandez pe schimburi, acolo unde actualul campion este vulnerabil.

Reclamă 4 / 0/3

Așadar, lista mea de 3 oameni ce îl pot îngenunchea pe Rico este formată din Benny, Badr și Saki. Faptul că aceștia au capacitatea de a-l face KO pe Rico nu înseamnă că o să îl și facă, dar au o șansă bună de luat în seamă. Până la urmă nimeni nu este invincibil, chiar și Ahile avea un ”călcâi vulnerabil”, iar acesta este, în cazul lui Rico, bărbia.

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:40 Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească 22:35 VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter 22:26 Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024 22:14 FotoGest fabulos făcut de Florinel Coman, după ce a marcat în Sepsi – FCSB! Cum a „sărbătorit” alături de Vlad Chiricheş 22:01 Jaqueline Cristian, revenire de senzaţie la Madrid! Românca s-a calificat în turul 2 după un meci incredibil 22:00 LIVE VIDEOAEK – Panathinaikos se joacă ACUM în AntenaPLAY! Duel pentru titlu în Grecia! Aris – Olympiacos s-a încheiat 1-1 21:47 Gică Hagi a auzit cât vrea să plătească Gigi Becali pentru Louis Munteanu şi a făcut anunţul momentului: „La suma aia…” 21:40 LIVE TEXTSepsi – FCSB 1-2. David Miculescu a dat lovitura! Florinel Coman, schimbat după ce a deschis scorul 21:39 „Gică Hagi e profesor universitar!” Ilie Dumitrescu, laude la scenă deschisă pentru „Rege”, după Farul – Rapid 3-1 21:25 Unirea Slobozia a promovat în Liga 1 pentru prima oară în istorie! Echipa lui Adrian Mihalcea, succes pe terenul lui CS Mioveni Vezi toate știrile
Citește și