Închide meniul

AS.ro îți prezintă 5 meciuri de box și MMA pe care nu trebuie să le ratezi în primăvara aceasta

Florian Ceafalău Publicat: 2 aprilie 2021, 11:42

Reclamă
AS.ro îți prezintă 5 meciuri de box și MMA pe care nu trebuie să le ratezi în primăvara aceasta

Profimedia Images

Canelo Alvarez

Meciuri tari de box și MMA în această primăvară. Nume cunoscute din cele două sporturi au deja agenda plină, fanii urmând a putea vedea la treabă până la începutul verii nume mari ca Andy Ruiz, fostul campion al greilor, Canelo Alvarez, unul dintre cei mai buni boxeri din lume, sau vedetele din MMA, Usman, Masvidal, Chandler și Oliveira.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

17 aprilie – Jake Paul vs Ben Askren – Atlanta

Primul mare meci al acestei primăveri este cel dintre vedeta Youtube Jake Paul și fostul campion de MMA și super luptător olimpic, Ben Askren. Cei doi vor boxa într-un meci ce este criticat de mulți fani ai boxului, dar care va fi cu siguranță urmărit. Jake Paul este una dintre vedetele ce au început să boxeze în ultimii ani cu tot felul de vedete. De data aceasta și-a ales un adversar din MMA. Ben Askren a avut performanțe uriașe în lupte libere și apoi în MMA, dar nu este recunoscut pentru calitățile sale de boxer, ci de wrestler. Meciul va fi extrem de interesant, dacă Askren va câștiga putând însemna începutul finalului pentru aceste meciuri hibrid.

24 aprilie – Usman vs Masvidal, Florida

Cel mai așteptat meci al aceste primăveri în MMA. Cei doi sunt rivali de ceva timp, Usman având și o victorie asupra lui Masvidal anul trecut. Dacă Masvidal este un luptător fără un palmares impresionant, dar care a ajuns în meciuri importante datorită imaginii sale, Usman este unul dintre cei mai buni luptători de pe planetă. Acesta este neînvins în UFC, și are doar o înfrângere în cele 19 meciuri din carieră. Confruntarea va fi foarte interesantă în special prin prisma rivalității dintre cei doi.

2 mai – Andy Ruiz vs Chris Arreola – California

Un alt meci extrem de interesant este cel dintre Andy Ruiz și Chris Arreola. Ruiz a devenit primul campion mondial, la box, la categoria grea, ce provine din Mexic. Acesta l-a făcut KO pe Joshua în ianuarie 2019, pentru a pierde apoi în revanșă la finalul aceluiași an. Arreola, de partea cealaltă, este un gate-keeper al categoriei grea. Cine vrea să ajungă la centuri trebuie să treacă de el. Americanul a boxat cu nume mari în carieră, ca Vitali Klitschko, Tomasz Adamek, Bermane Stiverne sau Deontay Wilder, toți patru foști campioni mondiali, dar a pierdut cu toți aceștia.

8 mai Canelo vs Saunders – Dallas

Probabil cel mai așteptat meci al primăverii este cel dintre Canelo și Billy Joe Saunders. Cei doi sunt campioni mondiali, deținând centuri diferite, și vor boxa într-un meci așteptat cu sufletul la gură de toți fanii. Canelo este unul dintre cei mai cunoscuți și mai iubiți boxeri din lume. Acesta tocmai ce l-a făcut KO pe turcul Yildirim, iar acum vrea să îi ia centura lui Saunders. Englezul este considerat de mulți experți drept unul dintre puținii boxeri din lume ce pot produce surpriza în fața lui Canelo.

Reclamă

15 mai – Oliveira vs Chandler – Texas

Meciul dintre Oliveira și Chandler va fi cu centura pe masă. Acest lucru nu era așa de impresionant, dacă nu țineam cont că centura este cea a lui Khabib. Rusul tocmai ce a renunțat la titlul mondial și a decis definitiv să se retragă din MMA. Oliveira este unul dintre cei mai longevivi luptători din MMA, în timp ce Chandler este fostul campion din Bellator, promoția rivală pentru UFC, ce a debutat cu un KO în prima rundă în UFC. Cei doi se vor bate pentru titlul categoriei light, învingătorul urmând a lupta apoi cu Justin Gaethje, cel care a fost învins în 2020 de Khabib, în ultimul meci din cariera acestuia.

Pe lângă cele 5 meciuri prezentate mai sus, această primăvară mai oferă câteva meciuri explozive. Pe 1 mai, englezii au o super gală în care boxează Chisora cu fostul campion mondial la grea, Jo Parker. De asemenea pe același card mai sunt cea mai bună boxeriță din lume, Katie Taylor, dar și Dmitri Bivol, unul dintre cei mai buni boxeri din lume la categoria semi-grea. Acesta din urmă poate fi următorul adversar al lui Canelo, dacă acesta trece de BJS și decide să urce iar în categorie.

Ultima gală tare a primăverii este pe 29 mai, când David Haney își apără centura la categoria ușoară în fața lui Linares. Acesta din urmă a fost în urmă cu mai mulți ani un boxer de temut, dar prima șansă îi aparține lui Haney. Americanul face parte din una dintre cele mai puternice divizii din box, la categoria ușoară activând nume mari ca Gervonta Davis, Ryan Garcia, Lomachenko sau Teofimo Lopez.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări
Citește și:

Va termina Bayer Leverkusen sezonul fără înfrângere?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
11:13 Sorin Cârţu, veste devastatoare pentru Alexandru Mitriţă: „Nu cred că prinde lotul pentru EURO!” 10:33 Programul complet al meciurilor din grupele Campionatului Mondial de hochei 2024 (10-26 mai, AntenaPLAY) 10:13 Dan Şucu aruncă în aer negocierile cu Şumudică! Un fost antrenor de la Aston Villa şi Celtic, dorit pe banca Rapidului 9:44 Dan Petrescu îl vrea pe unul dintre golgheterii Ligii 1. Lovitura pregătită de CFR Cluj pe piaţa transferurilor 9:11 Edin Terzic, după calificarea Borussiei Dortmund în finala Ligii Campionilor: „Este bucurie pură şi o mândrie extremă” 8:58 PSG, făcută praf în Franţa după eliminarea din Liga Campionilor: „Faliment, venim!” 8:39 Reacţia lui Kylian Mbappe, după ce PSG a fost eliminată din Liga Campionilor. Întrebarea care l-a iritat pe starul lui PSG 7
mai
23:44
PSG – Borussia Dortmund 0-1. Echipa germană e prima finalistă a Ligii Campionilor în acest sezon! Parizienii au avut 4 bare!
7
mai
23:43
FotoOlimpiu Moruţan a mers în cârje la stadion pentru a-şi susţine echipa la semifinala cu Beşiktaş! Mesajul superb al clubului
7
mai
23:32
Xavi a ales jucătorii care nu pot pleca de la Barcelona! Numele care nu pot fi transferate de nicio echipă din lume
Vezi toate știrile
Citește și