Închide meniul

“M-au făcut cerșetor!” Leonard Doroftei a dezvăluit motivul crunt pentru care a plecat din România: “Nu sunt un trădător”

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 20 februarie 2021, 6:46

“M-au făcut cerșetor!” Leonard Doroftei a dezvăluit motivul crunt pentru care a plecat din România: “Nu sunt un trădător”

Leonard Doroftei

Leonard Doroftei și-a investit aproape toată averea câștigată din box într-un bar din centrul Ploieștiului. Autorițățile locale i-au închis însă afacerea, după ce s-a constatat că pub-ul se afla într-o clădire cu risc seismic ridicat. Doroftei a catalogat acel moment drept “greșeala vieții lui”. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Leonard Doroftei, de ce a plecat din România? 

"Probabil greşeala vieţii mele a fost că m-am apucat de cârciumărie, domeniu pe care nu-l cunoşteam. Am vrut să fiu în box, dar nu am reuşit. Era un sistem unde unii controlau şi nu am avut loc. 

Plecarea în Canada a fost decizie luată în familie, cu toate că mi-aş fi dorit, poate, altceva. Au decis să venim aici. Familia a decis aşa. Am avut datoria să-i urmez. Ani negri au fost în spatele deciziei şi nu m-au ajutat să-i contrazic. 

Dimineaţa până seara în prăvălie. Am avut o perioada şi în Federaţie. Când am spus stop nu a fost bine. Au fost mai multe etape. Nu au mers. Nu pot să fiu suparat pe ei. … În general oamenii bătuţi de neveste au devenit specialişti în box şi îmi dau lecţii", a povestit Doroftei la Radio Gold FM.

În Canada, Leonard Doroftei lucrează la un club de box deținut de o rudă a lui Gigi Becali. Fostul sportiv a renunțat complet la România după ce și-a vândut locuința din Ploiești. Doroftei a susținut că a pierdut aproximativ 350.000 de dolari în urma acelei tranzacții.

Reclamă

Leonard Doroftei: "M-au făcut cerșetor"

Picătura care a umplut paharul pentru Leonard Doroftei a fost momentul când s-a simțit trădat de propriii concetățeni. Fostul pugilist n-a mai suportat umilințele din România. 

"Vorbesc degeaba. Am încercat să lupt pentru investiţia mea, pentru spaţiul acela oferit pe 25 de ani şi unii m-au făcut cerşetor. Când un ploieştean a scris un articol prin care spunea că sunt cerşetor …  Atunci am simţit că e gata!

Un articol cu titlul dureros. Când luptam pentru ce era al meu. Atunci am spus gata, nu mă mai lupt. Plec! În conditiile în care atunci cand am venit acasă obţinusem cetaţenia canadiană. Am lăsat Canada şi am venit acasă. Nu mă poate acuza cineva ca aş fi trădător. Mi-a fost greu şi trebuia să fac o schimbare, obligaţia de a face pentru familia mea.

Reclamă 4 / 0/3

Eram obligat să investesc în acea locaţie. Am semnat un contract făcut să mă pună in genunchi. Nu am avut ispiraţia să consult un avocat, să mă gândesc de ce îmi dau oameni aceia un spaţiu mie", a completat fostul sportiv.

Leonard Doroftei a fost președinte al Federației Române de Box în perioada 2012-2015. El a renunțat la această functie în urma conflictelor pe care le-a avut cu ceilalți conducători.

Leonard Doroftei vrea să revină în ring

 Doroftei a cucerit primul titlu mondial în 2002, la categoria ușoară WBA, după ce l-a învins pe Raul Horacio Balbi. "Moșu" i-a dat șansa revanșei lui Balbi, însă tot el l-a învins pe argentinian. Doroftei așteaptă acum și un al treilea duel cu fostul său adversar.

Nu există competiții de old boys, dar ar fi frumos să existe. Dacă tot mă hârjonesc cu Balbi pe Facebook, poate facem un meci, un al treilea meci. Ne-am gândit mai demult, dar acum am ocazia să o spun în direct. Poate vom reuși. Tot vorbesc cu el mereu. Ne lăudăm unul pe altul.

Ar fi un meci oricum mai box decât ce a fost acela al lui Tyson, ar fi mult mai frumos. Și el are de arătat și eu. Va fi o lupta strânsă, de bătaie. Aș vrea să fie la București. Niciodată, din păcate nu am știut să fac caterincă în ring. Mereu am încercat să fac un meci bun, să fac ceva diferit",  a declarat Doroftei. 

Leonard Doroftei va împlini curând 51 de ani. El a ajuns la profesioniști în anul 1997 și s-a retras din box în 2004, având un palmares impresionant. 24 de meciuri, 22 de victorii, o remiză și o înfrângere este bilanțui său.

Reclamă
Recomandări
  • Leonard Doroftei e stabilit în Canada
  • De ce a plecat Doroftei din România

A procedat bine Istvan Kovacs când l-a eliminat pe Araujo, în Barcelona - PSG?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
16:01 „Se rupe” Arena Naţională la derby-ul FCSB – Rapid! Câte bilete s-au vândut deja la meciul ce poate decide matematic titlul! 15:44 Oţelul Galaţi – U Cluj LIVE TEXT (20:30). Corvinul Hunedoara îşi aşteaptă adversara din finala Cupei României. Echipe probabile 15:12 Alex Chipciu, uluit de reacţiile la adresa lui Vlad Chiricheş: „Mi se pare incredibil că lumea a crezut că nu e” 15:06 Oferta pe care a făcut-o Gigi Becali pentru Juan Bauza şi răspunsul pe care l-a dat Adrian Mititelu! 14:17 Au început negocierile cu Carlos Sainz! Ce echipe sunt pe urmele pilotului spaniol: „Are o ofertă foarte profitabilă” 14:01 Valentin Mihăilă a decis unde va juca sezonul viitor! Ce se întâmplă în aceste momente cu colegul lui Dennis Man de la Parma 13:51 VIDEOBernadette Szocs – Manyu Wang 1-4 a fost în AntenaPLAY, în optimile Cupei Mondiale de tenis de masă Macao 2024 13:33 EXCLUSIV AS.ro LIVEExpertul din fotbal care crede că Adrian Mutu a fost „lucrat” de jucătorii lui CFR Cluj: „Nu au vrut să joace” 12:52 Dennis Man şi-a decis viitorul! Unde va evolua românul din sezonul viitor 12:18 EXCLUSIV AS.ro LIVE„Gigi Becali nu e un mare antrenor” Motivul pentru care patronul FCSB-ului se va încununa campion în acest sezon! Vezi toate știrile
Citește și