Închide meniul

Tyson vs Jones, cine câștigă? Florian Ceafalău despre cine are prima șansă în acest meci și de ce

Reclamă

Florian Ceafalău Publicat: 28 noiembrie 2020, 11:44

Tyson vs Jones, cine câștigă? Florian Ceafalău despre cine are prima șansă în acest meci și de ce

Profimedia Images

Tyson vs Jones

Putem vorbi mult și bine despre cine au fost Mike Tyson și Roy Jones Jr. Ambii sunt niște legende ale boxului, doi sportivi care au inspirat milioane de oameni. Întrebarea cea mare, cu mai puțin de 24 de ore înainte de meci este cine sunt cei doi acum, în 2020, înainte de a urca în ring?

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Când vine vorba de mari campioni, oamenii au tendința de a judeca emoțional un meci. Cu toții suntem fanii lui Mike Tyson. Ce bărbat nu a auzit de Mike Tyson? La fel ca Maradona, ca Muhammad Ali, ca Michael Jordan, sunt personaje care au depășit cu mult sfera sportului. Însă Tyson are 54 de ani și vine după 15 ani în care și-a abuzat corpul în toate felurile, fiind obez, dependent de alcool și droguri. 

A uitat Mike Tyson boxul? Nu.

Dar boxul nu înseamnă doar să dai tare cu pumnul, sau să fii în formă fizic. Boxul este despre reacții. Oricine a făcut un sport de contact de performanță știe ce înseamnă să nu mai ai timing, distanță, reacții, iar astea dispar în câteva luni de pauză, darămite în 15 ani?

Spre deosebire de Tyson, Jones a fost activ până acum 2 ani. Din 1989 până în 2018, Roy Jones Jr. a avut cel puțin un meci la profesioniști în absolut fiecare an. Diferența dintre ei este ENORMĂ. Nu mai punem la socoteală că este cu 3 ani mai tânăr și că se menține în formă de când s-a retras, de 2 ani, fiind antrenor de box și făcând, după spusele lui, reprize de sparring în fiecare săptămână.

Așadar, ce boxeri vom vedea în ring?

Să nu uităm că Mike Tyson ăla care distrugea pe toată lumea și devenea cel mai tânăr campion mondial din istoria boxului la categoria grea nu mai există de ăhăhăăă… de mult timp! Tyson a fost Tyson ăla pe care îl divinizăm cu toții până în 1991. Din 1995, de când a reveni în ring, a fost un Tyson la 60-70% din potențial. În 2005, când s-a retras, mai aveam 30% din bestia din anii 1980.

Reclamă

Deci ce Mike Tyson vom vedea acum, la 15 ani de la 30% din Mike Tyson? Ne dorim cu toții să îl vedem pe Iron Mike, dar cu siguranță nu va fi așa.

Va fi însă de ajuns pentru a-l învinge pe Roy Jones Jr?

Personal, îmi doresc să bată Tyson, este unul dintre oamenii care m-au inspirat cel mai mult în cariera de sportiv și de antrenor. Dar obiectiv vorbind, șansele lui sunt mici.

Roy Jones Jr. a fost cel puțin la fel de bun la viața lui ca Mike Tyson.
Roy Jones Jr. a boxat în fiecare an până în 2018.
Roy Jones Jr. a stat în sală mereu.
Roy Jones Jr. nu a băgat alcool și droguri în corp timp de 15 ani.
Și așa mai departe.

Reclamă 4 / 0/3

Nu văd cum ar putea câștiga Tyson. Jones nu este vreun fraier. Este unul dintre cei mai buni boxeri din istorie, și un geniu defensiv. Mulți spun chiar că este cel mai bun boxer defensiv din istorie. 

Cred că planul lui Jones va fi să îl obosească pe Tyson în primele 3-4 runde, pentru a-i da KO în a doua jumătate a meciului. Tyson cu siguranță va veni la bătaie, cu accelerări rapide, însă cu o oarecare rezervă. Ar fi sinucidere curată să sară pe Jones din prima repriză. Nu cred că Tyson este pregătit fizic să ducă 8 reprize, chiar dacă arată bine. Faptul că este definit muscular nu înseamnă că are și capacitatea cardio-pulmonară să ducă un efor prelungit.

Singura șansă a lui Tyson este să îl prindă pe Jones cu o lovitură puternică în primele 2-3 runde. Dar Jones are calitățile necesare, forma fizică necesară și experiența să evite acest lucru.

Mizez pe un KO al lui Jones, sau pe o victorie la puncte a acestuia, dar nu exclud total o victorie a lui Tyson. Șansele sunt 80-20 pentru Jones.

PS: conform regulilor stabilite de Comisia Atletică, cei doi nu au voie să își dea KO și nu se va da o decizie la final. Dar vom vedea cu toții meciul și ne vom da seama cine a fost mai bun, dacă se ajunge la finalul celor 8 runde.

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:37 LIVE VIDEOLeicester – Southampton 1-0. Liderul din Championship vrea să se distanţeze în fruntea clasamentului 22:20 „Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani 22:18 Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost” 21:59 Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League 21:51 Dinamo şi FCU Craiova, ultimele clasate în Liga 1! Cum arată clasamentul în play-out cu 3 etape înainte de final 21:16 „Sper să le stricăm sărbătoarea” Anunţul lui Laszlo Dioszegi înainte de Sepsi – FCSB! 21:08 Dan Petrescu nu va aştepta finalul sezonului! Când va reveni pe banca lui CFR Cluj 21:00 LIVE VIDEOAl Hilal – Al Ain se joacă ACUM, AntenaPLAY! Se stabileşte prima finalistă din Liga Campionilor Asiei 20:45 Romario Benzar, scos cu ambulanţa de pe teren în Botoşani – Dinamo! Fault teribil comis de Hakim Abdallah 20:40 FC Botoşani – Dinamo 2-1. Dezastru pentru „câini”, care au primit un alt gol în prelungiri! „Roş-albii”, pe loc de retrogradare! Vezi toate știrile
Citește și