Închide meniul

Tyson vs Jones, un meci fără câștigător. Iron Mike este furios în ring la final. Ce l-a enervat pe Iron Mike

Florian Ceafalău Publicat: 28 noiembrie 2020, 20:29

Tyson vs Jones, un meci fără câștigător. Iron Mike este furios în ring la final. Ce l-a enervat pe Iron Mike

Twitter

Tyson vs Jones

  • Tyson vs Jones a fost un meci cu reguli speciale
  • Cei doi au boxat 8 runde de 2 minute
  • Meciul a fost declarat egalitate

UPDATE: Cei de la WBC au anunțat până la urmă un rezultat de egalitate între cei doi, lucru ce i-a nemulțumit pe ambii boxeri.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Decizia AS.ro: Sunt destul de greu de judecat rundele de 2 minute, mai ales că cei doi s-au ținut mult în clinch, dar a părut că Mike Tyson a fost boxerul mai bun. Ambii boxeri au avut câteva lovituri bune la figură, dar Tyson a lovit mult mai bine la corp, a pus presiune pe Jones și a încercat cu adevărat să câștige.

Oficial, meciul nu a avut o decizie, lucru ce l-a înfuriat pe Mike Tyson, care a început să se certe cu unul dintre oficiali în ring.

Reclamă

Repriza 8: O ultimă rundă dominată de Tyson, care lovește puternic la corp. Jones bravează cu brațele jos dar nu este foarte eficient în ofensivă.

Repriza 7: Rundă dominată clar de Tyson, care își impune boxul de aproape. Jones încearcă să boxeze de la distanță cu Iron Mike dar nu are succes și pare foarte obosit fizic.

Reclamă

Repriza 6: O nouă repriză destul de greu de judecat. Cei doi stau foarte mult în clinch. Tyson arată mult mai bine fizic decât Jones, dar acesta din urmă folosește bine distanța și are câteva eschive bune.

Repriza 5: Prima repriză mai bună pentru Jones, care a avut mai multe acțiuni ofensive. Destul de mult clinch între cei doi. Tyson forțează niște lovituri pe final de rundă, dar Jones se închide bine.

Repriza 4: O repriză disputată mult în clinch. Tyson a început să obosească și el. Destul de greu de judecat rundele de 2 minute, dar momentan Tyson pare cel care conduce meciul.

Reclamă 4 / 0/3

Repriza 3: Jones forțează meciul în clinch, sperând să îl obosească pe Tyson. Iron Mike face mereul pasul înainte și este mai rapid și mai bine pregătit fizic decât Jones.

Repriza 2: O nouă rundă bună pentru Tyson, care lovește puternic la corp. Jones pare că a obosit deja după două runde, deși a fost mai eficient puțin ca în prima rundă.

Repriza 1: O primă rundă dominată de Tyson, care pune presiune pe Jones. Mike conectează un croșeu puternic și mai multe lovituri la corp. Jones dansează în jurul lui dar nu este foarte eficient cu loviturile. Vestea bună e că meciul este pe bune.

UPDATE 06:50 Tyson și Roy Jones Jr intră în ring

—————————–

UPDATE Rezultatele din meciurile din undercard

Jake Paul îl învinge pe Nate Robinson prin KO în runda a doua

Reclamă

Badou Jack îl învinge pe Blake McKernan la decizie unanimă

Jamaine Ortiz îl învinge pe Sulaiman Segawa prin KO în runda a șaptea

—————————–

Mike Tyson și Roy Jones Jr. se pregătesc de cel mai tare meci de box din acest an. Cele două legende ale boxului vor oferi fanilor un meci la care aceștia visează de aproape două decenii. Chiar dacă cei din Comisia Atletică din SUA au impus mai multe restricții la acest meci, cei doi promit o bătaie pe bune și nu se vor abține să se facă KO dacă vor avea șansa.

Cine este Tyson?

La 54 de ani, Mike Tyson revine în ring după o pauză de 15 ani. Acesta este o legendă a boxului ce a depășit cu mult sfera sportului. Tyson a fost și este în continuare cel mai tânăr campion mondial din istoria boxului la categoria grea, la doar 20 de ani. Acesta a avut o carieră tumultoasă în care a amestecat boxul și titlurile mondiale cu femei, perioade în puscărie, droguri, mașini de lux și foarte multe scandaluri în presă. Tyson a decis să revină în box, după cum a declarat chiar el, în urma unei experiențe psihedelice indusă de veninul unei broaște. Acesta a spus că în timpul acelei experiențe, a fost abordat de zeii războiului, care i-au spus să intre în formă și să boxeze iar. ”Tyson care s-a retras acum 15 ani nu mai voia să boxeze. O făcea pentru bani. Cel de acum are focul războiului reaprins”, a spus Tyson înainte de meci. Acesta a și slăbit aproape 50 de kilograme pentru meci, ajungând la 100 de kg.

Cine este Roy Jones Jr.?

Adversarul lui Tyson este mai puțin cunoscut la nivel mondial, dar în lumea boxului este o legendă cel puțin la fel de mare, dacă nu mai mare decât Tyson. Jones, 51 de ani, este considerat de mulți experți mai sus decât Tyson în clasamentul all time al boxului, indiferent de categorie. Acesta are multe performanțe greu de egalat. 

Iată o parte din palmaresul lui Roy Jones Jr.

considerat de mulți peste Tyson în topul p4p all time
primul boxer din istorie campion mondial la mijlocie și grea
cel mai bun croșeu de stânga din istorie
unul dintre cei mai buni boxeri ofensivi din istorie
unul dintre cei mai buni boxeri defensivi din istorie
singurul boxer din istorie care a câștigat o rundă fără să fie lovit nici măcar o dată de adversar.
unul dintre cei mai spectaculoși boxeri din istorie
unul dintre cei mai dominanți campioni din istorie
cel mai bun boxer al decadei 1990-2000
cel mai bun boxer al secolului XXI, alături de Mayweather
vicecampion olimpic Seul 1988, după unul dintre cele mai mari furturi din istoria boxului amator
cele mai multe meciuri de unificare câștigate din istoria boxului
a avut cel puțin un meci pe an, în fiecare an, din 1989 până în 2018
 a învins boxeri ca Bernard Hopkins, James Toney, Vinny Pazienza, Montell Griffin, John Ruiz, Antonio Tarver, Felix Trinidad
din 2001 până în 2004 a deținut în același timp centurile WBA, WBC, IBF, IBO, WBF, IBA și The Ring la categoria semi-grea.
prima înfrângere (cu excepția unui DQ) a suferit-o după 15 ani și 49 de victorii.

Cine este favorit?

Meciul va avea 8 runde de 2 minute, fără judecători. Nu se va da un câștigător la final iar meciul nu va fi trecut oficial în palmaresul celor doi. Mai mult, Comisia Atletică a impus ca la orice tăietură gravă, meciul să se oprească, iar cei doi nu au voie să își dea KO, lucru imposibil de controlat însă. 

Totuși, fanii speră să vadă un KO. Este greu de crezut că doi dintre cei mai mari campioni din istoria boxului nu se vor bate pe bune. ”La primul pumn încasat, te ia valul chiar și când ești în sală, cu atât mai mult într-un meci televizat în toată lumea”, spunea Joe Rogan într-un podcast.

Când are loc meciul?

Gala în care cei doi se bat începe duminică, la 4 dimineața, ora României, iar meciul dintre Tyson și Roy Jones Jr. va începe după ora 06:00. Atât presa din SUA cât și cea din Anglia notează că main event-ul va începe undeva între 06:00 și 07:00, dar sigur după 06:00.

Cele mai tari faze din meci, comentariul rundă cu rundă și concluzii după Tyson vs Jones vor fi pe www.AS.ro

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
12:09 Cine îi poate lua locul de titular lui Ștefan Târnovanu la FCSB! Anunțul lui Mihai Stoica: „Nu poți să-i dai gol” 11:53 Programul românilor la Cupa Mondială de haltere. Competiţia e în AntenaPLAY, în perioada 31 martie – 11 aprilie 11:20 VIDEO„E un imbecil!” Cea mai dură reacție despre Fernando Alonso, după incidentul cu George Russell din Australia 11:15 Florin Prunea a anunţat care e jucătorul de la FCSB care „este imposibil să facă parte din lotul României la EURO 2024” 11:05 Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024! Mesajul categoric transmis: „Nu au mari vedete!” 10:10 „Ai antrena FCSB?” Marius Șumudică a oferit imediat răspunsul! Ce a spus despre lupta la titlu 10:00 Tudor Giurgiu, invitatul lui Dan Pavel la AS.ro LIVE. Povești de senzație din lumea filmului 9:54 Proprietarul Formulei 1, gata de o afacere uriașă! Vrea să cumpere MotoGP cu patru miliarde de euro 9:40 „O decizie proastă!” Ionuț Lupescu, reacție categorică după pedeapsa uriașă primită de Dinamo 9:18 Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30) şi Bernadette Szocs – Adriana Diaz (vineri, 08:40), la WTT Champions Incheon 2024 Vezi toate știrile
Pe același subiect
Gala de MMA Hexagone 14 este LIVE azi în AntenaPLAY de la ora 21:30
FIGHT • 10 feb., 21:20
Gala de MMA Hexagone 14 a fost în AntenaPLAY. Un român luptă în Franța
Anamaria Prodan, învăţată de iubitul Ronald Gavril să lovească cu pumnul: "Viața începe acolo unde se termină frica!"
Extra • 6 feb., 17:35
Anamaria Prodan, învăţată de iubitul Ronald Gavril să lovească cu pumnul: „Viața începe acolo unde se termină frica!”
Înfrângere dureroasă pentru Diana Belbiță! Adversara i-a fracturat mâna la finalul primei runde
FIGHT • 4 feb., 18:13
Înfrângere dureroasă pentru Diana Belbiță! Adversara i-a fracturat mâna la finalul primei runde
Tragere la sorți incredibilă a turneului la grea! Doi prieteni vor trebui să lupte între ei
FIGHT • 31 ian., 14:34
Tragere la sorți incredibilă a turneului la grea din Glory! Doi prieteni vor trebui să lupte între ei
Schimbare de adversar pentru Benny! Se bate cu un turc suspendat pentru dopaj în urmă cu 2 ani
FIGHT • 29 ian., 16:05
Schimbare de adversar pentru Benny! Se bate cu un turc suspendat pentru dopaj în urmă cu 2 ani