Închide meniul

TOP 10 meciuri istorice din MMA, cu Florian Ceafalău! Locul 7 – Randy Couture vs James Toney

Reclamă

Florian Ceafalău Publicat: 18 noiembrie 2020, 15:21

TOP 10 meciuri istorice din MMA, cu Florian Ceafalău! Locul 7 – Randy Couture vs James Toney

UFC

Randy Couture vs James Toney

Meciul dintre Randy Couture si James Toney este unul ”uitat de lume”. A avut loc în 2010 dar nu este amintit decât de fanii hardcore ai MMA-ului. Pentru mine, însă, este unul dintre cele mai importante meciuri din istoria acestui sport. Contextul de acum 10 ani era total diferit față de cel de acum. MMA-ul era un sport ce se chinuia să ajungă mainstream și avea o concurență extrem de dură cu boxul. Acesta din urmă era un sport ce venea după epoca de aur a lui Mike Tyson și era fără dubii regele încoronat al sporturilor de contact.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În acest scenariu a avut loc meciul la care nici nu visau fanii MMA-ului, și anume un boxer de top să aibe curajul să intre în cușca UFC cu un MMA-ist de top. Și cine putea face acest lucru dacă nu nebunul de James Toney. Acesta este considerat unul dintre cei mai buni boxeri din ultimii 20 de ani, fiind fost campion mondial la mai multe categorii și unul dintre cei mai buni boxeri defensivi din istoria boxului!

De partea cealaltă, Randy Couture era vedeta UFC-ului. Profilul perfect de american ”patriot” s-a potrivit pe cariera excepțională ce s-a întins pe durata a aproape 15 ani. Randy a fost primul campion în mai multe divizii al UFC-ului, după el urmând alte nume de legendă ca B.J. Penn, Conor McGregor, Georges St-Pierre, Daniel Cormier, Amanda Nunes și Henry Cejudo. Per total, Randy a câștigat 8 meciuri de titlu în UFC, alternând între categoria grea și semigrea.

Couture l-a învins pe Toney, MMA-ul a învins boxul

Reclamă

Meciul dintre cei doi nu a avut istoric. Deși Toney l-a provocat pe Couture să stea în picioare și să boxeze cu el, acesta l-a dus la sol rapid cu o intrare la picioare, l-a încplecat și l-a ștrangulat în doar 3 minute. A fost prima și ultima tentativa de a lupta în MMA a unui boxer de top. Chiar dacă s-a speculat de mai multe ori că Floyd Mayweather ar vrea să intre în UFC pentru un meci, acest lucru este imposibil. Răspunsul la întrebarea ”cum s-ar descurca un boxer în MMA” a fost dat de James Toney, în 2010.

Astfel, meciul dintre Randy Couture și James Toney intră pe locul 7 în topul meu cu cele mai importante meciuri din istoria MMA-ului. Motivele, așa cum am amintit mai sus, sunt două. Primul este că UFC-ul a câștigat o mare luptă cu principalul rival și singurul sport ce îl ținea în umbră, boxul. Acum, în 2020, ni se pare normal ca MMA-ul să fie un sport extrem de mediatizat și prezent pe toate canalele TV. Însă această evoluție nu a fost deloc una ușoară, iar printre momentele critice ce au ajutat la evoluția acestui sport se numără și meciul dintre Couture și Toney.

Al doilea motiv pentru care meciul este unul important în istoria MMA-ului, estă că a răspuns concret și definitiv la întrebarea dacă vom mai vedea vreodată boxeri în cușcă, sau, mai bine zis, dacă aceștia pot face performanță în MMA. Răspunsul este evident, nu, la fel cum niciun luptător de MMA nu ar putea ajunge vreodată campion mondial de box. Sunt pur și simplu două sporturi diferite.
 

Reclamă 4 / 0/3

Citește și  Locul 10 – Royce Gracie vs Gerard Gordeau

Citește și Locul 9 – Ronda Rousey vs Holly Holm

Citește și Locul 8 – Nogueira vs Bob Sapp

Recomandări
  • Meciul a avut loc în 2010
  • James Toney era campion mondial de box
  • Confruntarea a durat puțin peste 3 minute

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:14 Scene uluitoare cu Emiliano Martinez în Lille – Aston Villa. La un pas să fie eliminat! A dansat ca în finala Cupei Mondiale 23:12 „Ne lipsește partea financiară! Avem cel mai mic buget!” Dorinel Munteanu, strigăt de ajutor după calificarea în finala Cupei 22:51 LIVE SCOREPAOK – Club Brugge 0-2. Repriză de coșmar pentru Răzvan Lucescu! Belgienii fac spectacol pe Toumba. Dueluri „de foc” în Europa 22:47 Dan Nistor s-a prăbuşit emoţional după înfrângerea cu Oţelul: „Frustrant şi dureros! Mulţi nu vom dormi la noapte!” 22:41 „E dureros!” Alex Chipciu și-a turnat cenușă în cap după ce și-a dat autogol în Oțelul – U Cluj! A vorbit și despre noul obiectiv 21:55 „Mulți patroni încearcă să îl imite” Ovidiu Burcă, laude la scenă deschisă pentru Gigi Becali! A spus și de ce are succes FCSB 21:43 Oţelul – Corvinul este finala Cupei României! Gălăţenii s-au calificat după un autogol marcat de Chipciu în minutul 90 21:25 „Cu Gigi Becali sau cu Adrian Mititelu e mai greu de lucrat?” Nicolae Dică a răspuns fără să stea pe gânduri 21:08 Federația a anunțat o schimbare majoră în fotbalul din Anglia! Ce se întâmplă din sezonul viitor 20:52 Echipa națională de handbal feminin și-a aflat grupa de la EURO 2024! Meciuri dificile pentru „tricolorele” lui Florentin Pera Vezi toate știrile
Citește și