Închide meniul

Cum arată calendarul din 2025 al Formulei 1™. Schimbări importante! Unde va debuta noul sezon

Reclamă

Publicat: 12 aprilie 2024, 18:00 / Actualizat: 17 aprilie 2024, 11:29

Cum arată calendarul din 2025 al Formulei 1™. Schimbări importante! Unde va debuta noul sezon

Cum arată calendarul din 2025 al Formulei 1™

Max Verstappen tocmai a câştigat Marele Premiu al Japoniei / Profimediaimages

A apărut anunţul oficial despre cum arată calendarul din 2025 al Formulei 1™, competiţie care se vede în direct pe Antena 1, Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY. Debutul va avea loc în Australia, la Melbourne, pe 16 martie 2025.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Calendarul competiţional pentru 2025 în Formula 1 a fost dezvăluit vineri, sezonul urmând să includă 24 de Mari Premii, la fel ca în 2024, dar va începe la jumătatea lunii martie în Australia şi nu în Golf, au declarat vineri organizatorii, scrie AFP.

Cum arată calendarul din 2025 al Formulei 1™

Astfel, Melbourne va găzdui runda inaugurală a celei de-a 76-a ediţii a Campionatului mondial de Formula 1, în perioada 14-16 martie, apoi cursele se vor muta în China săptămâna următoare, înainte de a se opri la Suzuka, în Japonia, la începutul lunii aprilie.

Bahrain, locul de debut pentru Campionat în ultimii ani, a fost mutat la jumătatea lunii aprilie, cu o săptămână înainte de cursa din Arabia Saudită, din cauza Ramadanului, care va avea loc în martie anul viitor.

Cursa de la Marele Premiu de Formula 1 de la Las Vegas, de la finele sezonului, va avea loc sâmbătă, anunţă agerpres.ro.

Reclamă

Restul calendarului 2025 va fi foarte asemănător cu cel din 2024, cu unele date uşor modificate, cum ar fi Marele Premiu al Spaniei de la Barcelona, la începutul lunii iunie sau cel al Ungariei ce va fi după cel din Belgia, chiar înainte de vacanţa de vară.

Cu toate acestea, F1 nu a dezvăluit încă numărul de sprinturi sau circuitele care le vor organiza. Datele şi locaţia testelor din pre-sezon sunt, de asemenea, necunoscute, deşi este posibil ca acestea să aibă loc în Bahrain, la fel ca în ultimii ani.

Calendarul curselor din Formula 1, sezonul 2025

16 martie: Marele Premiu (MP) al Australiei (Melbourne)
23 martie: MP al Chinei (Shanghai)
6 aprilie: MP al Japoniei (Suzuka)
13 aprilie: MP al Bahrain (Sakhir)
20 aprilie: MP al Arabiei Saudite (Jeddah)
4 mai: MP de la Miami
18 mai: MP al provinciei Emilia-Romagna (Imola, Italia)
25 mai: MP de la Monaco
1 iunie: MP al Spaniei (Barcelona)
15 iunie: MP al Canadei (Montreal)
29 iunie: MP al Austriei (Spielberg)
6 iulie: MP al Marii Britanii (Silverstone)
27 iulie: MP al Belgiei (Spa-Francorchamps)
3 august: MP al Ungariei (Budapesta)
31 august: MP al Olandei (Zandvoort)
7 septembrie: MP al Italiei (Monza)
21 septembrie: MP al Azerbaidjanului (Baku)
5 octombrie: MP de la Singapore
19 octombrie: MP al Statelor Unite (Austin)
26 octombrie: MP al Mexicului (Ciudad de Mexico)
9 noiembrie: MP al Braziliei (Sao Paulo)
22 noiembrie: MP de la Las Vegas
30 noiembrie: MP al Qatar (Lusail)
7 decembrie: MP al Abu Dhabi (Yas Marina).

Reclamă 4 / 0/3

Programul complet al Marelui Premiu al Chinei (19-21 aprilie, AntenaPLAY)

Marele Premiu al Chinei este al cincilea al sezonului 2024, după cele de la Bahrain, Jeddah, Melbourne şi Suzuka. Până acum, Max Verstappen a câştigat trei curse şi Carlos Sainz s-a impus în Australia. Mai mult, Verstappen a obţinut pole position la toate patru cursele.

Marele Premiu al Chinei va debuta cu antrenamentele, în AntenaPLAY, de pe 19 aprilie, de la ora 06:30. Calificările la sprint vor fi tot pe 19 aprilie, de la 10:30, în timp ce sprintul va avea loc pe 20 aprilie, de la ora 06:00. Ambele se văd în AntenaPLAY și pe Antena 3 CNN.

Calificările de pe Circuitul Internaţional Shanghai vor avea loc pe 20 aprilie, de la 10:00, în AntenaPLAY şi pe Antena3 CNN. De asemenea, cursa va avea startul pe 21 aprilie, de la ora 10:00, în AntenaPLAY şi pe Antena3 CNN.

Circuitul Internațional Shanghai a fost inaugurat în 2004, cursele având loc până în 2019. Până în 2024, din cauza pandemiei de Covid-19, nu au avut loc curse în China, contractul fiind totuşi prelungit până în 2025. Pilotul cu cele mai multe victorii la Grand Prix-ul Chinei este Lewis Hamilton (6), iar la constructori pe primul loc la acest capitol este Mercedes (6).

Când a luat Fernando Alonso decizia de a semna cu Aston Martin

Când a luat Fernando Alonso decizia de a semna cu Aston Martin. Dublul campion mondial a decis să semneze un nou contract cu actuala sa echipă.

Numele lui Fernando Alonso a fost vehiculat şi ca înlocuitor pentru Lewis Hamilton la Mercedes sau chiar să vină la Red Bull, în locul lui Verstappen, în cazul în care campionul mondial en-titre va pleca la finalul sezonului.

Reclamă

Vorbești cu oameni, vezi piața, asculți pe toată lumea, e procedura normală, dar în capul meu, Aston Martin a fost decizia logică pentru mine și cea mai bună decizie. Cu restul nu am ajuns la o concluzie, dar Aston avea o dorință clară de a lucra cu mine, iar de aceea a fost ușor.

Dragostea mea pentru Formula 1 și Aston Martin nu s-a schimbat. Am vorbit cu mine însumi și am luat decizia după (n.r. weekend-ul din) Australia. Am vorbit cu cei de la Aston, erau prioritatea mea, am vrut să continuăm și să fim împreună.

Sunt foarte fericit că voi continua cu această echipă, vreau să îmi exprim loialitatea față de această echipă alături de care lucrez de un an și jumătate. A fost doar începutul călătoriei, iar acum vom continua cu ea”, a spus Fernando Alonso în Marca.

Totul despre AntenaPLAY

AntenaPLAY oferă abonaților 5 canale TV live si peste 12 canale liniare exclusive, o selecție de filme pe gustul fiecăruia, atât producții românești, cât și internaționale, seriale pentru toată familia, de la k-dramas la seriale polițiste, comedie, acțiune sau dragoste. Aplicația AntenaPLAY este disponibilă pe toate dispozitivele: smartphone, smart TV, PC, tabletă și laptop.

Ai sport in AntenaPLAY

Trăiești live-ul în fiecare zi, pentru că ai sport live în AntenaPLAY. În 2024, competițiile de Formula 1, Fomula 2, Formula 3, se vad live integral în AntenaPLAY. Cele peste 24 de curse pot fi vizionate în canalul de sport live, AS LIVE, dar si pe canalele dedicate fiecărei competiții. Toate antrenamentele, calificările, sprinturile și cursele pentru marele premiu de Formula 1 vor putea fi urmărite live online. Pe lângă acestea, abonații pot urmări și F1 Academy, Liga Campionilor Asiei, meciurile din Liga Portugal, Cupa Franței sau evenimente de MMA și box. Plus multe alte competiții exclusive. Platforma AntenaPLAY îți pune la dispoziție 3 tipuri de abonamente: lunar, de 6 luni și de 1 an. Hai în AntenaPLAY!

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
11:31 Coventry – Ipswich LIVE VIDEO (22:00, AntenaPLAY). Oaspeţii, meci cu miză uriaşă pentru promovarea în Premier League 11:16 Farul aşteaptă ofertele de milioane de euro ale lui Gigi Becali: „Nu ne permitem să refuzăm” 10:47 Tragedie uriaşă pentru Francis Ngannou! Fostul campion din MMA a anunţat decesul fiului său 10:08 Andrea Compagno a fost şocat atunci când a văzut clasamentul din Liga 1: „Nu pot să îmi explic” 9:50 Primul jucător dat afară de Dan Petrescu de la CFR Cluj! Neluţu Varga a făcut anunţul: „Nu îl vrea” 9:33 Robert Lewandowski a marcat primul său hat-trick în Spania şi a făcut un anunţ uriaş: „Nu mi-am bătut capul nici măcar o secundă” 9:07 EXCLUSIVDenis Alibec, avertizat de Victor Piţurcă, înainte de revenirea la FCSB: „Va păți exact ca data trecută. De asta să fie convins 8:55 Aryna Sabalenka, revenire senzaţională la Madrid! Campioana en-titre a încheiat seria fabuloasă a lui Danielle Collins 8:30 Lupta dintre Mike Tyson şi Jake Paul va fi considerată meci profesionist 8:22 Dan Petrescu are un contract record la CFR Cluj! Anunţul făcut de Neluţu Varga: „Nu se compară nimeni cu el” Vezi toate știrile
Citește și