Închide meniul

Brazilia, prima echipă de top care a anunţat lotul pentru Cupa Mondială din Qatar. Surpriză uriaşă: starul de 39 de ani, convocat de selecţionerul Tite

Reclamă

Valentin Pîrcălabu Publicat: 7 noiembrie 2022, 19:02

Brazilia, prima echipă de top care a anunţat lotul pentru Cupa Mondială din Qatar. Surpriză uriaşă: starul de 39 de ani, convocat de selecţionerul Tite

Lotul Brazilieei pentru Campionatul Mondial din Qatar

Brazilia este considerată una dintre marile favorite la Cupa Mondial[ din Qatar | Profimedia

Brazilia, prima echipă de top care a anunţat lotul pentru Cupa Mondială din Qatar. Selecţionerul Tite a ales să îl convoace şi pe Dani Alves, jucător de 39 de ani, caree joacă la UNAM Pumas.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Brazilia a anunţat pentru Cupa Mondială din Qatar, acolo unde ţinteşte al 6-lea titlu mondial. Din lot nu lipsesc nici superstarurile Neymar sau Vinicius Junior.

Brazilia, prima echipă de top care a anunţat lotul pentru Cupa Mondială din Qatar

Portari: Alisson (30 de ani, Liverpool), Ederson (29 de ani, Manchester City), Weverton (34 de ani, Palmeiras)

Fundași: Danilo (31 de ani, Juventus), Dani Alves (39 de ani, UNAM Pumas), Thiago Silva (38 de ani, Chelsea), Marqinhos (28 de ani, PSG), Eder Militao (24 de ani, Real Madrid), Bremer (25 de ani, Juventus), Alex Sandro (31 de ani, Juventus), Alex Telles (29 de ani, Sevilla)

Mijlocaşi: Casemiro (30 de ani, Manchester United), Fabinho (29 de ani, Liverpool), Fred (29 de ani, Manchester United), Bruno Guimaraes (24 de ani, Newcastle), Lucas Paqueta (25 de ani, Wet Ham), Everton Ribeiro (33 de ani, Flamengo)

Reclamă

Atacanți: Neymar (30 de ani, PSG), Vinicius (22 de ani, Real Madrid), Rodrygo (21 de ani, Real Madrid), Gabriel Jesus (25 de ani, Arsenal), Richarlison (25 de ani, Tottenham), Pedro (25 de ani, Flamengo), Martinelli (21 de ani, Arsenal)

Programul Campionatului Mondial din Qatar, modificat. Competiţia va debuta mai devreme, după decizia luată de FIFA

Programul Cupei Mondiale din Qatar a fost modificat, după decizia FIFA. Turneul urma să se desfăşoare în perioada 21 noiembrie – 18 decembrie, însă forul mondial a luat decizia ca primul meci să aibă loc cu o zi mai devreme.

Organizatorii turneului final programat în Qatar, la sfârşitul acestui an, au luat decizia ca meciul de deschidere să fie între ţara gazdă şi Ecuador.

Reclamă 4 / 0/3

Iniţial, partida de deschidere a Campionatului Mondial din Qatar urma să fie cea dintre Senegal şi Olanda. Ulterior, organizatorii turneului şi-au exprimat dorinţa ca ţara gazdă să deschidă turneul, aşa cum s-a întâmplat şi în ediţiile precedente. Astfel, aceştia au înaintat o scrisoare către FIFA, care ulterior a acceptat ca ţara care găzduieşte Mondialul să deschidă şi turneul.

Primul meci va avea loc astfel, pe 20 noiembrie, cu o zi mai devreme decât programarea iniţială, anunţă lequipe.fr. Partida va avea loc pe stadionul Al-Bayt din Al-Khor, ce se află la 50 de kilometri de capitala Doha.

Programul Cupei Mondiale nu va fi afectat de decizia FIFA. În a doua zi de competiţie se vor desfăşura trei partide, în loc de patru, cea dintre Qatar şi Ecuador mutându-se cu o zi mai devreme.

FIFA, decizie radicală pentru Campionatul Mondial din Qatar

FIFA a luat o decizie radicală pentru Campionatul Mondial din Qatar. Forul suprem al fotbalului a anunţat, joi, că echipele calificate la Cupa Mondială 2022 vor putea convoca până la 26 de jucători în Qatar, faţă de 23 până acum.

Biroul Consiliului FIFA îşi justifică decizia făcând referire la „necesitatea de a păstra o flexibilitate suplimentară datorită programului unic al Cupei Mondiale 2022 în calendarul global, precum şi contextului mai larg al efectelor perturbatoare cauzate de pandemia de coronavirus. COVID-19 la echipe înainte şi în timpul turneelor”.

Preselecţia care va trebui transmisă de federaţiile naţionale vizate de Cupa Mondială poate include până la 55 de nume, faţă de 35 până acum.

În plus, norocoşii câştigători care vor face parte din lista finală de 23 până la 26 de jucători trebuie să fie eliberaţi cel târziu pe 13 noiembrie de clubul lor.

Reclamă

Nu în ultimul rând, Biroul arată că nu pot fi mai mult de 26 de persoane pe banca echipei în timpul meciurilor de la Cupa Mondială, inclusiv maximum 15 rezerve şi 11 oficiali, inclusiv un medic.

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
8:51 Valeriu Iftime l-a elogiat pe jucătorul pe care l-a propus la FCSB: „E un miracol”! Ce a spus despre „explozia” lui Bogdan Andone 8:32 Imaginea horror cu Romario Benzar după ce a fost lovit de Abdallah! Fostul jucător şi-a dat bandajul jos şi le-a arătat tuturor! 8:10 Lucian Sânmărtean insistă ca Gigi Becali să transfere un jucător la FCSB: „E de excepţie” 23
apr.
23:37
VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică
23
apr.
23:29
„Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani
23
apr.
23:19
Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu
23
apr.
23:12
„Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani
23
apr.
23:01
Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumesc mult!”
23
apr.
22:53
AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român
23
apr.
22:50
Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!”
Vezi toate știrile
Citește și