Închide meniul

Câţi bani va primi Argentina după câştigarea Campionatului Mondial 2022. Victoria din finala cu Franţa îi aduce o sumă uriaşă!

Iulian Focșăneanu Publicat: 18 decembrie 2022, 20:14

Reclamă
Câţi bani va primi Argentina după câştigarea Campionatului Mondial 2022. Victoria din finala cu Franţa îi aduce o sumă uriaşă!

Câţi bani va primi Argentina după câştigarea Campionatului Mondial 2022

Lionel Messi a făcut-o pe Argentina campioană mondială / Profimediaimages

Se ştie câţi bani va primi Argentina după câştigarea Campionatului Mondial 2022. Lionel Messi, cu o „dublă”, şi Angel Di Maria au marcat în finala cu Franţa şi au ridicat mult râvnitul trofeu. FIFA va vira în conturile Federaţiei Argentinei o sumă uriaşă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Naţionala „pumelor” a devenit campioană mondială pentru a treia oară în istorie. A mai câştigat ediţiile din 1978 şi 1986. Lionel Messi a cucerit singurul trofeu care îi mai lipsea din palmares, la ultimul său meci la Cupa Mondială.

Câţi bani va primi Argentina după câştigarea Campionatului Mondial 2022. A învins Franţa în finala din Qatar

Pentru câştigarea CM 2022, reprezentativa Argentinei va fi recompensată cu 42 de milioane de euro. Învinsă în finală, Franţa va primi 30 de milioane de euro.

Care sunt premiile de la Campionatul Mondial 2022 din Qatar:

  • Campioana mondială (Argentina) – 42 de milioane de euro
  • Finalistă (Franţa) – 30 de milioane de euro
  • Locul 3 (Croaţia) – 27 de milioane de euro
  • Locul 4 (Maroc) – 25 de milioane de euro
  • Sferturi de finală – 17 milioane de euro
  • Optimi de finală – 13 milioane de euro
  • Prezența în faza grupelor – 9 milioane de euro

În urmă cu patru ani, la turneul final din Rusia, selecţionata Franţei a fost recompensată cu 38 de milioane de euro pentru ridicarea trofeului.

Reclamă
Reclamă

Argentina a învins-o la lovituri de departajare pe Franţa

Argentina – Franța 3-3 (4-2 d.l.d). Argentina este câştigătoarea Campionatului Mondial din 2022. Lionel Messi a câştigat singurul trofeu care îi mai lipsea după ce a reuşit o “dublă” de senzaţie în finala cu Franţa, decisă la lovituri de departajare.

Angel Di Maria a impresionat în startul finalei. Fotbalistul lui Juventus a fost de neoprit de fundaşii lui Didier Deschamps. În minutul 22, Angel “Di Magia” a scos un penalty, după ce a fost faultat de Dembele. Lionel Messi a executat de la 11 metri şi a deschis scorul pe Lusail Iconic Stadium.

Di Maria nu s-a oprit şi a reuşit să îşi treacă şi el numele pe tabelă, până la pauză. A finalizat un contraatac “fulger” al Argentinei. Servit ideal de Mac Allister, extrema stânga nu i-a dat nicio şansă lui Lloris.

Reclamă

Când fanii Franţei îşi pierduseră orice speranţă s-a făcut remarcat Kylian Mbappe. Kolo Muani a fost faultat în careu de Otamendi, iar starul lui PSG a redus din diferenţă, în minutul 80. La faza imediat următoare, Mbappe a restabilit egalitatea. Kylian a înscris superb, în minutul 81, şi a trimis meciul în prelungiri.

În minutul 109, Messi a dus-o din nou pe Argentina în avantaj. Golul a fost validat cu VAR şi s-a declanşat sărbătoarea în rândul fanilor “pumelor”. Mbappe nu a fost de acord şi a reuşit hat-trick-ul în minutul 117.

Meciul fabulos s-a decis, în cele din urmă, la lovituri de departajare. Messi şi Mbappe au marcat de la 11 metri. Coman şi Tchouameni au ratat şi au făcut-o pe Argentina campioană mondială.

Lionel Messi a stabilit un record FABULOS încă de când a intrat pe teren

Lionel Messi a stabilit un record fabulos în finala Argentina – Franța, de la Campionatul Mondial 2022 din Qatar. Atacantul de 35 de ani a scris istorie după ce a fost titularizat de Lionel Scaloni în cel mai așteptat meci de la turneul final.

Messi a doborât recordul stabilit de legendarul mijlocaș al naționalei Germaniei, Lothar Matthaus. Starul lui PSG a devenit jucătorul cu cele mai multe prezențe la Cupa Mondială. Finala cu Franța a fost al 26-lea meci jucat, la CM, de deținătorul a 7 Baloane de Aur.

Messi i-a depășit, pe rând, pe Paolo Maldini (23) și Miroslav Klose (24). În semifinala cu Croația, căpitanul Argentinei îl egalase pe Lothar Matthaus, câștigătorul Mondialului din 1990. Fotbalistul de legendă al Germaniei devenise campion mondial chiar după o finală cu Argentina. A marcat 4 goluri la ediția din urmă cu 32 de ani.

Starul Argentinei a şi deschis scorul în finala cu Franţa. A marcat în minutul 23, din penalty, şi a ajuns la al 12-lea gol reuşit la Cupa Mondială.

Angel Di Maria, MAGISTRAL în finala Cupei Mondiale

Di Maria a scos penalty-ul din care Messi a deschis scorul în finală. Jucătorul de 34 de ani nu s-a oprit şi a reuşit să îşi treacă şi el numele pe tabelă, până la pauză. A finalizat un contraatac “fulger” al Argentinei. Servit ideal de Mac Allister, extrema stânga nu i-a dat nicio şansă lui Lloris.

Angel Di Maria este “omul finalelor”. În cele 28 de meciuri jucate cu trofeul pe masă a reuşit 11 goluri şi 2 pase decisive. În vara anului trecut, el a ajutat-o pe Argentina să câştige Copa America. A înscris singurul gol din finala cu Brazilia. Este al patrulea jucător (primul argentinian) care înscrie atât într-o finală de Cupă Mondială, cât şi într-una de Campionat Mondial. Numai Hector Castro, Pele şi Ronaldo au mai obţinut o astfel de performanţă.

Di Maria a mai marcat şi în finala Jocurilor Olimpice şi împotriva Italiei, în Finalissima.

Reclamă

Se va impune Ianis Hagi la prima echipă a lui Rangers?

Loading ... Loading ...
Citește și:
8:39

„Coşmarul s-a încheiat!” Paul Pogba a reacţionat, după ce TAS i-a redus suspendarea pentru dopaj

8:28

Gică Hagi, extrem de vehement la adresa arbitrajului şi la conferinţa de presă: „Dacă ăsta nu e penalty… Ce vreţi mai mult?”

8:22

De câte puncte mai are nevoie FCSB pentru a se califica în „primăvara” Europa League! Mihai Stoica a făcut calculul

0:03

Anunţul lui Cătălin Cîrjan după ce a marcat cu Farul şi apoi s-a accidentat! Ce se va întâmpla cu el înainte de meciul cu FCSB

23:55 4 oct.

VIDEORio Ave – Famalicao 1-1 a fost în AntenaPLAY. Porto – Braga (duminică, 22:30) e meciul etapei a 8-a din Liga Portugal

23:36 4 oct.

Gică Hagi a criticat şi el dur arbitrajul după Farul – Dinamo 1-1: „Am avut penalty-uri nu ştiu câte”! Ce i-a spus arbitrul

1 „Un miracol!” Daniel Bîrligea, după ce a marcat golul victoriei în PAOK – FCSB 0-1: „Nu ne mai fură nimeni punctele” 2 Darius Olaru a ieşit la atac după eliminarea din PAOK – FCSB 0-1: „Arbitrul a inventat acel cartonaş roşu!” 3 Farul – Dinamo 1-1. „Câinii” au urcat pe podium. Cătălin Cîrjan şi Grigoryan, marcatorii partidei. Constănţenii au avut şi o bară 4 „Şi-a scos banii!” Gigi Becali, dat pe spate de Daniel Bîrligea după PAOK – FCSB 0-1! Veste dură despre Lixandru: „E grav” 5 „Ferguson e mai puternic decât Răzvan Lucescu!” Gigi Becali, show total în faţa stadionului din Salonic: „Suntem coşmarul lui!” 6 FotoReacţia fiicei lui Elias Charalambous, după ce a văzut din tribună PAOK – FCSB 0-1. Andriana, fascinată de succesul tatălui ei
Citește și