Închide meniul

CM 2022 | Argentina a câştigat Campionatul Mondial din Qatar! Lionel Messi a ridicat singurul trofeu care îi lipsea. Al treilea titlu mondial din istorie pentru Argentina!

Viviana Moraru Publicat: 18 decembrie 2022, 20:01

CM 2022 | Argentina a câştigat Campionatul Mondial din Qatar! Lionel Messi a ridicat singurul trofeu care îi lipsea. Al treilea titlu mondial din istorie pentru Argentina!

Argentina a câştugat Campionatul Mondial din Qatar

Jucătorii Argentinei sărbătorind victoria la Campionatul Mondial din Qatar/ Profimedia

  • Argentina a câştigat Campionatul Mondial
  • A treilea trofeu mondial câştigat de sud-americani

Argentina a câştigat Campionatul Mondial din Qatar! Este al treilea trofeu mondial cucerit de sud-americani, aceştia învingând-o în ultimul act pe Franţa. Finala a fost în format live text, pe AS.ro!

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Lionel Messi a înscris o dublă în finala epică cu Franţa. A reuşit să câştige singurul trofeu care îi lipsea dintr-un palmares greu de egalat. Starul sud-american a fost cel mai important jucător al „pumelor”, acesta aflându-se la ultimul turneu final mondial din carieră.

Argentina a câştigat Campionatul Mondial

Argentina s-a impus în finala cu Franţa şi a obţinut un succes istoric. După o pauză de 36 de ani, „pumele” au cucerit din nou Cupa Mondială.

Reclamă

Sud-americanii au cucerit cel de-al treilea Campionat Mondial din istorie. Argentina s-a mai impus în 1978, după o finală câştigată în faţa Olandei, cât şi în 1986, cu Diego Maradona „motorul” echipei. Atunci, „pumele” au învins în ultimul act Germania de Vest.

Reclamă

De la ultimul succes mondial, şi până la turneul din Qatar, „pumele” au mai bifat două finale. În 1990, argentinienii pierdeau în faţa Germaniei de Vest, care şi-a luat revanşa după eşecul din 1986. Totodată, în 2014, Argentina pierdea din nou în ultimul act al turneului final mondial, tot în faţa Germaniei.

Campionatul Mondial din Qatar a fost unul de vis pentru Lionel Messi&Co. După înfrângerea surprinzătoare înregistrată în prima rundă, cu Arabia Saudită, sud-americanii s-au redresat şi au câştigat tot până la final. În faza grupelor, Argentina le-a învins pe Mexic şi Polonia, iar ulterior le-a eliminat pe Australia, Olanda şi Croaţia, ca în cele din urmă să câştige finala cu Franţa.

Argentina – Franţa 3-3 (4-2 d.l.d)

Argentina – Franța 3-3 (4-2 d.l.d). Argentina este câştigătoarea Campionatului Mondial din 2022. Lionel Messi a câştigat singurul trofeu care îi mai lipsea după ce a reuşit o „dublă” de senzaţie în finala cu Franţa, decisă la lovituri de departajare.

Reclamă 4 / 0/3

Angel Di Maria a impresionat în startul finalei. Fotbalistul lui Juventus a fost de neoprit de fundaşii lui Didier Deschamps. În minutul 22, Angel „Di Magia” a scos un penalty, după ce a fost faultat de Dembele. Lionel Messi a executat de la 11 metri şi a deschis scorul pe Lusail Iconic Stadium.

Di Maria nu s-a oprit şi a reuşit să îşi treacă şi el numele pe tabelă, până la pauză. A finalizat un contraatac „fulger” al Argentinei. Servit ideal de Mac Allister, extrema stânga nu i-a dat nicio şansă lui Lloris.

Când fanii Franţei îşi pierduseră orice speranţă s-a făcut remarcat Kylian Mbappe. Kolo Muani a fost faultat în careu de Otamendi, iar starul lui PSG a redus din diferenţă, în minutul 80. La faza imediat următoare, Mbappe a restabilit egalitatea. Kylian a înscris superb, în minutul 81, şi a trimis meciul în prelungiri.

În minutul 109, Messi a dus-o din nou pe Argentina în avantaj. Golul a fost validat cu VAR şi s-a declanşat sărbătoarea în rândul fanilor „pumelor”. Mbappe nu a fost de acord şi a reuşit hat-trick-ul în minutul 117.

Meciul fabulos s-a decis, în cele din urmă, la lovituri de departajare. Messi şi Mbappe au marcat de la 11 metri. Coman şi Tchouameni au ratat şi au făcut-o pe Argentina campioană mondială.

Lionel Messi CM 2022 vs Diego Maradona CM 1986

Lionel Messi la CM 2022 vs Diego Maradona la CM 1986 este o comparație pe care mulți oameni de fotbal au făcut-o, după parcursul spectaculos al starului lui PSG, la Cupa Mondială din Qatar.

Astfel, mulți s-au întrebat care dintre cei doi a avut o influență mai mare asupra echipei pe care a condus-o spre finala turneului. În 1986, Diego a câștigat Cupa Mondială. Azi, Messi a adus al treilea trofeu suprem în istoria Pumelor, după ultimul act cu Franța.

Reclamă

Cifrele celor doi titani sunt asemănătoare. Fiecare a marcat câte cinci goluri, cu menționea că Messi poate înscrie și în finala cu Franța, în care luptă pentru titlul de golgheter cu Kylian Mbappe, care are de asemenea cinci reușite.

În 1986, Argentina a trimis un total de 101 șuturi spre poartă, față de cele 80 trimise la CM 2022. Maradona a fost implicat în 57 dintre ocaziile avute de Pume, iar Messi în 45. Asta înseamnă un procent de 56.4%, respectiv 56,3%.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
17:37 Dumitru Dragomir a auzit că Dan Șucu merge în galerie și a avut un mesaj dur: „Cea mai mare prostie! Ăștia care îl aplaudă..” 17:29 LIVE VIDEOBenfica – Chaves (20:00) și Estrela – Sporting (22:30) LIVE VIDEO în AntenaPLAY. Gil Vicente – Famalicao se joacă ACUM 17:15 „Este ultima mea zi!” Lovitură primită de Max Verstappen! S-a anunțat plecarea momentului de la Red Bull 16:26 Sorin Cârţu a reacţionat după declaraţiile lui Gică Hagi despre fiul lui, Ianis: „Are mereu impresia că e prejudiciat” 16:25 Lovitură pentru Radu Drăgușin! Antrenorul lui Tottenham i-a dat o veste proastă fundașului de la echipa națională 15:41 Istvan Kovacs va arbitra Universitatea Craiova – Rapid 14:42 Bernadette Szocs – Chen Meng e LIVE STREAM în AntenaPLAY (sâmbătă, 05:45). Duel pentru semifinale, la WTT Champions Incheon 2024 14:40 UPDATEGică Hagi, ofertă uriaşă din Emiratele Arabe Unite! Anunţul făcut de impresar: „A plecat, azi e în Dubai”. Reacţia lui Hagi 14:24 LPF a schimbat regulamentul, iar Dinamo – Petrolul se poate juca cu fani în tribună! Anunţul oficial 13:58 Ioan Ovidiu Sabău, despre revenirea lui Chipciu la echipa naţională: „Va fi luat în calcul cu condiţia asta!” Vezi toate știrile
Pe același subiect
Lionel Messi a vorbit despre retragere şi a mărturisit ce a simţit atunci când a fost nevoit să plece de la FC Barcelona!
Fotbal extern • 27 mart., 14:42
FOTO
Lionel Messi a vorbit despre retragere şi a mărturisit ce a simţit atunci când a fost nevoit să plece de la FC Barcelona!
Angel Di Maria a marcat o bijuterie de gol în Argentina - Costa Rica! Campioana mondială s-a impus fără Lionel Messi pe teren
Fotbal extern • 27 mart., 14:35
Angel Di Maria a marcat o bijuterie de gol în Argentina – Costa Rica! Campioana mondială s-a impus fără Lionel Messi pe teren
Manchester City, acord total pentru transferul "noului Lionel Messi"
Fotbal • 25 mart., 13:20
Manchester City, acord total pentru transferul „noului Lionel Messi”. Puştiul de 14 ani a mai fost dorit de Real Madrid şi Bayern
Didier Deschamps i-a făcut praf pe francezi, după amicalul pierdut clar cu Germania
Fotbal extern • 24 mart., 11:11
Didier Deschamps i-a făcut praf pe francezi, după amicalul pierdut cu Germania: „Nivelul e necruțător! Nu am făcut ce trebuia!”
Franţa - Germania 0-2! Nemţii nu au milă de naţionala lui Mbappe. Anglia - Brazilia 0-1. Endrick, eroul sud-americanilor
Fotbal extern • 23 mart., 23:40
Franţa – Germania 0-2! Nemţii nu au avut milă de naţionala lui Mbappe. Anglia – Brazilia 0-1. Endrick, eroul sud-americanilor