Închide meniul
VIDEO

CM 2022 | Arbitraj inexplicabil în Belgia – Canada! Ofsaid după o pasă direct de la adversar. Centralul din Zambia, încurcat de tușier

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 23 noiembrie 2022, 22:02

CM 2022 | Arbitraj inexplicabil în Belgia – Canada! Ofsaid după o pasă direct de la adversar. Centralul din Zambia, încurcat de tușier

Arbitraj inexplicabil în Belgia - Canada

Colaj din meciul Belgia - Canada, de la Campionatul Mondial din 2022 / Profimedia

Arbitraj inexplicabil în meciul Belgia – Canada, din grupa F de la Campionatul Mondial din Qatar 2022. Brigada condusă de arbitrul zambian Janny Sikazwe a luat decizii controversate în prima repriză.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cea mai controversată fază s-a petrecut în minutul 13. Eden Hazard a dat o pasă în propriul careu direct la un jucător canadian, Tajon Buchanan, care a fost călcat de Jan Vertonghen.

CM 2022 | Arbitraj inexplicabil în Belgia – Canada

Doar că în loc să se dicteze penalty pentru Canada, tușierul a ridicat fanionul la poziția lui Buchanan. Regulamentul spune însă că un jucător nu poate fi semnalizat în ofsaid atunci când primește mingea de la un adversar.

Canadienii au protestat, crezând că vor primi penalty. VAR-ul nu a mai intervenit să corecteze decizia inițială. Tușierul care a ridicat fanionul este Arsenio Maringule (Mozambic), în timp ce la cealaltă linie se află Jerson dos Santos (Angola).

Reclamă

Un alt moment controversat s-a petrecut în minutul 38, când Richie Laryea a căzut în careul Belgiei după un contact cu Axel Witsel. Deși reluările arată clar că jucătorul canadian a fost împiedicat de mijlocașul belgian, nu s-a dictat nici de această dată lovitură de la 11 metri.

Canada a beneficiat totuși de un penalty în minutul 10, după un henț în careu al lui Yannick Carrasco, dar Thibaut Courtois a apărat execuția lui Alphonso Davies.

Reclamă 4 / 0/3

Arbitrul de la Belgia – Canada a fluierat finalul unui meci în minutul 85, la Cupa Africii

Scene absolut incredibile s-au petrecut în ianuarie la Cupa Africii, unde meciul Tunisia – Mali 0-1 s-a terminat cu un scandal monstru. Același arbitru zambian Janny Sikazwe a fluierat finalul meciului de două ori și de fiecare dată a fost greșit.

Sikazwe a fluierat finalul meciului când ceasul de pe tabelă arăta minutul 89. Asta deși, cu cinci minute mai devreme, a vrut să încheie partida în minutul 85!

Toate astea s-au petrecut în condițiile în care repriza secundă a fost întreruptă pentru mai multe verificări VAR, cât și pentru o pauză de hidratare. În momentul când centralul a încheiat meciul de tot în minutul 89, jucătorii și staff-ul echipei Tunisiei și-au ieșit din minți.

S-a iscat un scandal monstru, iar cele două tabere aproape că s-au luat la bătaie. Tunisienii au protestat vehement și au cerut să se mai joace cel puțin trei minute din partidă.

Recomandări
  • Arbitraj inexplicabil în Belgia – Canada
  • Ofsaid după o pasă direct de la adversar

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
9:34 Emma Răducanu a revenit la forma maximă! S-a calificat în sferturi la Stuttgart şi va avea un duel „de foc” cu Iga Swiatek 9:31 „Va fi făcut sfânt!” Dumitru Dragomir, mesaj despre planul lui Gigi Becali! A făcut plecăciuni în fața patronului de la FCSB 9:11 „Sunt emoții!” Jurgen Klopp nu s-a ferit de cuvinte, după ultimul meci european la Liverpool! Ce a spus despre adversari 9:10 Semnal de alarmă pentru FCSB, înaintea transferului lui Florinel Coman în Qatar: „Nu va fi uşor!” Sfat pentru Gigi Becali 8:51 VIDEOScene incredibile la Marele Premiu al Chinei! Gazonul a luat foc în timpul antrenamentelor! Steagul roșu s-a ridicat imediat 8:44 „Joacă două meciuri pe an!” Jucătorul cu care Gigi Becali vrea să dea lovitura, făcut praf: „Cine l-a văzut fotbalist?” 8:28 „Ne putem descurca” Florin Maxim, cu gândul la Europa League după ce Corvinul s-a calificat în finala Cupei României 8:19 Răzvan Lucescu, concluzie amară după ce PAOK a ratat semifinalele Conference League: „Totul a fost în favoarea lor” 7:50 VIDEOProgramul complet al Marelui Premiu al Chinei. Calificările pentru sprint sunt pe Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY (10:30) 18
apr.
23:57
PAOK – Club Brugge 0-2. Răzvan Lucescu a ratat calificarea în semifinalele Conference League! Dueluri „de foc” în semifinale
Vezi toate știrile
Citește și