Închide meniul

CM 2022 | Argentina – Croația, prima semifinală de la Campionatul Mondial din Qatar! Lionel Messi vrea revanșa, după umilința din 2018

Cosmin Cioboată Publicat: 10 decembrie 2022, 0:24

Reclamă
CM 2022 | Argentina – Croația, prima semifinală de la Campionatul Mondial din Qatar! Lionel Messi vrea revanșa, după umilința din 2018

Argentina și Croația se vor duela în semifinalele Campionatului Mondial

Argentina și Croația se vor duela în semifinalele Campionatului Mondial / Colaj Profimedia

Argentina – Croația este prima semifinală de la Campionatul Mondial din Qatar! Lionel Messi și coechipierii săi vor să își ia revanșa în fața croaților, după umilința suferită la ediția precedentă, din 2018.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Argentina și Croația au obținut calificarea în penultimul act de la Campionatul Mondial după două meciuri „incendiare” disputate în sferturi, decise la loviturile de departajare.

CM 2022 | Argentina – Croația, prima semifinală de la Campionatul Mondial din Qatar!

Sud-americanii au învins Olanda la „loteria penalty-urilor”, scor 2-2 (4-3 d.l.d.), în timp ce croații au trecut de Brazilia, tot la loviturile de departajare, scor 1-1 (4-2 d.l.d.).

Argentina și Croația s-au mai întâlnit de 5 ori de-a lungul timpului. Fiecare națională s-a impus de câte două ori, în timp ce altă partidă s-a încheiat la egalitate.

Ultimul meci direct a avut loc la Campionatul Mondial din 2018, când Croația a desființat Argentina în faza grupelor. La turneul din Rusia, vicecampioana s-a impus cu un categoric 3-0, grație golurilor marcate de Ante Rebic, Luka Modric și Ivan Rakitic.

Reclamă
Reclamă 4

Croația a mai învins Argentina în 2006, scor 3-2, într-un meci amical. De cealaltă parte, sud-americanii s-au impus în fața Croației la Campionatul Mondial din 1998, scor 1-0, și într-un amical disputat în 2014, scor 2-1. Prima confruntare dintre cele două, din 1994, s-a încheiat cu 0-0, într-un alt amical.

Lionel Messi, gol și pasă decisivă în meciul Olanda – Argentina

Lionel Messi a reușit un gol și o pasă decisivă în meciul Olanda – Argentina, din sferturile Campionatului Mondial din Qatar 2022.

Messi a creat primul gol al duelului în minutul 35, cu o pasă extraterestră pentru Nahuel Molina. L-a lăsat singur cu portarul advers pe jucătorul lui Atletico Madrid, care l-a executat cu Noppert cu un șut pe jos.

Reclamă

Messi și-a trecut numele pe lista marcatorilor cu un sfert de o oră înainte de final, dintr-un penalty scos de Acuna. Dumfries l-a faultat în careu pe fundașul Sevillei. De la 11 metri, Lionel Messi a șutat în plasa laterală, în stânga portarului advers. „La Pulga” a ajuns la patru goluri și două assist-uri la Cupa Mondială din Qatar.

În total, starul lui PSG are 10 reușite la Mondial de-a lungul carierei, cu doar una mai puțin decât golgheterul all-time al Argentinei în această competiție, Gabriel Batistuta.

Messi e însă jucătorul care a contribuit la cele mai multe goluri pentru „Pume” la Cupa Mondială, având, pe lângă cele 10 goluri, și șapte assist-uri.

CM 2022 | Luka Modric, reacție în numai 3 cuvinte după ce Croația a eliminat Brazilia la Campionatul Mondial din Qatar

Luka Modric a avut o reacție în numai 3 cuvinte după ce Croația a eliminat Brazilia la Campionatul Mondial din Qatar. Naționala lui Zlatko Dalic a învins dramatic Selecao, la loviturile de departajare, scor 1-1 (4-2 d.l.d.), și s-a calificat în semifinale.

La 37 de ani, Modric a avut o nouă prestație memorabilă la Campionatul Mondial și și-a condus naționala către o calificare fabuloasă.

Vicecampioana mondială a fost condusă cu 1-0 de Brazilia, după golul marcat de Neymar în minutul 105+1. Croații n-au renunțat la luptă și au restabilit egalitatea în minutul 117, prin Bruno Petkovic.

Calificarea s-a decis la „loteria penalty-urilor”, acolo unde croații au fost mai inspirați. Jucătorii lui Dalic au transformat toate cele 4 lovituri executate. Modric a bătut al 3-lea penalty și a înscris cu un șut plasat.

După calificarea extraordinară în penultimul act din Qatar, Luka Modric a oferit o reacție pe rețelele sociale.

„Nu. Renunța. Niciodată.”, a fost mesajul postat de Modric, pe contul oficial de Twitter, alături de o poză cu el zâmbind, în timp ce sărbătorește calificarea în semifinale.

Postarea mijlocașului de la Real Madrid a adunat peste 100.000 de aprecieri în mai puțin de o oră.

Recomandări

Se califică FCSB în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor?

Loading ... Loading ...
Citește și:
21:08

Surprize uriaşe în echipa de start a FCSB-ului! Darius Olaru nu e nici măcar în lot la meciul cu Oţelul

20:59

Probleme la Jocurile Olimpice 2024! Restaurantul din satul sportivilor, criticat: carnea e „prea crudă” şi lipsesc oulăle de pui

20:49

Primul caz de dopaj de la Jocurile Olimpice 2024! Un judoka, depistat pozitiv

20:45

VIDEOLarry ten Voorde, cel mai rapid în antrenamentele Porsche Supercup din Belgia! Marea cursă e duminică, de la 12:45, în AntenaPLAY

20:30

FotoFestivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024 a început! România, reprezentată de 106 sportivi la Paris

20:27

Gigi Becali a răbufnit după ce a aflat care e lovitura pe care ar putea să o primească FCSB de la UEFA: „Unii nu înţeleg”

1 VIDEOLando Norris, cel mai rapid în a doua sesiune de antrenamente din Marele Premiu al Belgiei, live în AntenaPLAY 2 Programul complet al sportivilor români la Jocurile Olimpice 2024 3 VIDEOMaribor – Universitatea Craiova 2-0. Dezastru pentru olteni în Conference League! Meciul a fost în AntenaPLAY și pe Antena Stars 4 FotoIubita lui Denis Alibec și-a uluit fanii. Fosta gimnastă Anca Surdu, o nouă imagine virală alături de starul naționalei! 5 VIDEOCallum Voisin va pleca din pole-position în cursa de Formula 3 din Belgia, live în AntenaPLAY 6 VIDEOPaul Aron va pleca din pole-position în cursa de Formula 2 din Belgia, live în AntenaPLAY
Citește și