Închide meniul
NEWS ALERT

CM 2022 | Croația – Brazilia 1-1 (4-2 d.l.d.). IN-CRE-DI-BIL! Croația s-a calificat miraculos în semifinale, după penalty-uri!

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 9 decembrie 2022, 19:48 / Actualizat: 17 ianuarie 2024, 19:51

CM 2022 | Croația – Brazilia 1-1 (4-2 d.l.d.). IN-CRE-DI-BIL! Croația s-a calificat miraculos în semifinale, după penalty-uri!

Croația a învins Brazilia și s-a calificat în semifinalele Campionatului Mondial

Croația a învins Brazilia și s-a calificat în semifinalele Campionatului Mondial / Profimedia

CM 2022 | Croația – Brazilia 1-1 (4-2 d.l.d.) Croația s-a calificat miraculos în semifinale, după loviturile de departajare. Selecao este OUT de la Campionatul Mondial.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sud-americanii au ratat două lovituri la „loteria penalty-urilor”, prin Rodrygo și Marquinhos. Croații au fost mai inspirați și au transformat toate cele 4 penalty-uri executate.

CM 2022 | Croația – Brazilia 1-1 (4-2 d.l.d.). Croația s-a calificat miraculos în semifinale, după penalty-uri!

FINAL. Croația – Brazilia 1-1 (4-2 d.l.d.). Croația s-a calificat în semifinalele Campionatului Mondial din Qatar, după ce a învins dramatic de Brazilia, la loviturile de departajare. În penultimul act din Qatar, Croația va da piept cu învingătoarea dintre Olanda și Argentina.

Update 19.47: Marquinhos ratează, iar Brazilia e OUT de la Campionatul Mondial.

Orsic marchează!

Reclamă

Pedro înscrie!

Modric marchează!

Casemiro înscrie!

Reclamă 4 / 0/3

Majer marchează!

Rodrygo ratează! Livakovic a apărat!

Vlasic înscrie!

Update 19.35: Croația – Brazilia 1-1, după cele două reprize de prelungiri. Calificarea se decide la loviturile de departajare.

Min 117. GOOOL Croația! Bruno Petkovic a restabilit egalitatea cu un șut din interiorul careului, după o pasă oferită de Mislav Orsic din flancul stâng.

Min 105+1. GOOOL Brazilia! Neymar a deschis scorul în prelungirile meciului. Starul sud-american a păcălit defensiva Croației și a marcat al 77-lea său gol pentru Selecao. Neymar a egalat recordul deținut de Pele, pentru cel mai bun marcator din istoria naționalei Braziliei. A fost cel de-al 10-lea șut pe spațiul porții expediat de brazilieni, în această seară.

Reclamă

Min 91. A început prima repriză de prelungiri!

Update 18.52: Egalitate după primele 90 de minute! Meciul Croația – Brazilia intră în prelungiri. Livakovic a făcut minuni în poarta Croației, reușind să intervină la 8 șuturi ale sud-americanilor.

Min 54: O nouă ocazie pentru Brazilia! Neymar a ratat singur cu Livakovic.

Min 46: Ocazie mare pentru Brazilia! Livakovic a avut o intervenție incredibilă.

Min 20. Dublă ocazie pentru Selecao! Vinicius șutează, dar mingea este blocată de Gvardiol. Balonul a ricoșat la Neymar, al cărui șut este prins de Livakovic.

Min 13. A venit replica Croației! Pasalic centrează în careu, iar Perisic finalizează cu o execuție modestă.

Min 5. Brazilia, la prima ocazie a meciului! Vinicius trimite un șut din afara careului, dar portarul Croației reține fără emoții.

Min 1: A început meciul.

Echipele de start:

Croația: Livakovic – Juranovic, Lovren, Gvardiol, Sosa – Brozovic – Kovacic, Modric – Pasalic, Kramaric, Perisic

Brazilia: Alisson – Militao, Marquinhos, Silva, Danilo – Paqueta, Neymar – Raphinha, Richarlison, Vinicius

Știrea inițială

Reprezentativa Croaţiei s-a calificat cu emoţii în sferturile de finală, după ce a trecut prin „loteria” loviturilor de departajare împotriva Japoniei. Dominik Livakovic a devenit erou naţional după ce a intervenit salvator la trei penalty-uri.

Acest meci este comparabil cu finala împotriva Franței, din 2018. Mi-ar fi plăcut să dăm puțin mai târziu peste o echipă atât de puternică.

Toată lumea visează la acest meci, știm ce reprezintă Brazilia în lumea fotbalului și nu avem nimic de pierdut. Nu uitați că Croația se numără printre cele mai bune opt echipe din lume”, a reacţionat Zlatko Dalic înainte de Croaţia – Brazilia.

CM 2022 | Brazilia rămâne marea favorită a bookmakerilor

Selecao are cotă 2.85 pentru a câștiga al șaselea titlu mondial din istorie. Franța lui Kylian Mbappe este a doua pe listă, cu o cotă de 5, iar podiumul este completat de Argentina lui Messi, care are o cotă de 6.

Portugalia se află și ea printre favorite, ținând cont de iureșul din meciul cu Elveția (6-1). Lusitanii au o cotă de 7.50, mai mică decât a Angliei, care are 8.50. Asta și pentru faptul că pe britanici îi așteaptă un duel de foc încă din sferturi, cu rivala Franța.

Olanda (18), Maroc (35) și Croația (50) sunt echipele cotate cu cele mai mici șanse la câștigarea trofeului, dintre cele opt selecționate rămase în luptă.

De notat că Brazilia, Franța și Argentina au fost încă dinaintea turneului considerate cele mai în măsură echipe care să spere la Cupa Mondială.

Programul sferturilor de finală de la CM 2022

Portugalia a fost ultima echipă calificată în sferturile de finală ale Cupei Mondiale din Qatar, în urma victoriei cu Elveţia, din optimi.

Partidele de la turneul final se reiau astăzi. Programul sferturilor de finală este următorul:

Vineri 9 decembrie

Sâmbătă 10 decembrie

Câştigătoarea meciului Croaţia – Brazilia se va duela cu Olanda sau Argentina.

Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
20:12 LIVE TEXTFC Botoşani – Dinamo 1-0. De Moura şi-a dat autogol, Abdallah a ratat un penalty! „Câinii” au avut şi un gol anulat 19:59 Gigi Becali a găsit atacant pentru Champions League! Vârful de un milion de euro care este dorit de FCSB 19:39 O sportivă legendară a României va purta flacăra olimpică la sosirea acesteia în Franţa! E medaliată cu aur la Jocurile Olimpice 19:10 Jucătorul dorit de Gigi Becali de la Farul, reacţie clară despre un transfer la FCSB: „Ar fi bine pentru mine!” 18:50 FC Voluntari – FCU Craiova 0-0. Ilfovenii au scăpat neînvinşi în 10 oameni! Oltenii lui Mititelu rămân pe loc retrogradabil 18:50 Marian Iancu i-a transmis lui Dan Şucu ce decizii radicale ar trebui să ia la Rapid! Cine ar fi antrenor şi cine ar fi preşedinte 18:41 Veste uriaşă primită de Radu Drăguşin! Ar putea fi titular în derby-ul cu Arsenal! Anunţul englezilor 18:07 Doliu în fotbalul românesc! A murit portarul cu care Universitatea Craiova a cucerit primul titlu! 18:02 Ce se întâmplă cu Dorin Rotariu, la două luni de la plecarea de la FCSB! Unde vrea să evolueze: „În vară va semna!” 17:32 Ronnie O’Sullivan a spus care e sportul la care ar fi fost campion mondial dacă nu ar fi jucat snooker: „Eram talentat” Vezi toate știrile
Citește și