Închide meniul

CM 2022 | Argentina, umilită de Arabia Saudită la Campionatul Mondial! Apărarea sud-americanilor a fost făcută şah-mat

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 22 noiembrie 2022, 13:42

CM 2022 | Argentina, umilită de Arabia Saudită la Campionatul Mondial! Apărarea sud-americanilor a fost făcută şah-mat

Argentina a fost umilită de Arabia Saudită la Campionatul Mondial

Jucătorii din Arabia Saudită, în momentul golului marcat contra Argentinei/ Profimedia

Argentina a fost umilită de Arabia Saudită, într-un meci din Grupa C de la Campionatul Mondial din Qatar! După ce au controlat prima repriză, sud-americanii au încasat două goluri în doar cinci minute, după reluarea meciului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

La golul secund, apărarea „pumelor” a fost făcută şah-mat! Al Dawsari a marcat în minutul 53, printr-un şut superb!

Argentina, umilită de Arabia Saudită la Campionatul Mondial

Lionel Messi a deschis scorul în minutul 9, din penalty. Prima repriză a fost controlată total de Argentina, sud-americanii având trei goluri anulate de VAR! Nimic nu anunţa răsturnarea de situaţie din repriza secundă.

În minutul 48, saudiţii au reuşit să egaleze prin Al Shehri. Cinci minute mai târziu, Al Dawsari a marcat pentru 2-1, printr-o fază de excepţie. Mijlocaşul saudit a râs de apărarea Argentinei, driblând trei sud-americani în careul lui Martinez.

Ulterior, după succesiunea de dribling-uri, Al Dawsari, jucător care evoluează la Al Hilal, a şutat imparabil, la colţul lung, portarul „pumelor” fiind fără şanse!

Reclamă

Vezi AICI video cu golul de 2-1 marcat de Arabia Saudită!

Argentina şi Arabia Saudită mai împart grupa C cu Polonia şi Mexic. Cele două se vor duela tot marţi, de la ora 18:00.

Lautaro Martinez, gol anulat pentru câţiva centimetri, în Argentina – Arabia Saudită

Lautaro Martinez a avut parte de un gol anulat pentru câţiva centimetri, în Argentina – Arabia Saudită, primul meci al „Pumelor” la CM 2022.

Reclamă 4 / 0/3

Atacantul lui Inter nu s-a bucurat prea mult după golul spectaculos înscris în minutul 34. Acesta trimisese perfect după o pasă a lui Papu Gomez, dar VAR a intervenit şi a anulat reuşita.

Imaginea grafică a poziţiei de ofsaid a lui Lautaro a fost menită parcă să îi scoată din minţi pe fanii sud-americanilor. Asta pentru că golul lui Martinez a fost anulat pentru doar câţiva centimetri.

Şase minute mai devreme, un alt gol al lui Lautaro Martinez a fost anulat, de această dată poziţia de ofsaid fiind una evidentă. Mai mult, şi lui Lionel Messi i-a fost refuzată şansa dublei în prima repriză, tot după o poziţie afară din joc.

Lionel Messi a intrat în istoria fotbalului

Lionel Messi a intrat în istoria Argentinei după ce a deschis scorul în minutul 10 al partidei cu Arabia Saudită, de la Campionatul Mondial din Qatar. Starul a marcat dintr-un penalty oferit de VAR.

Jucătorul lui PSG a marcat primul gol al Argentinei la CM 2022 şi a devenit primul fotbalist din istoria „Pumelor” care înscrie la patru ediţii diferite ale unui campionat mondial. Înainte de acest gol, Messi se afla pe lista celor cu reuşite la 3 Cupe Mondiale, alături de Gabriel Batistuta (1994, 1998, 2002) şi de Diego Maradona (1982, 1986 şi 1994).

Messi mai înscrisese şi la ediţiile din 2006, 2014 şi 2018. Interesant e că toate reuşitele sud-americanului au venit doar în grupe, el nefiind decisiv şi în fazele eliminatorii.

Cele mai multe goluri le-a marcat la ediţia din 2014, atunci când şi-a trecut în cont 4 reuşite. Restul de trei goluri au venit câte unul la fiecare ediţie menţionată.

Reclamă

Lionel Messi a devenit şi al cincilea jucător din istorie care înscrie la patru ediţii diferite ale Cupei Mondiale, după Pele, Uwe Seeler, Miroslav Klose şi Cristiano Ronaldo.

Recomandări
  • Argentina, umilită de Arabia Saudită
  • Apărarea sud-americanilor a fost făcută şah-mat

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
19
apr.
23:55
VIDEORafa Mujica, un nou gol în AntenaPLAY. Atacantul dorit de Gigi Becali a marcat în Rio Ave – Arouca 1-1, din Liga Portugal
19
apr.
23:47
„E incredibil” Ce a remarcat Mihai Stoica la Gică Hagi după Farul – CFR Cluj 5-1
19
apr.
23:40
Formula 1: Cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei, LIVE pe Antena 3 CNN și LIVE STREAM în AntenaPLAY (06:00)
19
apr.
23:32
„Ce ar spune Dan Petrescu după ce aţi primit 5 goluri de la Farul?” Cristi Manea a cedat şi şi-a anunţat plecarea de la CFR Cluj
19
apr.
23:30
Palermo – Parma 0-0 în AntenaPLAY. Dennis Man şi Valentin Mihăilă s-au întrecut în ratări!
19
apr.
23:23
Mario Camora, devastat după Farul – CFR Cluj 5-1! Mesaj dur către colegi: „Să le fie ruşine tuturor, să nu ieşim din casă”
19
apr.
23:07
Gică Hagi a dezvăluit de ce a renunţat la Constantin Budescu: „Ştie că e un hotel frumos la Mamaia!”. Anunţ după Farul – CFR 5-1
19
apr.
22:59
Răspunsul lui Louis Munteanu atunci când a fost întrebat de interesul FCSB-ului şi al Rapidului! Ce a spus vedeta lui Gică Hagi
19
apr.
22:46
Ionuţ Cojocaru, noul star al lui Gică Hagi. „Dublă” şi assist în Farul – CFR Cluj 5-1: „Un meci formidabil! Asta trebuie să fac”
19
apr.
22:33
Farul a ajuns pe locul 2 în Liga 1, CFR Cluj a căzut pe 4 după umilinţa de la Ovidiu! Cum arată acum clasamentul în play-off
Vezi toate știrile
Citește și