Închide meniul

CM 2022 | Câţi bani pierde FIFA, după ce berea a fost interzisă pe stadionele de la Campionatul Mondial din Qatar!

Viviana Moraru Publicat: 19 noiembrie 2022, 23:51

Reclamă
CM 2022 | Câţi bani pierde FIFA, după ce berea a fost interzisă pe stadionele de la Campionatul Mondial din Qatar!

Câţi bani poate pierde FIFA, după ce berea a fost interzisă pe stadioanele de la Campionatul Mondial

Gianni Infantino, în timpul unei conferinţe de presă, înaintea Campionatului Mondial din Qatar/ Profimedia

FIFA poate pierde o sumă colosală de bani, după ce berea a fost interzisă pe stadioanele de la Campionatul Mondial din Qatar. Preşedintele Gianni Infantino poate plăti până la 40 de milioane de lire sterline.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Campionatul Mondial din Qatar este unul atipic, şi nu doar datorită perioadei neobişnuite în care se desfăşoară. Berea, băutura preferată a suporterilor de pe stadioane, a fost interzisă de organizatorii turneului final.

Câţi bani pierde FIFA, după ce berea a fost interzisă pe stadioanele de la Campionatul Mondial

O companie americană de bere, ce sponsoriza Campionatul Mondial, era pregătită să trimită cantităţi imense în Qatar, pentru fanii prezenţi la Cupa Mondială. Acest fapt nu va mai fi realizat, iar compania cere despăgubiri de la FIFA, anunţă publicaţia britanică The Sun.

Americanii aveau un contract în valoare de aproape 65 de milioane de lire sterline cu FIFA, atât pentru turneul final din Qatar cât şi pentru Cupa Mondială din 2026. Pentru faptul că alcoolul a fost interzis la competiţia de la finalul acestui an, Budweiser, compania care produce berea, cere reprezentanţilor forului mondial suma colosală de 40 de milioane de lire sterline.

Compania americană de bere va mai putea vinde doar varianta fără alcool a băuturii, care în comparaţie cu cea care conţine alcool, le aduce un profit mult mai mic.

Reclamă

OFICIAL! Fără bere pe cele opt stadioane de la Cupa Mondială din Qatar. Anunţul făcut de FIFA

Fără bere pe cele opt stadioane de la Cupa Mondială din Qatar! Gazdele au pus presiune pe FIFA şi s-a oprit vânzarea de bere pe cele opt stadioane ale turneului, relatează The Guardian.

Vânzarea de alcool este supusă unui control strict în Qatar, dar urmează să fie permisă în imediata apropiere a locurilor unde se desfăşoară partidele şi a zonelor pentru fani, precum şi în hoteluri.

FIFA a anunţat că vânzarea de bere pe stadioane a fost interzisă. „În urma discuțiilor dintre autoritățile țării gazdă și FIFA, s-a decis ca vânzarea de băuturi alcoolice să fie concentrată la Festivalul FIFA pentru Fani, alte locuri destinate fanilor și locațiile autorizate și ca punctele de vânzare a berii din perimetrul stadioanelor să fie eliminate„, a anunţat FIFA.

Reclamă 4 / 0/3

Budweiser este unul dintre cei mai mari sponsori ai FIFA, iar iniţial i s-a transmis să îşi mute standurile la care îşi vând produsele pe stadioane în locaţii mai puţin vizibile.

FIFA şi proprietarul Budweiser, AB InBev, au fost contactaţi pentru comentarii.

Ca răspuns la solicitarea de a-şi muta punctele de vânzare, AB InBev a declarat pentru Sky News: „AB InBev a fost informată pe 12 noiembrie şi lucrează cu FIFA pentru a muta punctele de vânzare în locaţii conform instrucţiunilor. Lucrăm cu FIFA pentru a oferi fanilor cea mai bună experienţă posibilă. Obiectivul nostru este să oferim cea mai bună experienţă posibilă pentru consumatori în noile condiţii.”

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:00 AS Roma – Bayer Leverkusen 0-2 şi Marseille – Atalanta 1-1! Meciuri nebune în semifinalele Europa League şi Conference League 2
mai
23:54
EXCLUSIVVictor Piţurcă, discurs neaşteptat despre Elias Charalambous după ce FCSB a devenit campioană: „Nu ştiu cine e, nu-l cunosc!”
2
mai
23:48
VIDEOCăpitanul lui PAOK, discurs motivaţional în jurul unei icoane! Imagini superbe din vestiarul jucătorilor lui Răzvan Lucescu
2
mai
23:25
Hakan Calhanoglu a pus mâna pe telefon şi l-a sunat pe Elias Charalambous, după a petrecut pe manele titlul câştigat cu Inter
2
mai
23:13
„Bani? Nu primesc foarte mulţi bani aici” Siyabonga Ngezana a vorbit în Africa de Sud despre salariul de la FCSB
2
mai
22:18
Românii atacă tabloul principal la Saudi Smash 2024! Trei români joacă vineri, LIVE în AntenaPLAY
2
mai
22:15
„Nu l-am sunat pe Gigi Becali că nu am fost în halul ăla de beat!” Tamaş, dezvăluiri colosale: „Aoleu, iar s-a îmbătat Găbiță!”
2
mai
22:08
Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY
2
mai
21:50
România s-a calificat în finală la Campionatul European de gimnastică de la Rimini. Alte trei finale pe aparate pentru tricolore
2
mai
21:40
Claudiu Keşeru, categoric după ce FCSB a cucerit titlul: „E momentul să plece”. Ce şanse le dă roş-albaştrilor în Europa
Vezi toate știrile
Citește și