Închide meniul

CM 2022 | Ce scrie presa internațională după ce Kylian Mbappe s-a calificat din nou în finala Cupei Mondiale: „Micul prinț se agață de coroană!”

Alexandru Ivan Publicat: 14 decembrie 2022, 23:25

Reclamă
CM 2022 | Ce scrie presa internațională după ce Kylian Mbappe s-a calificat din nou în finala Cupei Mondiale: „Micul prinț se agață de coroană!

Presa internațională, reacție după ce Kylian Mbappe și Franța s-au calificat din nou în finala Cupei Mondiale

Kylian Mbappe, alături de Didier Deschamps, după calificarea în finala Cupei Mondiale / Profimedia

Presa internațională a avut prima reacție după ce Kylian Mbappe și Franța s-au calificat din nou în finala Cupei Mondiale. Ce scriu marile publicații internaționale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În ultimul act, Franța lui Kylian Mbappe va juca împotriva Argentinei lui Lionel Messi.

CM 2022 | Presa internațională, reacție după ce Kylian Mbappe și Franța s-au calificat din nou în finala Cupei Mondiale

„Noi îl punem la locul lui”, a scris L’Equipe.

„Les Bleus vor înfrunta Argentina în marea finală!„, notează RMC Sport.

„Franța revine într-o altă finală!”, scriu spaniolii de la as.com.

Reclamă
Reclamă 4

„Micul prinț se agață de coroană!”, au titrat ibericii de la MARCA.

„Visul nord-africanilor la Cupa Mondială s-a năruit, în ciuda încercării curajoase de a-i învinge pe campionii en-titre… în timp ce Hernandez și Kolo Muani marchează golurile care o trimit pe Franța în finala cu Argentina!”, scrie Daily Mail.

„Theo o duce pe Franța în finală: va fi finală Messi-Mbappe!”, scrie Gazzetta dello Sport.

Reclamă

„Franța a învins Maroc și va fi rivala Argentinei în finală!”, notează argentinienii de la TyC Sports.

Franța – Maroc 2-0

Franţa a început semifinala cu un gol al lui Theo Hernandez, marcat în minutul 5, din semi-foarfecă. În minutul 10, portarul Lloris a intervenit respingând şutul de la distanţă lui Ounahi, iar în minutul 18 Giroud a trimis în bara porţii lui Bounou.

Marocanii au cerut penalti la contactul din careu dintre Theo Hernandez şi Boufal, dar arbitrul a dat un cartonaş galben marocanului, pentru fault în atac. Pe final de repriză Franţa a mai ratat prin Giroud şi Varane, însă El Yamiq a dat emoţii prin bara sa din minutul 45.

A urmat mingea respinsă excelent de Konate din faţa lui En Nesyri, în minutul 54, iar în minutul 71 Thuram a trimis pe lângă poarta marocană cu o lovitură de cap. Francezii au majorat avantajul în minutul când o acţiune colectivă a elevilor lui Deschamps l-a adus pe Kolo Muani în faţa porţii şi jucătorul de la Eintracht, care abia intrase pe teren, a înscris pentru 2-0.

Maroc a mai ratat o ocazie uriaşă pe final, dar reuşita lui Kolo Muani fost ultimul gol al meciului care face din Franţa prima echipă din ultimele două decenii care îşi va apăra titlul mondial, în finala de duminică, împotriva Argentinei.

Echipele de start

FRANŢA: Lloris – Kounde, Varane, Konate, Theo Hernandez – Fofana, Tchouameni, Griezmann – Dembele (Kolo Muani 78), Giroud (Thuram 65), Mbappe.

SELECŢIONER: Didier Deschamps

 

MAROC: Bounou – Hakimi, El Yamiq, Dari, Saiss (Amallah 21; Ezzalzouli 78)), Mazraoui (Attiat-Allah 46) – Amrabat, Ounahi – Ziyech, En Nesyri (Hamdallah 66), Boufal (Aboukhlal 66).

SELECŢIONER: Walid Regragui

Ce rezultat obţine România cu Slovacia?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
0:15 26 iun.

Situaţie incredibilă la EURO 2024! Danemarca s-a calificat în optimi, după al nouălea criteriu de departajare

0:09 26 iun.

Anglia – Slovenia 0-0, Danemarca – Serbia 0-0! Clasament decis la ultimul criteriu de departajare în Grupa C! Cine s-a calificat

23:31

Slovacia – România, LIVE TEXT miercuri, ora 19:00! „Tricolorii”, la un pas de o calificare istorică în „optimile” EURO 2024

23:31

Edi Iordănescu ştie ce se va întâmpla la Ucraina – Belgia, meci de maxim interes pentru România! Pronosticul oferit

23:19

Kylian Mbappe, surprins înjurându-l pe Robert Lewandowski! Ce s-a întâmplat la finalul meciului Franţa – Polonia

23:07

„Va mai face FCSB transferuri?” Mihai Stoica a dat răspunsul pe loc. Care este tactica lui Gigi Becali

1 VIDEOLando Norris va pleca din pole position position în Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei. Verstappen pe 2, Hamilton pe 3 2 Belgia – România 2-0. „Tricolorii” au rămas pe primul loc în „grupa morţii” de la EURO 2024. Tielemans şi De Bruyne au marcat 3 VIDEODavid Popovici a câştigat medalia de aur în „proba regină” a nataţiei, la Campionatele Europene de nataţie. Cursă colosală 4 VIDEOMax Verstappen a câştigat Marele Premiu al Spaniei, în direct pe Antena 1 şi live stream în AntenaPLAY! Spectacol la Barcelona 5 VideoDavid Popovici şi ştafeta României, locul 5 în finala de 4×100 m liber de la Campionatele Europene de înot de la Belgrad 6 VideoDavid Popovici s-a calificat în finala la 200m liber de la Campionatele Europene de la Belgrad, în AntenaPLAY
Citește și