Închide meniul

CM 2022 | Coreea de Sud, ovaţionată în presa internaţională după calificarea dramatică în optimile Campionatului Mondial: „Miracol”

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 2 decembrie 2022, 20:03

CM 2022 | Coreea de Sud, ovaţionată în presa internaţională după calificarea dramatică în optimile Campionatului Mondial: „Miracol

Coreea de Sud, ovaţionată în presa internaţională după calificarea în optimile Campionatului Mondial

Jucătorii din Coreea de Sud, după partida cu Portugalia/ Profimedia

Coreea de Sud a fost ovaţionată în presa internaţională, după calificarea dramatică în optimile Campionatului Mondial din Qatar. Asiaticii au reuşit o performanţă uluitoare, după ce au învins Portugalia, cu scorul de 2-1.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Coreenii sunt magici”, notează Marca, publicaţie care laudă performanţa incredibilă reuşită de naţionala asiatică. După Japonia, Coreea de Sud este a doua echipă din Asia care se califică în optimile turneului final din Qatar.

Coreea de Sud, ovaţionată în presa internaţională după calificarea dramatică în optimile Campionatului Mondial

„Son o duce pe Coreea de Sud în optimi”, titrează as.com, în timp ce mundodepotivo.com notează „Coreea de Sud învinge Portugalia, într-un final de infarct”.

Pe de altă parte, Uruguay a ratat la limită prezenţa în optimi. Publicaţiile internaţionale, precum as.com sau sport.es au notat faptul că sud-americanii „s-au înecat la mal”, precum şi faptul că „vechea gardă spune la revedere Cupei Mondiale în lacrimi”.

Gazzetta dello Sport numeşte performanţa reuşită de Coreea de Sud un „miracol„, deoarece golul victoriei în partida cu Portugalia a fost marcat în minutul 90+1, de către Hwang Hee-Chan, din pasa starului de la Tottenham Heung – Min Son.

Reclamă

Este pentru a treia oară în istorie când Coreea de Sud se califică în optimi la Campionatul Mondial. Cea mai bună performanţă a sud-coreenilor la un turneu final mondial este semifinala din 2002, atunci când au găzduit Cupa Mondială, alături de Japonia.

Luis Suarez a plâns în hohote pe banca Uruguayului, după eliminarea de la Cupa Mondială

Luis Suarez a plâns în hohote pe banca Uruguayului după ce naționala sud-americană a fost eliminată de la Cupa Mondială din Qatar 2022.

Uruguay a părăsit CM 2022 în ciuda victoriei cu Ghana, scor 2-0. Sud-americanii au fost eliminați după ce Coreea de Sud a învins-o pe Portugalia, 2-1. Asiaticii, cu golaveraj superior, au terminat pe locul secund, în detrimentul Uruguayului.

Reclamă 4 / 0/3

Luis Suarez se afla pe bancă în momentul când Coreea de Sud a marcat al doilea gol în poarta Portugaliei. Vedeta sud-americanilor nu și-a mai stăpânit emoțiile și a izbucnit în plâns. Imaginile cu Suarez sunt de-a dreptul incredibile.

Pentru Luis Suarez a fost ultima participare la Cupa Mondială. Atacantul de 35 de ani a anunțat că nu va fi prezent și în 2026, dacă Uruguay obține calificarea.

Ultima dată când Uruguay a fost eliminată încă din faza grupelor la un Mondial a fost în 2002. La precedentul turneu, în Rusia 2018, sud-americanii au ajuns până în sferturi. Uruguay a câștigat turneul în 1930 și 1950.

Jucătorii din Coreea de Sud au urmărit cu sufletul la gură finalul partidei dintre Uruguay şi Ghana

Jucătorii din Coreea de Sud au urmărit cu sufletul la gură finalul partidei dintre Uruguay şi Ghana, pentru a afla dacă sunt sau nu calificaţi în optimile de la Campionatul Mondial. Asiaticii au produs surpriza în ultima rundă, şi au învins Portugalia cu scorul de 2-1.

Uruguay mai avea nevoie de un singur gol, pentru a se califica în optimi. Sud-americanii s-au impus cu 2-0 în duelul cu Ghana, din ultima rundă, însă nu a fost de ajuns pentru a se califica în optimi.

Coreea de Sud şi Uruguay au încheiat la egalitate de puncte Grupa H de la Campionatul Mondial, ambele având câte 4 puncte. În meciul direct, din prima rundă, a fost remiză, iar golaverajul a fost cel care a făcut departajarea.

Ambele formaţii au avut golaverajul 0 la finalul partidei, Coreea de Sud marcând 4 goluri şi primind tot atâtea, iar Uruguay a marcat 2, şi a încasat tot 2. Astfel, diferenţa s-a făcut la numărul de goluri marcate de fiecare echipă, iar asiaticii au stat mai bine la acest capitol.

Reclamă

Uruguay ar fi dat toate calculele peste cap cu un gol marcat pe final de joc, în partida cu Ghana. O victorie cu 3-0 i-ar fi dus pe sud-americani în optimi. Imediat după fluierul final din partida Coreei de Sud, jucătorii asiatici au rămas pe gazon şi au urmărit pe telefoane finalul dramatic de meci al reprezentativei lui Luis Suarez.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
11:00 Marius Ștefănescu a primit interzis la FCSB! Gigi Becali își poate lua adio de la el: „E singura echipă la care nu pot să-l las!” 10:59 Momentul care i-a schimbat cariera lui Bernadette Szocs: „Cred că a fost cel mai important pas din viaţa mea” 10:49 Conducerea Barcelonei a reacţionat, după ce Xavi s-a hotârât să continue la echipă! Care a fost momentul decisiv pentru antrenor 10:02 Testat pozitiv la testul anti-doping, Cosmin Matei a revenit pe teren cu FCSB: ”Nu o să vă vină să credeți de la ce a pornit tot” 9:54 SUA au anunţat primii jucători care merg la Campionatul Mondial de hochei, LIVE în AntenaPLAY! Ce staruri din NHL merg în Cehia 9:24 Ilie Dumitrescu, reacție furibundă după gestul făcut de Krasniqi la adresa lui Bogdan Lobonț: „Nu toți sunt Mbappe sau Vinicius!” 9:07 AS.ro LIVE | Titi Aur este invitatul lui Dan Pavel! Poveşti de senzaţie ale pilotului român 9:06 „Cum vrei să te respectăm?” Fatih Terim a cedat nervos, după umilința suferită de Panathinaikos! Scandal cu arbitrii în Grecia 8:34 Pierdere importantă pentru FCSB, înaintea meciului cu Farul! Un titular ratează meciul care poate decide titlul din Liga 1 8:26 Viorel Moldovan nu a mai avut răbdare cu o vedetă de la FCSB, după Sepsi – FCSB 2-2: „Bine măcar că ajunge la finalizare” Vezi toate știrile
Citește și